2021-01-15

18 point af Darboe gav sejr

18 point fra Adama Darboes hænder i anden halvleg gav sejr i fredagens kamp mod Copenhagen. Bears vandt 96-62 efter en kamp som først blev afgjort et godt stykke inde i anden halvleg.

Blot 48 timer efter pokalsejren over Svendborg Rabbits gik turen til Nørrebrohallen, hvor Copenhagen tog imod. Et Bearshold uden QJ Peterson og Ryan Evans, der begge havde brug for et hvil inden en hård uge venter, fik en drøj start. Hjemmeholdet var dominerende i hele første periode og scorede i et mix mellem layups og relativt frie skud. Bears kunne slet ikke få spillet til at fungere, heller ikke reboundspillet, og det var derfor naturligt, at Copenhagen var foran 24-19 efter første periode.

I anden periode fik bjørnene hurtigt kontakt takket være klart mere intensitet i forsvaret. Samtidig kom Copenhagens guards Niklas Jønsson og især Mads Andersen i fejlproblemer, sidstnævnte med fire allerede i anden periode. Bears holdt Nørrebroholdet på bare ti point i periode, der endte 26-10, så Bears havde en fornuftig halvlegsføring på 45-34.

Selv om anden periode var hård for Copenhagen, kom de ud med ny energi efter pausen. For Bears åbnede Adama Darboe for scoringen efter ikke at have ramt i første halvleg, og det var hovedårsagen til at perioden ikke blev tabt, men endte 20-20.

Den intensitet, Bears havde manglet i dele af de første tre perioder, kom i de sidste ti minutter. Københavnerne blev holdt på otte point i perioden, mens bjørnene selv fik gang i både afleveringerne, som gav trepointscoringer. Det gjorde forsvar medførte også en del lette point i en kamp, hvor alle ti Bearsspillere scorede mindst fire point.

Adama Darboe var mest scorende med 18 point, alle i anden halvleg, mens Daniel Mortensen blev noteret for en double-double med 16 point og 12 rebounds. Morten Sahlertz scorede 13 point på sine 26 minutter på banen, men næsten mere imponerende er det, at Bakken Bears i de minutter han spillede, vandt med 37 point. For Copenhagen scorede den tidligere Skovbakken-ungdomsspiller Frederic Filsoof 13 point, hvilket ikke blev overgået af nogle af hans holdkammerater.

Med sejren udbyggede Bears førstepladsen i Basketligaen, hvor holdet har 14 sejre i 15 kampe. Nummer to er Randers Cimbria, der har 11 gevinster, men har en kamp færre end Bears.

Næste Basketligakamp for Bakken Bears er lørdag den 23. januar, når Næstved kommer til Vejlby-Risskov Hallen. Inden da spiller Bears onsdag i Basketball Champions League på hjemmebane mod Iberostar Tenerife.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE