thomas_laerke-w420

Games | 2021-02-13

Svendborg Rabbits vs. Bakken Bears

Klubrekord og storsejr

Der blev sat en klubrekord, da Bakken Bears, med en sejr på 111-91 over Svendborg Rabbits, tog endnu et skridt imod Basketligaens førsteplads. Med bare seks runder tilbage af grundspillet, skal alt gå galt, hvis det ikke skal lykkes Bears at gå ind i slutspillet som topseedet.

Bakken Bears, der igen var uden en skadet Tylor Ongwae, fik en skidt start på kampen. Rabbits kom foran 11-3 og senere 16-7 – i øvrigt på 10 point af Brandon Tabb og 6 af Sebastian Åris – inden Bears fik sat sig igennem i forsvaret. Udeholdet gik på et 14-0 run til føring 21-16 inden Rabbits kom tilbage til at være bagud 20-23 efter de første ti minutter.

Den første halvdel af anden periode var lige inden Bakken Bears igen fik trykket på speederen. For Bears var Darko Jukic (10 point) mest scorende i første halvleg, som endte 46-32 til Bears, der før pausen havde markant bedre scoringsprocenter end Rabbits.

Tredje periode blev en som en yoyo. Bears nåede foran med 19 point, Rabbits skar føringen, så de blot var bagud med ni og perioden sluttede med en Bearsføring på 75-63. Brandon Tabb scorede 16 point i perioden inden han blev udskiftet med fire fejl.

I kampen sidste fjerdedel lå kampen og vippede med en Bearsføring på omkring ti point inden to alley-oop dunk af Deshawn Stephens og et par layups af Darko Jukic fik øget, så ligaens førerhold kom foran med 20 point. Brandon Tabb fik Bears aldrig fat i – han scorede i alt 37 point, men Rabbits fik bortset fra kampens første minutter aldrig fat i forsvarsenden.

For Bakken Bears scorede Darko Jukic (18 point) blandt otte spillere, der scorede otte point eller flere. Alle 11 Bearsspillere, der kom i aktion, fik scoret.

Begge hold fik øget scoringsprocenterne i en anden halvleg, som Bears vandt med de uhørte cifre 65-59.

Nu venter der Basketligaens spillere en landsholdspausen, hvor det danske landshold skal til Litauen for at møde Belgien og værtsnationen, mens Ongwae – hvis han bliver sin skade kvit – skal til Cameroon for at spille på det kenyanske landshold.

Bakken Bears fører Basketligaen med 19 sejren i 20 opgør. På andenpladsen ligger Horsens IC, der lørdag vandt i Randers, med 14 sejre (21 kampe), mens Randers Cimbria (20 kampe) og Svendborg Rabbits (21 kampe) hver har 13 sejre. Dermed skal Bakken Bears blot vinde en af holdets sidste seks kampe for at slutte grundspillet øverst.

Og klubrekorden? Jo, anden halvlegs 124 point er det højeste antal, der er scoret i en halvleg i en Bakken Bears-kamp. Og der er altså spillet 1764 af dem… Den rekord har Svendborg også andel i.

 

Kampens resultat:

91-111

Dato:

lørdag 13. februar 2021

Tid:

14:00

Arena:

Svendborg Idrætscenter

Se statistikken

Sidste kamp inden pause

Bakken Bears spiller lørdag den sidste kamp inden februar måneds landsholdspause. Det sker, når holdet tager til Fyn for at møde Svendborg Rabbits i en kamp mod et hold, der tidligere i sæsonen har givet Bears rigtig meget modstand.

De to første kampe mellem de to hold var en ligakamp i november (96-87) og en pokalkamp i januar (81-77), som ganske vist begge gav sejre til Bears, men begge efter meget tætte kampe, der kunne have tippet fynboernes vej.

Bakken Bears har efter sejre over Randers Cimbria og Horsens IC fået slået et hul til forfølgerne i Basketligaen, og kan lørdag tage endnu et skridt imod den endelig førsteplads i Basketligaens grundspil. Bakken Bears har 18 sejre i 19 kampe, mens tre hold har 13 sejre. Det drejer sig om Horsens IC (20 kampe), Randers Cimbria (19 kampe) og Svendborg Rabbits (20 kampe). Samtidig med at Bears spiller i Svendborg, mødes de to øvrige hold i Randers, og lørdag vil således give en klar indikation af hvordan Basketligaen slutter. Næstved ligger på femtepladsen med 12 sejre, men efter 22 kampe, og skal således gå nærmest fejlfrit gennem den resterende del af grundspillet for at kunne true de øvrige hold.

I onsdagens sejr over Randers Cimbria sad Tylor Ongwae ude med en skade, og det er fortsat usikkert om han er klar til kampen på Fyn. Efter opgøret i Svendborg drager Ongwae mod syd for at deltage i Kenyas kampe med henblik på muligheden for at kvalificere sig til de afrikanske mesterskaber. Bjørnenes tre danske landsholdsspillere – Adama Darboe, Darko Jukic og Daniel Mortensen – skal alle til Lítauen, hvor det danske landshold skal spille de sidste kampe i EM-kvalifikationen.

Svendborgs topscorer Brandon Tabb har pga en skade misset de seneste to kampe, men scoringsmæssigt har Rabbits’ danske landsholdsspiller Sebastian Åris vist sine kompetencer. Den tidligere Bearsspiller, der i sæsonens snitter 15,0 point pr. kamp, har i sine seneste fire Basketligakampe scoret mere end 25 point pr. kamp. Også Aaron Levarity har gjort det fremragende. Især i reboundspillet har han vist sine kompetencer. Han tager i gennemsnit 8,9 rebounds pr. kamp – som supplement til sine 12,3 point.

Der er tip off kl. 14.00 i Svendborg Idrætscenter. Kampen kan som altid ses på www.fanseat.com

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by