thomas_laerke-w420

Games | 2020-01-25

Randers Cimbria vs. Bakken Bears

NEDERLAG I FLOT KULISSE

For anden gang på 12 dage tabte Bakken Bears et Basketligaopgør til Randers Cimbria. Randrusianerne vandt 96-84 i en kamp, der blev spillet i en fremragende kulisse i en stopfyldt Arena Randers. Hjemmeholdet var bedst ude af starthullerne, og det kom Bears sig aldrig over. Med nederlaget overhales bjørnene af både Randers Cimbria og Horsens IC, der fik vendt et truende nederlag i Svendborg.

Cimbria kom flyvende fra start – opsatte på at vise de 800 tilskuere at de spiller med om mesterskabet og på at få revanche overfor Bakken Bears, der i sidste uge slog Cimbria i pokalsemifinalen. Hele seks treere scorede hjemmeholdet i første periode, og så fulgte de op med fastbreakscoringer for resten. Bears sluttede perioden bedst, så Cimbria blot førte 33-27 efter 10 minutter.

Bears reducerede til 31-33 i starten af anden periode, men så gik det stærkt: Et 12-2 run af hjemmeholdet skabte luft, og det kom Bears aldrig tilbage fra. Bjørnene var tættest på ved 41-48, men så sluttede Randers med score periodens sidste otte point.

I anden halvleg kom Bakken Bears aldrig tættere på end at være bagud med ti point, og få minutter før tid fik randrusianerne føringen op på 20 point inden Bears sluttede bedst af, hvilket kan vise sig nyttigt i fald de to hold slutter med lige mange point (hvor indbyrdes kampe er afgørende).

Topscorer for Bakken Bears blev Chris Ortiz (16 point, 8 rebounds), mens Adama Darboe (12 point, 5 assists), Ryan Evans (11 point) og Thomas Lærke (10 point) fulgte efter. For randrusianerne scorede Josh Fortune mest (27 point, 7 rebounds, 6 assists), mens Jonathan Jeanne (24 point, 11 rebounds) fulgte trop.

Bakken Bears spiller igen på onsdag, når det gælder femte spillerunde i FIBA Europe Cup. Her kommer belgiske Spirou Charleroi på besøg i en must-win kamp.

Kampens resultat:

96-84

Dato:

lørdag 25. januar 2020

Tid:

15:00

Arena:

Arena Randers

Se statistikken

FOROMTALE: NYT TOPOPGØR VENTER

Fredag den 17. januar mødtes Randers Cimbria og Bakken Bears i pokalsemifinalen i Arena Randers. Lørdag den 25. mødes holdene igen – denne gang i et topopgør i Basketligaen. Mens hjemmeholdet ikke har spillet siden fredagsopgøret, har Bakken Bears været en tur i Tyskland for at spille Europa Cup mod Medi Bayreuth og spillet Basketliga-topopgør i Horsens. Der er blot 42 timer fra afslutningen på kampen i Horsens til tip off i Randers.

Det er tredje Basketligaopgør mellem Bakken Bears og Randers Cimbria. Bears vandt i oktober i Aarhus (89-83), mens Cimbria vandt ligaopgøret den 13. januar (81-80). Pokalsemifinalen vandt Bears (102-95), så det er randrusianerne, der har revanche til gode.

Stillingen i toppen af Basketligaen er tæt. Tre hold har 28 point – Bakken Bears har dog spillet en kamp færre end Randers Cimbria og Horsens IC. Det virker afgjort, at de tre hold skal afgøre Basketligaens topplaceringer imellem sig eftersom Næstved er otte point efter trioen i front.

Bakken Bears-holdet kom skadesfrit ud af kampene mandag og torsdag, og Bears kan således stille fuldt hold – bortset fra den amerikaner, der pga. udlændingereglerne skal sidde ude. For trænerstaben gælder det om at jonglere kræfterne, da der onsdag venter en uhyre vigtig Europa Cup-kamp mod Spirou fra Belgien – i øvrigt den første kamp på hjemmebane efter Bears har spillet otte udebanekampe i træk.

Randers Cimbria har det bedste hold klubben har haft i årevis. Truppen virker fint afbalanceret og der er gode scorere på alle pladser. Den lange franskmand Jonathan Jeanne er en game changer, Brantley Bynum og Josh Fortune scorer point på samlebånd, den rutinerede Chris Nielsen kan afgøre kampe selv, Corey Sliverstrom er en dygtig styrmand, der skyder gode procenter, dansk-australske Rasmus Bach gør det virkelig godt, dansk-amerikanske Alan Voskuil skyder fremragende – og sådan kan vi blive ved. Cimbria har endvidere hentet store Adjehi Baru, der dog i skrivende stund ikke har opholdstilladelse.

Randers Cimbria har meldt udsolgt til kampen i Arena Randers – inden udeholdets fans fik muligheden for at sikre sig billetter, så der bliver en udpræget ensidig stemning i hjemmeholdets favør.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by