thomas_laerke-w420

Games | 2020-01-20

Medi Bayreuth vs. Bakken Bears

TUNGT NEDERLAG I TYSKLAND

Bakken Bears fik ørerne i den tyske maskine, da Medi Bayreuth på hjemmebane vandt 105-82. Dermed ligger tyskerne endog meget lunt i svinget til at gå videre til turneringens kvartfinaler, mens Bears skal vinde onsdag den 29. januar, når Spirou kommer på besøg, hvis holdet skal have skæbnen i egne hænder.

Bears åbnede kampen med en trepointscoring fra Darko Jukic, men havde derefter svært ved at styre kampen. Bayreuth kom alt for nemt til deres scoringer, der bestod af layups suppleret med tre trepointscoringer på frie skud. Bears havde dog fin succes i angrebet med tre treere og nogle lange toere. Det tyske hold førte 29-21 efter ti minutter.

Forsvaret blev ikke markant bedre i anden periode. Medi Bayreuth var dygtige til at komme på straffelinjen, mens Bears slet ikke var aggressive nok. Tyskerne vandt perioden 27-22 efter godt spil af Evan Bruinsma, Lukas Meisner og Andreas Seifert. Thomas Lærke var bedste Bearsspiller i anden periode.

I tredje periode begyndte det at ligne den aggressivitet, som Bears skal bruge for at vinde. I de første syv minutter blev det blot til ni tyske point, og Bears fik reduceret til blot at være bagud med syv point. Herefter holdt Bears-forsvaret helt op med at virke, og tyskerne scorede efter behag. 22-15 i periode og 78-58. Dermed havde Bayreuth også indhentet de 18 point Bears vandt med i det første opgør, og som bliver afgørende, hvis de to hold ender a point.

I fjerde periode så det meget truende ud, og tyskerne nåede foran med 27 point før Bears kom fint igen, og bjørnene fik faktisk skåret den tyske føring til at være på de magiske 18 point (92-74 med under tre minutter igen). Desværre kostede et par kiks i forsvaret fem hurtige point, og det kom Bears sig ikke over. Bayreuth kunne lukke kampen med en sejr på 105-82.

Bayreuth fører nu gruppen med tre sejre, mens Bears har to sejre. Det samme har Benfica, men portugiserne har en kamp i hånden – onsdag mod Spirou, der endnu ikke har vundet.

Bakken Bears har nu to hjemmekampe tilbage – onsdag den 29. januar mod Spirou og onsdag den 5. februar mod Benfica.

Darko Jukic var mest scorende for Bakken Bears med 19 point (på 13 forsøg). Nimrod Hilliard scorede 15 point og supplerede med 7 assists, mens Michel Diouf scorede 13 point og tog 8 rebounds. For Bayreuth scorede James Woodard 23 point.

 

Kampens resultat:

105-82

Dato:

mandag 20. januar 2020

Tid:

18:30

Arena:

Oberfrankenhölle

Se statistikken

FOROMTALE: NØGLEKAMP I BAYREUTH MANDAG

Efter holdet fredag kvalificerede sig til finalen i pokalturneringen, spiller Bakken Bears allerede igen mandag, når holdet møder Medi Bayreuth i fjerde spillerunde i FIBA Europe Cup. De to hold ligger – sammen med SL Benfica – i spidsen for gruppen, så det vindende hold tager et meget langt skridt imod kvalifikation til turneringens kvartfinaler.

Medi Bayreuth spillede – ligesom Bears – fredag, hvor holdet tabte (93-103) på udebane mod EuroCup-holdet fra Ratiopharm Ulm. Bayreuths to store spillere Andreas Seifert og Evan Bruisma var holdets mest scorende spillere med hhv. 19 og 18 point, mens den stærke skytte Bryce Alford scorede 16 point.

Bayreuth ligger i skrivende stund på 12.-pladsen i den tyske BBL – to sejre efter tre hold, der deler ottendepladsen.

I FIBA Europe Cups gruppe I har tre hold to sejre efter tre kampe, mens belgiske Spirou Charleroi endnu ikke har vundet. Spirou spiller onsdag hjemme mod SL Benfica. Af de tre hold i toppen af gruppen har Benfica den ulempe at holdet blot har en hjemmekamp tilbage, men den ulempe udlignes, hvis holdet kan vinde onsdagens kamp. Gruppens hidtidige seks kampe har budt på hjemmesejre i de indbyrdes opgør mellem topholdene, mens de eneste udesejre er hentet i Belgien, når Spirou har haft hjemmebane. Så der er pres på portugiserne, der dog vandt stort i det første opgør mod Spirou (89-62).

I den første kamp mellem Medi Bayreuth og Bakken Bears blev det til hjemmesejr i Vejlby-Risskov Hallen (110-92). Alford var topscorer for Bayreuth med 20 point (6/11 på treeren), mens Bastian Doreth scorede 16 (4/8 på trepointskud). Som hold skød tyskerne 14/31 (45,2%) bag linjen, og det skal i øvrigt noteres, at tre af det tyske holds fire mest scorende spillere har tysk statsborgerskab. Det noteres også at holdet har sagt farvel til Lucky Jones, der scorede ni point i det første opgør, men som ellers har haft svært ved at finde sine fødder efter skiftet fra græsk basketball. Hele ni Bayreuth-spillere scorede i det første opgør, på trods af at det tyske hold var uden Evan Bruinsma. For Bears spillede Ryan Evans sin måske bedste kamp i Bears-trøjen i det første opgør – han scorede 26 point, tog 13 rebounds og havde 5 assists.

Bears kom igennem de to kampe mod Randers Cimbria (nederlag 80-81 i Basketligaen mandag og sejr 102-95 i pokalsemifinalen fredag) uden skader, og bjørnene er klar til en uge, der udover mandagens opgør i Tyskland byder på to topopgør i Basketligaen, når turen torsdag går til Horsens og lørdag igen til Randers.

Der er tip off kl. 18:30 i Oberfrankenhalle – hallen i Oberfranken, der ligger i det nordlige Bayern. Hallen, der når Medi Bayreuth spiller kaldes Oberfrankenhölle (helvede i Oberfranken), har i gennemsnit 3.128 tilskuere på plads til basketballkampene (kapaciteten er 3.300).Kampen kan ses på FIBAs YouTube-kaal.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by