thomas_laerke-w420

Games | 2020-02-13

Bakken Bears vs. Randers Cimbria

REKORDBJØRNENE TOTALTRIUMFERER I TOPKAMP

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Det var rekordernes aften for Bakken Bears, der efter en mageløs præstation fuldstændig kørte lokalrivalerne fra Randers Cimbria over i kampen om førstepladsen i ligaen. Hele 127-89 endte opvisningen, der cementerede bjørnemandskabet som Danmarks pt. bedste basketballhold.

Fra kampens start var det tydeligt, der både var tale om et top- og lokalopgør. Gæsterne nød nemlig godt af solid support fra lægterne, som dog svandt mere og mere ind, jo længere Aarhus-holdet trak fra Randers. Samtidig var hjemmeholdets fans i vanlig god stemning, så atmosfæren i Vejlby-Risskov Hallen var en dyst af denne kaliber værdig.

Allerede i første periode tegnede der sig et billede af resten af kampen. Bears nåede at føre 9-0, inden Cimbria endelig kom på tavlen med en 2’er fra kaptajnen Rasmus Bach. Bjørnenes føring blev imidlertid aldrig mindre, hvilket især skyldtes de mange 3’ere fra Bakkens skytter. Første periode bød på fem af slagsen fra fem forskellige sæt bjørnehænder: Ryan Evans, David Efianayi, Adama Darboe, Michel Diouf og Morten Sahlertz. Herudover mindede Diouf med et drønende dunk tilskuerne om sin titel som årets pokalfighter fra sejren i lørdags over Horsens IC. Perioden endte 39-24 til Bears.

Anden periode var ét langt triumftog for aarhusianerne. Syv trepointsscoringer, heriblandt to i træk fra en storspillende Simon Bjørnebo, satte standarden for angrebstaktikken. Et par gode detaljer fra Diouf var der også plads til: Først en nonchalant énhåndsscoring henover hovedet og kort efter et steal krydret med et solidt dunk. Randers var nu slået helt ud af kurs. Hverken boldkontrol, pasninger eller scoringer hang sammen for dem. Faktisk satte de kun tre 2’ere i kurven under åbent spil. Deres resterende syv point blev ramt på straffekast. Forskellen på de to hold udmøntede sig i en pausestilling på 72-37 til Bears. Netop de 72 point er ny rekord i Bakken Bears for flest scorede point i en første halvleg i Basketligaen.

I tredje periode kom Randers lidt bedre med. Perioden begyndte dog lige med et lækkert alley-oop fra Evans til Tylor Ongwae, der bragte bjørnene på 74-37. Men så formåede gæsterne faktisk at hente syv point på hjemmeholdet – anført af énmandshæren Brantley Bynum. Det lille comeback førte til en stabilisering af pointforskellen omkring de 30 point. Man anede en gnist blive tændt i kronjydetruppen, og den kom også til udtryk udenfor selve spillet: Baru Adjehi og Ryan Evans røg i karambolage med hinanden og måtte begge modtage en fejl for usportslig opførsel. Periodens højdepunkt med bjørnebriller var Ongwae, der brillerede i forsvaret med flere fornemme blocks og rebounds. Stillingen efter tredje periode var 93-60 til Bears.

I fjerde periode fortsatte Randers de gode takter og reducerede til 96-69, hvilket var det mindste forspring til Bears siden midt i anden periode. Samtidig blev Jonathan Galloway fouled out, og gæsterne anede i et kort sekund miraklet. Det lys blev dog hurtigt slukket af bjørnenes træfsikkerhed fra trepointslinjen; syv gange lykkedes det at ramme kurven herfra. Især Bjørnebo og Sahlertz var i langskudshumør, og netop anfører Sahlertz nåede i løbet af aftenens kamp over 3000 point som Bears-spiller. Godt over endda. Han er dermed den tolvte skytte i klubbens historie, der havner i det eksklusive selskab. Med sin 3’er til stillingen 125-84 skød ham samtidig endnu en milepæl til Bakken: 22 trepointsscoringer er ny rekord for antal 3’ere i en kamp i Basketligaen. Den føring var også kampens største på hele 41 point. Inden da sørgede Anton Harbo med sin scoring til 116-79 faktisk også for, at hele truppen kom på scoringstavlen. Den magiske aften i februar sluttede med en sejr på 127-89 til Bakken Bears over Randers Cimbria.

Bears sønderknuste dermed de nærmeste ligakonkurrenter med hele 38 point. Rekord-Morten Sahlertz blev hjemmeholdets topscorer med 22 point, mens kampens uovertrufne storskytte blev Cimbrias Brantley Bynum med 33 point. Han leverede desuden ni rebounds, hvilket var to flere end Galloway, Efianayi og gæsternes Baru Adjehi på syv. På assistfronten toppede Darboe og Efianayi med seks hver. Og på skadesbænken lå Darko Jukic og Chris Ortiz, mens Josh Fortune og Chris Nielsen manglede for Randers.

Det fænomenale resultat betyder, at Bakken Bears nu overtager førstepladsen i Basketligaen med 16 sejre og 3 nederlag, mens Randers er lige i hælene med 16 sejre og 4 nederlag.

Næste opgave er hjemmekampen mod Svendborg Rabbits på søndag den 16. februar kl. 15.00 i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Kampens resultat:

127-89

Dato:

torsdag 13. februar 2020

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: TOPOPGØR TORSDAG

Rækken af afgørende kampe synes ikke at tage nogen ende for Bakken Bears. FIBA Europe Cup-afgørelse onsdag, pokalfinale lørdag og torsdag nu topopgør i Basketligaen, når rækkens førerhold fra Randers Cimbria gæster Vejlby-Risskov Hallen.

Det er femte gang i sæsonen at Bears og Cimbria mødes. Randers Cimbria har vundet to af tre opgør i ligaen, mens Bears vandt i pokalturneringens semifinaler. Og for at understrege jævnbyrdigheden mellem de to mandskaber, så har holdene scoret nøjagtigt lige mange point imod hinanden i de indbyrdes opgør.

I Basketligaen vandt Bakken Bears hjemme i oktober (89-83), mens Randers Cimbria vandt begge deres hjemmebaneopgør i januar (81-80 og 96-84).

Randers Cimbria fører Basketligaen med 16 sejre efter 19 kampe, mens Bears har 15 sejre i 18 kampe. Horsens IC på tredjepladsen har 15 sejre efter 19 kampe.

Hvis Bakken Bears taber torsdagens kamp, kan holdet ikke selv afgøre førstepladsen i grundspillet. I det tilfælde vil Randers Cimbria være ’et nederlag foran” Bears og oven i købet være bedst indbyrdes. Med blot seks kampe tilbage af grundspillet vil Randers Cimbria været endog meget store favoritter til at slutte på førstepladsen. Eftersom de to hold har spillet alle indbyrdes opgør, vil Horsens IC pludselig være den primære bejler til en topplacering. Omvendt kan Bears tage et rigtig fint skridt imod førstepladsen, hvis Randers besejres – et skridt, der kan forlænges, når holdet søndag møder Svendborg Rabbits.

Randers Cimbria har rekrutteret godt i sommer, hvor profiler som Jonathan Jeanne, Josh Fortune og Corey Silverstrom blev hentet til. I løbet af sæsonen er dansk-amerikanske Alan Voskuil hentet ind, og senest er der lavet aftale med Adjehi Baru. Den tidligere SISU-spiller, der spillede tre kampe for Elfenbenskysten ved VM i 2019, får sin Cimbria-debut torsdag i Vejlby-Risskov Hallen. Den 206 cm høje Baru skal supplere den 12 cm højere franskmand, Jonathan Jeanne, der er sit holds topscorer og toprebounder med hhv. 18,4 point og 9,5 rebounds pr. kamp.

For Bears skal momentum efter Europa Cup-sejren over Benfica og pokalfinalegevinsten over Horsens IC videreføres. Bjørnene spillede periodevist rigtig godt i de to kampe, og efter nytår er bundniveauet også hævet markant ift starten af sæsonen.

Randers var senest i kamp den 30. januar, da Horsens IC blev besejret i en spændende kamp. Der skulle fem minutters ekstra spilletid til før randrusianerne kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret (107-105) på trods af tabet af Josh Fortune, der udgik med en skade efter blot 44 sekunders spilletid.

Opgøret mellem Bears og Cimbria tippes i gang torsdag kl. 18:30 – du kan se med i Vejlby-Risskov Hallen eller på fanseat.com.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by