thomas_laerke-w420

Games | 2021-05-10

Bakken Bears vs. Horsens IC

Fornem finalesejr i seriens premiere

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Finaleserien i årets udgave af Basketligaen blev til aften skudt i gang med en klar sejr til Bakken Bears på 106-90 over Horsens IC i Vejlby-Risskov Hallen.

Michel Diouf åbner som sædvanlig med at vinde tip-off’et for hjemmeholdet, men han misser dog sit skudforsøg. Til gengæld har Ryan Evans kort efter noget større præcision, og han bringer Bears foran 2-0. I det hele taget er kampens indledning præget af uskarphed i angrebsspillet for begge mandskaber, og efter to minutters spil er stillingen kun 3-2. En række 3’ere fra Bakkens hænder sparker dog gang i stillingen: Først QJ Peterson til 8-4, så Thomas Lærke til 17-9 efter smukke pasningsspil, og så QJ på ny efterfulgt af Daniel Mortensen til 25-18. Perioden ender 27-21.

I anden periode begynder kampens afgørende faktor at konsolidere sig: Bakkens offensive rebounds overrumpler ofte det lidt sløve Horsens-forsvar. Til gengæld kommer gæsterne bedre med på angrebsfronten og gør perioden til deres klart mest scoringsrige. I mellemtiden får Morten Sahlertz sat et par 3’ere, QJ en enkelt og den tidligere bjørn, David Efianayi, leger ligeledes godt med som langskytte. Desuden får både Tylor Ongwae og Diouf dunket nogle kanonkugler gennem de gule gæsters netmasker. Periodens detalje tilfalder dog den ærgerrige QJ, der tempofyldt og overlegent dribler sig igennem sine modspillere og scorer til 51-43. Stillingen ved pausen er 55-49.

Ongwae skyder tredje periode fra land med en stilren 3’er. Ikke længe efter forsøger Deshawn Stephens at gøre ham kunsten efter. Det bliver til tre point, men stilen er mere vakkelvorn, idet skuddet bouncer på ringen og kastes højt op i luften, inden bolden sejler ned igennem den orange cirkel og fremtvinger en stilling på 65-51. Hjemmeholdets næste point bliver også tre af slagsen, og igen er det Ongwae, der eksekverer: 68-55. Og herfra står der Bears på det hele. Faktisk får mestrene sat 10 point på tavlen, inden HIC begynder at røre på sig igen. I Bakkens gyldne periode serverer Adama Darboe et fornemt alley-oop for Deshawn, der kvadrer et one-handed slam dunk ned mod gulvbrædderne. Og i det efterfølgende angreb sætter QJ en ekstremt dyb 3’er, som samtidig konkluderer det klare bjørneovertag: 78-55. Lærke når lige en enkelt 3’er mere, inden tredje quarter slutter 83-68.

Sidste periode viser et hjemmehold i cruise control. Darko Jukic tiltvinger sig snarrådigt et steal, som han fluks omsætter til et dunk og en føring på 87-70. Imens Bakken slækker lidt på speederen, formår Horsens faktisk at udnytte det lidt lavere tempo til at indsnævre differencen til 12 point. Det bliver dog aldrig rigtig spændende, hvilket især de mange offensive rebounds til Bears sørger for. Darboe og Darko får hver sendt en 3’er afsted inden lukketid, og kampen ender med en bjørnesejr på 16 point: 106-90.

Vi er simpelthen et større og bredere hold. Det er vi udmærket klar over, men det er ikke altid, vi udnytter det så godt som i dag. Alle på holdet leverer, og minutterne er meget mere spredt ud end hos Horsens. Vi har mange gode offensive rebounds, men det har Horsens til gengæld også. Og så tillader vi dem en alt for høj scoringsprocent for to-pointsskud. Så defensiven kan godt strammes lidt op. Det afgørende moment var i tredje periode, hvor vi kommer rigtig stærkt ud og skaber et stort forspring.” – Anders Sommer, assistant coach i Bakken Bears.

Matchens topscorer bliver QJ Peterson med 23 point, efterfulgt af HIC’s David Efianayi med 18. Gæsternes Gage Davis høster flest rebounds med 9, mens holdkammeraten Vedran Borovcanin og Bakkens Michel Diouf lander på 8. Titlen som kampens klare kongemager kan Adama Darboe bryste sig af via hele 11 assists. Herefter følger modstandernes Charles Callison med 6 af slagsen.

Næste aktion for Bakken Bears er allerede på torsdag den 13. maj, hvor anden finalekamp fløjtes i gang i Horsens. Den næste hjemmekamp er om en uge, når Vejlby-Risskov Hallen atter lægger gulv til årets DM-finaleserie.

 

Kampens resultat:

106-90

Dato:

mandag 10. maj 2021

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

DM-finalerne indledes mandag

Den seneste Basketligasæson blev afbrudt som følge af Corona-nedlukningerne, og der blev således ikke afviklet DM-finaler i 2019/20. Men når finalerne i sæsonen 2020/21 går i gang, ligner det en forlængelse af de senest afviklede DM-finaler, der siden 2014/15 har indeholdt to af dansk basketballs største rivaler, Bakken Bears og Horsens IC.

Det ér Danmarks to bedste hold, der mødes i DM-finalerne 2020/21. Bakken Bears og Horsens IC sluttede grundspillet som hhv. nummer et og to, og de to hold har også mødt hinanden i de seneste to pokalfinaler.

Inden starten på finaleserien har de to hold mødt hinanden fem gange i indeværende sæson. De fire opgør i Basketligaens grundspil endte med tre sejre til Bakken Bears, men Horsens IC vandt (107-105) i næstsidste spillerunde i Basketligaen. Efter afslutningen på grundspillet mødtes holdene i pokalfinalen, hvor Bakken Bears sejrede (82-80), men først efter fem minutters overtime.

Der er altså lagt op til en fantastisk spændende finaleserie, der spilles bedst af syv kampe. Bakken Bears har hjemmebanefordel som følge af førstepladsen i Basketligaens grundspil, og finaleserien åbnes derfor på Vejlby-Risskov Hallens gulv.

HICs topscorere er David Efianayi (20,8 point pr. kamp), der i sidste sæson spillede for Bakken Bears samt Gage Davis (18,8 point pr. kamp). Spilleren med flest assists (4,8 assists pr. kamp) er Charles Callison, der er tilbage i Horsens, hvor han også spillede i 2018/19-sæsonen. Flest rebounds står der også Gage Davis (7,0 rebounds pr. kamp) på, men han efterfølges af Deng Geu (6,5), store Richmond Aririguzoh (5,9), veteran-forwarden Vedran Borovcanin (5,9) samt anfører Frederik Rungby (5,1).

Bortset fra kampens sidste 13 sekunder, var de syv spillere de eneste der var på banen i HICs seneste kamp, og det må forventes, at de udgør den primære rotation i finaleserien, dog med indhop fra store Tobias Reinholt og velskydende Bakir Serdarevic.

Begge finalister kom nemt igennem kvartfinaleserien, hvor Bears vandt over Bears Academy, mens HIC besejrede BMS Herlev Wolfpack. I semifinalerne var der mere spænding. Bears kunne igen nøjes med blot tre kampe før Svendborg Rabbits var besejret – men det var dog væsentligt mere tæt end kvartfinalerne – mens Horsens IC måtte bruge de maksimale fem kampe, før Randers Cimbria var elimineret. Selvom HIC vandt 95-72 i den afsluttende kamp, var det dog et opgør, der var tæt med tre minutter tilbage.

Det er 10. gang de to hold mødes i DM-finalerne, og dermed er Horsens IC-Bakken Bears det mest spillede finaleopgør. HIC har vundet fire af de første ni finaleserier imod Bakken Bears (1998, 2006, 2015, 2016), mens Bears har vundet fem (2000, 2004, 2017, 2018, 2019).

DM-finalerne, der desværre spilles uden tilskuere, tippes i gang mandag kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen. De efterfølgende kampe spilles torsdage kl. 18:45 i Horsens IC og mandage i Vejlby-Risskov Hallen. Kampene kan følges på fanseat.com

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by