thomas_laerke-w420

Games | 2020-01-29

Bakken Bears vs. Spirou Charleroi

Dagens gæster fra Spirou Charleroi kom bedst fra start i aftenens afgørende opgør for Bakken Bears i håbet om videre avancement i FIBA Europe Cup. Det belgiske udehold, som ”Bjørnene” også mødte sidste år, kom i kampens indledning foran med 6-2 foran de mange tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre viste dog god moral og blev ikke overrumplet af den langsomme start. Med disciplineret forsvarsspil kom aarhusianerne fornemt tilbage i kampen og bragte sig foran med 7-6. Opgøret svingede frem og tilbage med skiftende momentum mellem de to duellanter. Kampens foreløbige største momentum kom dog, da Darko Jukic sænkede en presset treer med blot et enkelt sekund på skudklokken, hvilket satte fut under kedlerne på tilskuerpladserne. Hjemmeholdet var dog ikke færdige med at forkæle alle de fremmødte tilskuere. Bakken Bears’ indskiftede Nimrod Hilliard blev brandvarm bag trepointslinjen og gik tre for tre. Første periode sluttede 31-16 efter nogle imponerende sidste minutter.

Udeholdet fra Spirou Charleroi kom en smule bedre med i indledningen af anden periode, men Bakken Bears havde ingen problemer med at spille sig igennem til nemme scoringer til stor frustration for gæsterne. ”Bjørnene” havde inden kampen brug for en stor indsat for at forhindre et potentielt tidligt farvel til turneringen allerede i andet gruppespil. Danskerne lignede heller ikke et mandskab, der var klar til at give afkald på de sjove kampe på den europæiske scene. Med fem minutter tilbage inden pausen var de fortsat komfortabelt foran med hele 44-27. Det resterende af perioden forløb med samme fortegn, og Bakken Bears kunne gå til pause med en imponerende føring på 57-36.

De belgiske gæster havde mange ting at rette op på efter pausen, og de arbejdede bestemt også hårdt for at få problematikkerne løst. Udeholdet kom væsentligt bedre ud efter pausen med flere scoringer i træk. Men som så mange gange før viste Bakken Bears flot moral og forsatte ufortrødent med stor tiltro til taktikken og bragte på få minutter forspringet tilbage på de 21 point. Kunne de danske mestre holde dette forspring ind til fjerde og sidste periode, ville det se glimrende ud i jagten på sejren og jagten på større opgør senere i turneringen. Danskerne virkede dog desværre til at tage det en smule for afslappet mod tredje periodes slutning, hvor holdet begik for mange fejl og var sløsede i afslutningerne. Det belgiske storhold begyndte derfor at arbejde sig stille og roligt ind i opgøret igen, hvilket medførte en smule nervøsitet på tilskuerrækkerne i Vejlby-Risskov Hallen. Danske Adama Darboe ville det dog anderledes og satte flere afgørende treere for at forhindre endnu en skuffende europæisk aften. Tredje periode sluttede med 79-61. Meget skulle derfor gå galt, hvis ikke det skulle blive til en sejr onsdag aften.

Fjerde og sidste periode forløb efter planen set med danske briller. Bakken Bears var fortsat i kontrol, og forspringet blev aldrig mindre end 14 point. ”Bjørnene” leverede derfor endnu en flot indsat i FIBA Europe Cup i egen hule. Kampen endte derfor med cifrene 101-87 i Bakken Bears’ favør.

Michel Diouf topscorer med 22 point

Kampens resultat:

101-87

Dato:

onsdag 29. januar 2020

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: MUST-WIN KAMP FOR BEARS

Det snerper til i FIBA Europe Cups andet gruppespil, når femte spillerunde afvikles onsdag. Bakken Bears spiller på hjemmebane mod belgiske Spirou fra Charleroi, mens portugisiske Benfica senere på aftenen tager imod tyske Medi Bayreuth. Bakken Bears skal efter al sandsynlighed vinde for at holde liv i håbet om avancement til turneringens kvartfinaler.

Bayreuth og Benfica har begge tre sejre, mens Bakken Bears på tredjepladsen har vundet to kampe. Det belgiske mandskab har endnu ikke vundet, og er derfor uden muligheder for at gå videre. Bayreuth kan med en sejr sikre sig videre avancement, mens Benfica skal vinde kampen, og er afhængige af nederlag til Bakken Bears, hvis holdet onsdag aften skal fejre en plads i kvartfinalerne.

På trods af at Spirou ikke har vundet i FIBA Europe Cups andet gruppespil, er det et belgiske hold med selvtillid, der gæster Aarhus. Spirou spillede fredag og søndag pokalsemifinaler mod Okapi Aalstar. Holdet fra Charleroi vandt det første opgør med ni point i Aalst, men var i problemer i returopgøret på hjemmebane, hvor Okapi førte med ni point inden sidste periode. Spirou var dog markant bedst i fjerde quarter, og kvalificerede sig til den belgiske pokalfinale for første gang i 10 år.

I den hjemlige liga er Spirou på syvendepladsen efter et godt run med fire sejre i de seneste fem kampe, og holdet har dermed sat øjnene på den top 8-placering, der giver adgang til slutspillet.

I den første kamp mellem holdene vandt Bakken Bears i Dôme i Charleroi (82-78), men siden det opgør har belgierne fået tilgang af guarden Kenneth ’Speedy’ Smith og fået store Khalid Boukichou tilbage fra en længerevarende skade. Den store belgier gjorde i sidste sæson en rigtig god figur for Sigal Prishtina, som Bakken Bears mødte i FIBA Europe Cup. Den hurtige Kenneth Smith noterede sig i holdets seneste europæiske kamp for en triple-double – blot den anden nogen spiller har lavet i FIBA Europe Cups historie!

Smith er sit holds næstmest scorende spiller – efter blot to kampe, ganske vist – med 16,5 point pr. kamp, suppleret med 8,5 assists, mens Boukichou har scoret 15,3 point pr. kamp. Topscoreren hedder Anthony Beane (18,4 points pr. kamp), mens holdets styrmand Alexandre Libert scorer 14,4 point pr. kamp.

Når man så supplerer holdet med store, stærke Josh Sharma, der sidste år spillede for Stanford University, veteranen Axel Hervelle (der bl.a. har spillet seks sæsoner i Real Madrid), den belgiske landsholdsspiller Yoeri Shoepen, amerikanske Moses Greenwood og dygtige rollespillere i Haris Delalic, Thomas Creppy og Milan Samardzic har man et enormt kompetent og bredt hold, der ikke kommer til at lægge sig ned uden kamp, selvom chancen for avancement ikke er til stede længere.

For Bakken Bears er det første hjemmekamp i januar – efter otte kampe på udebane i træk! Bakken Bears havde et særdeles hårdt program i sidste uge, hvor det blev til nederlag mandag mod Bayreuth i Tyskland, sejr torsdag i Horsens efter en virkelig god indsats og nederlag i lørdags i Randers.

Bakken Bears spiller også på hjemmebane i den sidste spillerunde i det europæiske gruppespil, når SL Benfica gæster Aarhus. Resultaterne i femte spillerunde afgør om Bakken Bears fortsat har chancen for at gå videre og hvad det i givet fald kræver af resultat mod portugiserne.

Det er anden sæson i træk at Spirou Charleroi er Bakken Bears’ modstander. I sidste sæson vandt Bakken Bears også i Charleroi (61-59), men tabte på hjemmebane (69-74), så belgierne gik videre til tredje runde af kvalifikationen i Basketball Champions League. Bears skal onsdag forsøge at gøre det bedre end i sidste sæson.

Der er tip off kl. 18:30 – både onsdag den 29. januar, når Spirou er modstanderen og onsdag den 5. februar, når Benfica gæster Aarhus. Begge kampe kan ses på eb.dk

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by