thomas_laerke-w420

Games | 2020-02-26

Bakken Bears vs. Svendborg Rabbits

SMAL SEJR I RODET AFFÆRE

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Bakken Bears var tilbage i stærkeste opstilling efter landsholdspausen. Desværre var det svært at få øje på, da spillet haltede over hele linjen. Til gengæld var gæsterne fra Svendborg Rabbits på nogenlunde samme niveau, så bjørnene hev til sidst en snæver sejr i land på 87-83.

For en sjælden gangs skyld gik tip-off’et modstanderens vej, og Rabbits udnyttede muligheden til at hoppe foran med to point fra start. Faktisk kom gæsterne også foran med seks point ved stillingen 4-10, men takket være rebounds fra Tylor Ongwae og 3’ere fra Ryan Evans og Thomas Lærke holdt Bears sig inde i kampen. Og netop Evans stod for udligningen til 14-14, hvorefter Lærke skød bjørnene foran for første gang: 16-14. Kort inden periodens afslutning ramte Morten Sahlertz også en 3’er, men Svendborg svarede hurtigt igen, og første periode sluttede 22-22.

I anden periode fortsatte det sløsede spil fra begge parter. Hverken defensivt eller offensivt var præstationerne prangende, men Bears kom dog hurtigt foran 24-22 ved Chris Ortiz. Michel Diouf ramte et par 3’ere, og Evans skød en enkelt 3’er i nettet, så hjemmeholdet begyndte efterhånden at trække fra. Perioden endte med en jysk føring på 47-39.

Tredje periode var straks bedre for Bakken. Evans diskede op med lækkerier under kurven til 59-44, og Darko Jukic dunkede sig til kampens største føring på 61-44. Et par smukke alley-oops blev det også til. Først serverede Evans bolden for Ortiz, der køligt sørgede for 63-48. Herpå fulgte tre fynske 2’ere, men så kom kampens detalje og bjørnenes andet alley-oop: Kaptajn Sahlertz kastede en perfekt pasning afsted op imod kurven og Ongwae, der slam dunkede sig til en føring på 65-54. Pointforskellen endte dog på cirka det samme som forrige periode: 68-61.

Spændingen meldte pludselig sin ankomst i fjerde periode. Jukic lagde ud med en 3’er til 71-63, men så begyndte det alvor at knibe for aarhusianerne. Kaninerne kom foran 72-73 ved holdets mest træfsikre skytte Durell Vinson, og på en enkelt straffescoring øgede gæsterne efterfølgende føringen. Bears skød sig dog tilbage efter en usportslig fejl af Brandon Norfleet, der gav Lærke muligheden på straffe. Han sænkede to, og de danske mestre var nu foran 76-74. Med en Evans-scoring til 78-74 syntes Bears tilbage på sporet. Men Rabbits ville det anderledes, og de kom endnu en gang foran: 78-79. Bakken blev på ny reddet af en usportslig fejl. Denne gang begået af topscorer Vinson, der samtidig blev fouled out. Det viste sig at være det afgørende moment, og hjemmeholdet kunne endelig udbygge føringen en smule. Først med et dunk af Diouf og siden med en 2’er af Lærke: 85-80. Et hurtigt fynsk modsvar på 3 point sendte imidlertid en chokbølge gennem Vejlby-Risskov Hallen. Katastrofen blev nok engang afværget, og Norfleet måtte som den anden svendborgensiske spiller forlade banen med fem fejl på kontoen. Bears formåede herefter at øge føringen, og den uskønne kamp endte 87-83.

Kampens topscorer blev med 18 point Ryan Evans, der som én af få bjørne leverede en solid præstation på vanligt niveau. Durell Vinson fulgte lige efter med 17 point, mens Michel Diouf endte på 16. De to høstede ligeledes rebound-titlerne, dog i omvendt rækkefølge: Diouf på 10 og Vinson på 9. Brandon Norfleet tog assistkronen med 6 af slagsen, og en usædvanligt ufokuseret Nimrod Hilliard fik trods alt sneget sig op på 5.

Bakken Bears konsoliderer dermed førstepladsen i Basketligaen med 36 point for 21 kampe. På de næste pladser følger Randers Cimbria med 34 og Horsens IC med 32. Aftenens modstander Svendborg Rabbits ligger yderligere ti point efter som nummer fire med 22 point.

Bakken Bears havde muligvis tankerne et andet sted under kampen, hvilket kan forklare den noget vakkelvorne indsats. Om en uge spiller de nemlig kvartfinale ved FIBA Europe Cup mod Tsmoki Minsk. Det europæiske brag finder sted hjemme i Vejlby-Risskov Hallen den 4. marts kl. 18.30.

Inden da tager bjørnene dog en tur til København, hvor de allerede fredag møder Wolfpack i Basketligaen.

 

Kampens resultat:

87-83

Dato:

onsdag 26. februar 2020

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: IGEN BEARS MOD RABBITS

Efter ti dages kamppause skal Bakken Bears og Svendborg Rabbits igen i ilden. Det sker onsdag kl. 18:30, når holdene mødes i Vejlby-Risskov Hallen. De samme to hold mødtes samme sted inden pausen, der skyldes udvalgte spilleres landsholdsdeltagelse.

Hvor de fleste spillere fra de to hold har fået mulighed for en kort kamppause, har fire spillere deltaget i landsholdsaktiviteter for deres hjemland. Bjørnenes Darko Jukic og Adama Darboe har sammen med Rabbits’ Sebastian Åris spillet to kampe for Danmark – i Tjekkiet og hjemme mod Belgien – i øvrigt som de eneste spillere fra Basketligaen. Bakkens Jonathan Galloway har været på mere eksotisk rejse til sit hjemland Guam, der ligger 2500 km øst for Filippinernes hovedstad Manila – eller 6400 km vest for Hawaii… Galloway var en væsentlig brik i landsholdets kamp mod New Zealand.

Hvor den lange rejse hjem fra Guam afholder Galloway fra deltagelse i onsdagens kamp mod Rabbits – han kommer først hjem sent tirsdag aften – er Jukic, Darboe og Åris tilbage i deres klubber efter mandagens kamp i Farum Arena. Al historik viser, at et landsholdsprogram slider på spillerne, og der vil næppe være normal spilletid til de tre danske nationalspillere.

Det første indbyrdes opgør i Vejlby-Risskov Hallen – den 16. februar – endte med en Bearssejr på 83-75, men bjørnene må efter den kamp være advaret om at Rabbits i øjeblikket er rigtig velspillende. Bakken Bears var presset indtil kampens sidste minutter. Kaninerne har været rigtigt velkørende efter Brandon Norfleet blev hentet tilbage til Sydfyn. I de seneste ti kampe er det således blevet til syv sejre. De tre tabte kampe har været det føromtalte mod Bears og to knebne nederlag mod Horsens IC (5 og 6 point).

Norfleet er sit holds topscorer (12,9 point pr. kamp), men med ti spillere, der snitter mere end 8,0 point pr. kamp, er Rabbits et hold, hvor truslen kan komme alle steder fra.

Basketligaen går ind på opløbsstrækningen – om fire uger er grundspillet slut, og Bakken Bears fører ligaen med 17 sejre efter 20 kampe. Cimbria har også 17 sejre, men efter 21 kampe, mens Horsens IC har 15 sejre efter 20 kampe. Der er et hul fra HIC til Svendborg Rabbits og Næstved, der deler fjerdepladsen med 11 sejre efter hhv. 20 og 22 kampe.

Bakken Bears skal vinde fem af holdets sidste seks kampe for at sikre sig førstepladsen i grundspillet. Tilbage resterer to opgør mod Rabbits, to mod Horsens IC samt et imod Wolfpack og et imod BK Amager. Efter onsdagens kamp mod Rabbits gælder det om lynhurtigt at være klar igen – fredag skal Bears til København for at møde Wolfpack, der i december slog Bears.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by