thomas_laerke-w420

Games | 2021-03-12

Team FOG Næstved vs. Bakken Bears

Bakken Bears hev sejren hjem i en ekstremt intens kamp på Sydsjælland, da Team Fog Næstved blev besejret 86-85. Deshawn Stephens var Bakken Bears’ bedste spiller med 24 point og 10 rebounds, mens Adama Darboe satte kampens sidste scoring, da han ramte et trepointskud med 33 sekunder tilbage.

Bakken Bears kom fint ud af starthullerne og førte hele vejen gennem de første fem minutter, men fik ikke for alvor fat forsvarsmæssigt. Det lykkedes således Team Fog Næstved at sætte 20 point på tavlen i den sidste halvdel af første periode, som hjemmeholdet vandt 28-21. Næstveds Philip Hertz scorede 11 point i de første ti minutter, som han i øvrigt havde startet på bænken.

I anden periode fik Bears langt bedre fat i forsvaret – om end det modsatte også havde været en stor opgave – og samtidig fik udeholdet hul igennem i angrebet. Deshawn Stephens scorede hele 11 point i perioden, og han var hele vejen igennem en stor oplevelse. Bears var foran 48-44 ved pausen.

Bakken Bears startede tredje periode bedst og nåede efter tre point af Stephens og fem af QJ Peterson foran med 56-44, inden holdet fuldstændigt stoppede med at spille. Næstved gik på et 27-5 run, som på ganske spektakulær vis blev afsluttet af hjemmeholdets bedste spiller, Philip Hertz, der fik en usportslig fejl efterfulgt af en teknisk. Sådan en cocktail er som bekendt ensbetydende med diskvalifikation, hvilket var et slag for Næstved. Hertz sluttede med 24 point på bare 10 skud. Bears sluttede perioden med at score de tre straffekast som Hertz kostede sit hold og en treer af Ryan Evans. Næstved førte 71-67 inden sidste periode.

Næstved fik udbygget føringen ved at score de første seks point i fjerde quarter. 77-67-føringen til hjemmeholdet blev imidlertid udlignet med et 10-0-run af Bears, efter bl.a. syv point af Ryan Evans, og Bears kom foran 80-79 på en treer af Adama Darboe. En velspillende Jalen Nesbitt bragte med en treer i det efterfølgende angreb sjællænderne foran, og da Jahmal Jones efterfølgende satte en trepointscoring og bragte sit hold foran 85-81 med to minutter igen, så opgave svær ud for Bears. Imidlertid ville Deshawn Stephens og Adama Darboe det anderledes, og hjemmeholdet endte med at smide de afsluttende bolde væk, således at et par missede straffekast fra Bakken Bears ikke fik betydning.

Udover Deshawn Stephens 24 point var Ryan Evans 15 point, 9 rebounds, 4 assists) mest scorende, mens Adama Darboe (13 point, 5 assists), Tylor Ongwae (13 point, 6 rebounds, 5 assists) og QJ Peterson (12 point) fulgte efter. For Næstved scorede Hertz 24 point, mens Nesbitt satte 18 på tavlen.

Bakken Bears stillede op uden skadede Thomas Lærke, Daniel Mortensen og Darko Jukic. Ingen af de tre forventes klar til næste kamp, der er tirsdag i Randers.

Sejren var Bakken Bears’ 21. i 23 kampe, mens Næstved nu reelt ikke kan kravle længere op end den nuværende femteplads.

 

Kampens resultat:

85-86

Dato:

fredag 12. marts 2021

Tid:

19:15

Arena:

Arena Næstved

Se statistikken

Revanchetid på Sjælland

Bakken Bears led i sidste uge det første nederlag i 105 dage, da Svendborg på Fyn vandt 103-97. På fredag – ni dage senere – har Bakken Bears muligheden for at slå tilbage – denne gang ganske vist på Sjælland, hvor hjemmeholdet hedder Team Fog Næstved.

Basketligaens slutspurt er i gang. Holdene i ligaens øverste halvdel har fire kampe tilbage af grundspillet (Randers Cimbria dog fem) inden denne uges spillerunde, der udover Næstved-Bears også byder på en spændende kamp onsdag i Randers, der tager imod Svendborg Rabbits. Vinderen af den kamp kan nå Horsens IC på andenpladsen, mens taberen skal følge med i fredagens opgør i Arena Næstved, idet hjemmeholdet med en sejr kan nærme sig fjerdepladsen.

Bakken Bears har – uanset resultatet af de resterende kampe – allerede vundet Basketligaens grundspil og dermed sikret sig det bedste udgangspunkt inden slutspillet, mens Næstved skal gøre rent bord i de resterende kampe – der er mod Copenhagen, Horsens IC og BK Amager – for at have en realistisk chance for at avancere fra den øjeblikkelige femteplads.

Team Fog Næstved har Basketligaens statistisk set næstbedste forsvar (80,7 point pr. kamp, kun overgået af Bakken Bears med 80,0), mens angrebsspillet har ikke været lige så imponerende. Sjællænderne scorer 81,3 point pr. kamp, hvilket kun tre hold gør mindre godt.

Samuel Idowu har haft en fremragende sæson, og han er både holdets mest scorende (15,9 point pr. kamp)  og bedste rebounder (6,3 rebounds pr. kamp). Flest assists pr. kamp står den tidligere Bearsspiller Frederik Hougaard Nielsen for (7,6 assists pr. kamp). Det hører med til historien, at den danske landsholdsspiller først kom til sæsonen efter nytår, og således blot har spillet fem kampe. Roses skal også Alante Fenner, der måske har været Næstveds bedste spiller over hele sæsonen. Fenner har imponerende statistikker (15,0 point, 5,2 rebounds, 5,1 assists, 2,1 steals pr. kamp, 35,8% bag trepointslinjen) i sin første sæson i Danmark.

Bakken Bears må fredag undvære Darko Jukic, der har brækket en knogle i hånden i forbindelse med det seneste landsholdsvindue. Thomas Lærke var ude med en skade i den seneste kamp, hvor Daniel Mortensen udgik med en ankelskade. De to sidstnævnte er begge tvivlsomme til opgøret på Sjælland.

Der er tip off kl. 19.15 i Arena Næstved – kampen kan som altid ses på Fanseat.com.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by