thomas_laerke-w420

Games | 2020-02-16

Bakken Bears vs. Svendborg Rabbits

SEJR EFTER SPÆNDENDE KAMP

Trods en ’lyn-og-torden’-start og føring på 15-4 til Bakken Bears blev det en tæt kamp, da Svendborg Rabbits blev besejret 83-75. Sejren tog Bakken Bears tilbage på ligaens førsteplads.

Oven på torsdagens storsejr over Randers Cimbria, var det et Bearshold med rigtig meget selvtillid, der tog imod Svendborg Rabbits. Torsdagens topscorer Michel Diouf kom flyvende fra start og scorede 8 af sit holds første 10 point på vej mod en tidlig føring på 15-4. En timeout af Rabbits’ head coach Lukas Varga og godt spil af Mikkel Plannthin bragte fynboerne tilbage på sporet. Bears førte dog stadig 25-18 efter første periode.

I anden periodes start var Plannthin fortsat i hovedrollen, og han satte sin anden og tredje treer til reducering til 24-27 – i øvrigt Plannthins 14. og sidste point. Rabbits fortsatte det gode spil og kom foran 35-31, bl.a. efter gode aktioner af Myck Kabongo, inden Nimrod Hilliard fik hjemmeholdets scoringer i gang igen. Rabbits var foran indtil 40-39 inden Michel Diouf scorede syv point i streg, og David Efianayi kunne afslutte bjørnenes 9-0 run til halvlegspauseføring på 48-40.

I tredje periode blev der dækket bedre op fra begge holdenes side. Michel Diouf scorede fem point fra periodens indledning – og var dermed på de 20 han sluttede kampen med – og Sidney Umude svarede senere igen med to trepointscoringer. Rabbits vandt perioden 17-15, men Bears holdt fat i føringen, der efter 30 minutter var på 63-57.

Da Nimrod Hilliard og Thomas Lærke åbnede sidste quarter med at fordele syv point imellem sig, kun afbrudt af to point af Peter Møller, kom Bears foran 70-59, tænkte tilskuerne i den fint besøgte Vejlby-Risskov Hal at det nærmede sig en afgørelse. Det var Myck Kabongo ikke enig i og to treere af ham gav spænding igen. Tylor Ongwae gav dog hjemmeholdet luft med to straffekast, et alley-hoop og en topointscoring yderligere, selvom Kabongo hver gang reducerede for sit hold. Ved 76-73 scorede Bears – efter en time out – på et dunk af Ryan Evans inden Ongwae lukkede kampen med en trepointscoring.

Bears vandt trods 17 turnovers over et velspillende Rabbitshold, der har fundet melodien med tilføjelsen af Brandon Norfleet. Bortset fra de mange mistede bolde havde Bears statistikkerne med sig – bedste scoringsprocenter og flest rebounds. Michel Diouf var med sine 20 point mest scorende foran Nimrod Hilliard (15 point) og Tylor Ongwae (13). Ryan Evans tog imponerende 12 rebounds. For Rabbits scorede Myck Kabongo 17 point, som blev suppleret med 7 rebounds. Mikkel Plannthin var næstmest scorende med 14 point.

Bakken Bears er nu noteret for 17 sejre i 20 opgør, mens Randers Cimbria har 17 sejre efter 21 kampe. På tredjepladsen ligger Horsens IC, der ovenpå dagens overraskende hjemmebanenederlag mod Team Fog Næstved har 15 sejre efter 20 kampe. Svendborg Rabbits ligger på fjerdepladsen med 11 sejre efter 20 kampe, a point med Næstved, der dog har spillet to kampe flere end fynboerne.

Efter den forestående landsholdspause mødes de to hold igen. Og atter engang er det Vejlby-Risskov Hallen, der lægger gulv til holdenes møde den 26. februar.

Kampens resultat:

83-75

Dato:

søndag 16. februar 2020

Tid:

15:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: FYNSKE KANINER GÆSTER AARHUS

Bakken Bears spiller søndag det sidste opgør i en række af mange vigtige kampe inden en kort pause venter. Bakken Bears møder Svendborg Rabbits i et opgør mellem Basketligaens nummer et og fire.

Bears har vundet alle holdets fire opgør i februar måned: To Basketligaopgør mod Næstved og Randers Cimbria, pokalfinalen mod Horsens IC og FIBA Europe Cup-kampen mod SL Benfica. Bears spiller to opgør hjemme mod Svendborg Rabbits – den 16. og 26. februar – med en landsholdspause imellem, inden måneden sluttes af med en udekamp mod Wolfpack.

Bakken Bears måtte i torsdagens sejr over Randers Cimbria undvære Darko Jukic og Chris Ortiz, der begge sad ude med skader, og det er tvivlsomt om de to bliver klar til søndagens opgør mod de fynske rivaler.

Bakken Bears og Svendborg Rabbits var de to største klubber i dansk herrebasketball i 00erne, hvor det blev til syv møder i DM-finalerne. Siden har Rabbits genopbygget organisationen og det sportslige setup, og har nu en spændende trup med mange yngre danske profiler, ledet af head coach Lukas Varga. Det har betydet en lille sportslig nedgang – ift den faste finaledeltagelse – men Rabbits er klar til at træde op igen. Det har også betydet, at holdet de seneste år ikke har kunnet slå Bakken Bears, der har vundet de seneste 17 indbyrdes opgør.

Rabbits’ hjemlige profiler er de to tidligere Bearsspillere Sebastian Åris og Mikkel Plannthin samt Peter Møller, Oscar Jørgensen og Jacob Enevold. De suppleres af dygtige udlændinge i form af Brandon Norfleet, der blev hentet sent i sæsonen, Durell Vinson, Zach Charles, Myck Kabongo og Sidney Umude.

En af Svendborgs store styrker er et meget bredt og homogent hold, hvor man aldrig ved hvorfra scoringerne kommer. Topscorer Norfleet snitter 14,0 point og den tiendemest scorende, Oscar Jørgensen, scorer 8,1 point i gennemsnit.

Statistisk set er Rabbits udfordret i reboundspillet, hvor klubberne er den Pro A-klub, der tager færrest, og ift antallet af assists, hvor kun en enkelt Pro B-klub har færre. Til gengæld er Rabbits stærke ift at holde på bolden. Kun to hold har færre turnovers end fynboerne.

Bakken Bears skal vinde for at holde konkurrenterne i kampen om førstepladsen, Randers Cimbria og Horsens IC, bag sig. Cimbria spiller allerede lørdag hjemme mod Copenhagen, og eftersom københavnerne kommer med 15 nederlag i træk i bagagen, skal der god fantasi for at forestille, at hjemmeholdet snubler i den kamp. HIC spiller søndag – samtidig med Bears – hjemme mod Næstved.

Der er tip off kl. 15:00 – kampen kan ses på Fanseat.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by