2021-02-13

Klubrekord og storsejr

Der blev sat en klubrekord, da Bakken Bears, med en sejr på 111-91 over Svendborg Rabbits, tog endnu et skridt imod Basketligaens førsteplads. Med bare seks runder tilbage af grundspillet, skal alt gå galt, hvis det ikke skal lykkes Bears at gå ind i slutspillet som topseedet.

Bakken Bears, der igen var uden en skadet Tylor Ongwae, fik en skidt start på kampen. Rabbits kom foran 11-3 og senere 16-7 – i øvrigt på 10 point af Brandon Tabb og 6 af Sebastian Åris – inden Bears fik sat sig igennem i forsvaret. Udeholdet gik på et 14-0 run til føring 21-16 inden Rabbits kom tilbage til at være bagud 20-23 efter de første ti minutter.

Den første halvdel af anden periode var lige inden Bakken Bears igen fik trykket på speederen. For Bears var Darko Jukic (10 point) mest scorende i første halvleg, som endte 46-32 til Bears, der før pausen havde markant bedre scoringsprocenter end Rabbits.

Tredje periode blev en som en yoyo. Bears nåede foran med 19 point, Rabbits skar føringen, så de blot var bagud med ni og perioden sluttede med en Bearsføring på 75-63. Brandon Tabb scorede 16 point i perioden inden han blev udskiftet med fire fejl.

I kampen sidste fjerdedel lå kampen og vippede med en Bearsføring på omkring ti point inden to alley-oop dunk af Deshawn Stephens og et par layups af Darko Jukic fik øget, så ligaens førerhold kom foran med 20 point. Brandon Tabb fik Bears aldrig fat i – han scorede i alt 37 point, men Rabbits fik bortset fra kampens første minutter aldrig fat i forsvarsenden.

For Bakken Bears scorede Darko Jukic (18 point) blandt otte spillere, der scorede otte point eller flere. Alle 11 Bearsspillere, der kom i aktion, fik scoret.

Begge hold fik øget scoringsprocenterne i en anden halvleg, som Bears vandt med de uhørte cifre 65-59.

Nu venter der Basketligaens spillere en landsholdspausen, hvor det danske landshold skal til Litauen for at møde Belgien og værtsnationen, mens Ongwae – hvis han bliver sin skade kvit – skal til Cameroon for at spille på det kenyanske landshold.

Bakken Bears fører Basketligaen med 19 sejren i 20 opgør. På andenpladsen ligger Horsens IC, der lørdag vandt i Randers, med 14 sejre (21 kampe), mens Randers Cimbria (20 kampe) og Svendborg Rabbits (21 kampe) hver har 13 sejre. Dermed skal Bakken Bears blot vinde en af holdets sidste seks kampe for at slutte grundspillet øverst.

Og klubrekorden? Jo, anden halvlegs 124 point er det højeste antal, der er scoret i en halvleg i en Bakken Bears-kamp. Og der er altså spillet 1764 af dem… Den rekord har Svendborg også andel i.

 

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE