thomas_laerke-w420

Games | 2021-04-06

Bakken Bears vs. Bears Academy

Storebrorbjørne tog første sejr i slutspillet

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Efter et brag af en kamp i lørdagens pokalfinale mod Horsens IC var bjørnene fra Bakken Bears klar til at starte deres del i slutspillet i aftens opgør mod bjørnebrødrene fra Bears Academy. Især første halvleg bød på storspil fra Bakken-mandskabet og ved kampens slut var det da også tydeligt, hvem der var storebror.

På trods af en kamptrup på kun 7 spillere lagde Bakken Bears fint fra start med tip-off, og selvom Bears Academy’s Keane Thomann var første spiller på pointtavlen, svarede Michel Diouf hurtigt igen med en 3’er. Derefter satte Bakken også tonen defensivt med et steal fra Q. J. Peterson, som kastede en skarp assist til Thomas Lærke, der kvitterede med et layup. På trods af en ellers stærk start fra Bears Academy, fik både Diouf og Peterson hurtigt spillet sig alvorligt varme fra 3-pointsland, og Peterson brillerede især med sine slashes til kurven, hvor han nærmest virkede ustoppelig. Men det var ikke kun i offensiven, at bjørnene fra Bakken havde tur i den – deres forsvar gav anledning til flere turnovers fra Bears Academy og derfor flere fastbreaks til Bakken, som hurtigt blev konverteret til point til periodens stærke slutresultat 32-13.

Anden periode begyndte med Daniel Mortensen, som fik tilkæmpet sig et layup i posten efter en et par fine dansetrin. Dernæst kom Anton Harbo også godt i gang med to 3’ere i streg. Og 3-pointsregnen stoppede ikke der – Mortensen og Harbo satte hver en 3’er efter Harbos første regnskyl og da Diouf også tilsluttede sig 3’er-regnen, blev Bears Academy nødsaget til at tage en timeout. Efter pausen kommer der mere gang i Thomann, men lidt hjalp det, da Bakken blev ved med at regne 3’ere, hvor især Mortensen og Peterson var fremtrædende til periodens slutresultat på 57-25.

Tredje periode bød dog på andre boller på suppen. Efter en misset 3’er fra Bakken, satte Bears Academy’s Marius Sørensen en fri 3’er og så var periodens takter fra Bears Academy sat. Selvom Peterson svarede igen med en 3’er fra egen hånd, blev Bears Academy ved med at sætte højt tempo, som voldte Bakken problemer. Med offensive godter fra Thomann, Tobias Mønsted, Jacob Vistisen, Magnus Jespersen og Marius Sørensen begyndte Bears Academy at hale langsomt ind på Bakken-mandskabet og gjorde forsvarslivet surt for storebrødrene. I forsvaret stod Bears Academy også stærkere og mere struktureret og fremtvang flere turnovers fra Bakkens side. Bakken fik dog en smule mere styr på spillet mod periodens slut og med både en step-back-3’er fra Peterson og en sikker 3’er fra Mortensen i periodens sidste sekund endte Bakken med en føring på 71-52.

Kampens sidste periode startede med et flot highlight af Vistisen med et slash igennem posten til et luftbårent reverse layup. Og efter to 3’ere til Bakken fra Peterson fortsatte Vistisen de gode takter ved at tage rebounden fra sit eget miss til endnu et reverse layup. Bakken viste dog tydeligt, at de havde genfundet formen fra første halvleg og lod sig ikke overrumple af Vistisen og kompagni, som igen brillerede med en skarp crossover til et lob til Jespersen, som kvitterede med et dunk. Det gode spil fra Bears Academy kunne dog afhjælpe den ustandselige regn af 3’ere, som bjørnene fra Bakken blev ved med at sende afsted. Mortensen satte sent i perioden endnu en 3’er og Lærke fulgte efter med to af sine egne. Som en ringe trøst fik Vistisen sendt kampens sidste scoring afsted og blev dermed topscorer i sin egen trup. Men med individuelle scoringsrekorder på 36 point i Bears-trøjen for Q. J. Peterson og 20 point i Bears-trøjen for Daniel Mortensen og et veloplagt Bakken-mandskab, som ramte 22 ud af deres 55 3-pointsforsøg (40%), var der ikke mange chancer for et upset i aftenens opgør, som da også blev til en sikker sejr til Bakken Bears på 100-77.

 

Kampens resultat:

100-77

Dato:

tirsdag 06. april 2021

Tid:

18:30

Arena:

Se statistikken

Slutspillet starter tirsdag

Blot tre dage efter den spændende og hårde pokalfinale, som Bakken Bears vandt efter overtime mod Horsens IC, starter DM-slutspillet for de to pokalfinalister. Bakken Bears skal op imod Bears Academy – altså de etablerede bjørne mod talentfabrikken.

DM-kvartfinalerne spilles bedst af fem. Der er naturligvis meget, der peger imod tre sikre sejre til Bakken Bears – nemlig møderne mellem holdene tidligere i sæsonen samt holdes resultater i Basketliga-grundspillet, hvor Bakken Bears blev nummer et med 23 sejre ud af 26 kampe, mens Bears Academy blev nummer otte med syv sejre i 22 kampe.

Omvendt vil det bestemt ikke være en overraskelse, hvis det bliver mere tæt en tidligere i denne sæson. Bakken Bears kommer fra et af sæsonens højdepunkter med gevinsten i pokalfinalen, og det var en sejr, der kostede dyrt. To spillere, Adama Darboe og Ryan Evans, tog direkte fra Horsens til skadestuen for at få syet skader efter den intense pokalfinale, mens Tylor Ongwae satte sig ud sidst i kampen med en skade. Alle tre er tvivlsomme til tirsdagens opgør, mens langtidsskadede Darko Jukic definitivt ikke spiller.

De to hidtidige møder mellem holdene i denne sæson er begge endt med sikre sejre. Bakken Bears vandt 92-80 midt i november, mens det blev 114-77 i den sidste del af februar i en kamp, hvor Bakken Bears var uden klubbens landsholdsspillere.

Kamp et spilles tirsdag, kamp to 2 fredag, mens kamp 3 og 4 spilles de samme dage i næste uge. Alle kampe spilles i Vejlby-Risskov Hallen – desværre uden tilskuere – og kan ses på fanseat.com

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by