thomas_laerke-w420

Games | 2020-03-04

Bakken Bears vs. Tsmoki-Minsk

Bakken Bears kom onsdag aften skidt fra start mod Tsmoki Minsk i det første af to opgør i kvartfinalen i FIBA Europe Cup. De aarhusianske bjørne formøblede angrebene ved at smide for mange bolde væk, mens gæsterne var effektive i den anden ende. Efter blot et enkelt minut af første periode var stillingen 0-5 til udeholdet. Steffen Wichs tropper lod sig dog ikke skræmme af Minsks flotte start. I løbet af ingen tid kom Bakken Bears foran efter to flotte treere af henholdsvis Adama Darboe og Michel Diouf. De gode takter varede dog ikke længe for det danske hjemmehold. Tsmoki-Minsk svarede hurtigt igen med flere gennemspillede angreb, der fandt den frie mand bag trepointslinjen. Med to minutter tilbage af første periode kunne de danske mestre kigge op på lystavlen og se en aktuel stilling på 14-23. Ikke den start på kampen, som man havde håbet på. Denne stilling blev også første periodes endelig resultat. Meget kunne gøres bedre af aarhusianerne, men hvis det kunne lykkes at genfinde den sædvanlige form på en europæiske scene, så ville kampen igen blive helt åben.

Anden periode begyndte helt anderledes for Bakken Bears, der fandt et helt andet tempo. Den korte pause mellem første og anden periode virkede til at gavne ”Bjørnene”. Efter to minutter spillet havde gæsterne fortsat ikke scoret, mens aarhusianerne fik reduceret til 19-23. Dette kom blandt andet efter et spektakulært dunk af Tylor Ongwae, der fik sat fut under festlighederne på tilskuerpladserne i Vejlby-Risskov Hallen. Publikum virkede en anelse nervøse i kampens begyndelse, men dette højdepunkt forvandlede hallen til en heksekedel. Men bedst som man troede, at stemningen ikke kunne blive vildere, så dukkede Tylor Ongwae op endnu engang med endnu et spektakulært dunk efter et layop. Stillingen var 27-23 efter fire minutter spillet af anden periode. Et fremragende comeback af Bakken Bears. Det resterende af anden periode forløb meget lige mellem de to duellanter, hvor det bølgede meget frem og tilbage. Det var dog gæsterne fra Tsmoki-Minsk, der var marginalt bedst. Men ”Bjørnene” kunne ikke desto mindre gå til pause med en smal føring på 37-35. Danskerne vandt isoleret set perioden med 23-12. En imponerede periode for de danske mestre.

Bakken Bears kom skidt ud efter pausen, hvor skarpheden manglede omkring kurven. Der skulle gå to minutter, før ”Bjørnene” kom på tavlen. Gæsterne fra Minsk var desværre kommet fint ud efter pausen, og de havde derfor bragt sig foran med 40-44. De danske mestre havde tydelige vanskeligheder med at genfinde takterne fra anden periode. Med tre minutter tilbage af tredje periode var det et kritisk tidspunkt at holde fast, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om at trække fra og sikre sig sejren i fjerde og sidste periode. Bakken Bears, hjulpet af et fremragende publikum, leverede fremragende mod slutningen af tredje periode. Med et enkelt minut tilbage scorede ”Bjørnene” flere point i træk, og anfører Morten Sahlertz sikrede med en treer hjemmeholdet en føring på 52-48. Dette gjorde Morten Sahlertz til Bakken Bears’ mest scorende bag trepointslinjen i historien med 541 ramte skud. Den perfekte afslutning ledende ind til fjerde og sidste periode.

De regerende danske mestre fortsatte ufortrødent sit flotte momentum i fjerde periodes indledning. Med flotte aktioner fra amerikanske Ryan Evans og Nimrod Hilliard bragte Bakken Bears sig foran med 60-51 efter tre minutter spillet. Det var præcis den ønskede åbning på perioden, hvis aarhusianerne skulle sikre sig et fornemt udgangspunkt inden returopgøret. Gæsterne fra Tsmoki-Minsk virkede heller ikke sig at have et modsvar til at stoppe et frembrusende Bakken Bears-mandskab. ”Bjørnene” holdt foden på gaspedalen, og det konstante høje tempo virkede til at dræne gæsterne for energi. Tsmoki-Minsk formåede heller aldrig at kæmpe sig tilbage i opgøret, og danskerne kunne derfor hive et yderst vigtigt resultat hjem på 79-66 inden et spændende returopgør den 11. marts.

Kampens resultat:

79-66

Dato:

onsdag 04. marts 2020

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS MOD HVIDERUSSISKE MESTRE

Når nu januar bød på sejr i hver anden kamp – fem ud af ni – og februar stod på lutter sejre – syv stk – hvad kommer marts så til at stå for hos Danmarks bedste basketballklub, Bakken Bears? Det får vi et fingerpeg om onsdag, når Bakken Bears tager hul på marts måned med maner: Første kamp er nemlig FIBA Europe Cups kvartfinalernes første kamp mod hviderussiske Tsmoki Minsk.

Det er tredje sæson i træk Bakken Bears deltager i kvartfinalerne – i 2017/18 blev det endda til en semifinaleplads. Det er aldrig sket før at et dansk hold har kvalificeret sig til playoffkampe efter to gruppespil, så det er en imponerende præstation at gøre det tre sæsoner i træk.

Bakken Bears’ erfaringer med Tsmoki Minsk er noget blandede. To nederlag i 2013/14 og en kneben sejr og et noget større nederlag i 2017/18. Bears har endnu ikke prøvet at vinde over Tsmoki Minsk i Aarhus, men det skal der gerne ændres på onsdag, hvis Bears skal have en chance for at gå videre til semifinalerne.

De to hold er netop kommet tilbage efter et landsholdsvindue, der giver et afbræk fra de normale rytmer. Bakken Bears har haft tre spillere afsted – Darko Jukic og Adama Darboe med Danmark og Jonathan Galloway med Guam – mens Tsmoki har haft hele seks spillere afsted med Hvideruslands landshold, som holdets head coach Rostislav Vergun også er ansvarlig for. Hvor Danmark tabte til Tjekkiet og Belgien, blev det til to sikre sejre over Cypern og Portugal for Hviderusland.

Udover de seks landsholdsspillere består Tsmokis hold af to amerikanske spillere, en serber med bulgarsk pas og en fransk serber. Alle ti yderst kompetente, og et hold med stor homogenitet. Især Branko Mirkovic og Rob Lowery styrer hviderussernes spil.

Tsmoki vil gerne spille mere kontrolleret end bjørnene. Det højere tempo i Bears-kampene understreges statistisk, idet Bears ganske vist scorer flere point end Tsmoki Minsk (87,0 vs 82,7), men hviderusserne har de bedste scoringsprocenter fra såvel trepointdistancen (36,1 vs 35,2), totale field goals (47,5 vs 46,1) og straffekast (79,9 vs 71,1). Bakken Bears kompenserer for de lavere procenter ved at have markant flere skud pr. kamp (71,2 vs 62,5) – dette opnås gennem færre turnovers (10,9 vs 13,3) og flere rebounds (38,4 vs 36.6).

Tsmokis seneste kamp inden landsholdspausen var nederlaget på udebane mod Unics Kazan den 9. februar, mens Bears til sammenligning spillede pokalfinale den 8. februar og ligakampe den 13. og 16. Efter landsholdspausen har Bears allerede spillet to kampe – 26. og 28. februar, mens Tsmoki blot har en enkelt kamp under bæltet, nemlig nederlaget på udebane mod en anden gammel Bears-kending Avtodor i VTB-turneringen over Avtodor den 29.

Bakken Bears imponerede senest fredag aften i en storsejr på 121-66 over Wolfpack, men trods Bears-fejltrinnet i den første kamp mod ulveflokken kan den modstander kan på ingen måde sammenlignes med et europæisk klassemandskab som Tsmoki Minsk, der på hjemlig grund er så dominerende, at de først indtræder i semifinalerne i slutspillet om det hviderussiske mesterskab, som de i øvrigt har vundet 11 sæsoner i træk.

Nimrod Hilliard missede fredagens kamp mod Wolfpack pga sygdom, men han er forhåbentlig tilbage i Bearsuniformen til sæsonens hidtil vigtigste kamp i en fyldt Vejlby-Risskov Hal.

Kvartfinalerne spilles bedst af to kampe – det hold, der over de i alt 80 spilleminutter scorer flest point kvalificerer sig til turneringens semifinaler. Det betyder, at den enkelte kamp godt kan slutte uafgjort, men samlet set kan opgøret ikke slutte lige. I det tilfælde spilles der ekstra perioders à fem minutter indtil der er fundet en vinder.

Der er tip off kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen. Kampen kan følges på eb.dk

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by