thomas_laerke-w420

Games | 2021-05-13

Horsens IC vs. Bakken Bears

Bears foran 2-0 i DM-finalerne

Bakken Bears vandt DM-finale to over Horsens IC med 77-70, og de forsvarende mestre er dermed foran 2-0 i finaleserien. Bakken Bears måtte ty til rigtig godt forsvar i en intens kamp, hvor skuddene slet ikke røg i kurven. Den tredje finalekamp spilles på mandag i Aarhus.

Bakken Bears kom ud til kampen uden den fornødne intensitet, og første periode blev således tabt 15-27. I periodepausen blev der talt med store bogstaver om forsvaret, og det kunne tydeligt ses på banen. Bears vandt anden periode 20-10, og var således blot bagud 35-37 midtvejs i kampen.

Ligesom i det første opgør spillede Bakken Bears med virkelig stor intensitet i starten af tredje periode, og det lykkedes udeholdet at bringe sig foran med 10 point (50-40), blot for at se HIC komme tilbage inden udgangen af tredje periode. Ved starten af fjerde quarter var Bears foran 56-54, og selvom HIC flere gange fik udlignet – senest ved 67-67 med tre minutter igen af kampen – var Bears skarpest i slutfasen.

Det var ikke fra trepointdistancen Bakken Bears vandt kampen. Bears ramte fire ud af 27 trepointforsøg, mens HIC, uden at være prangende, dog var bedre. Horsens ramte seks ud af 23 forsøg.

Mest scorende for Bakken Bears var Michel Diouf topscorer med 14 point, og han var også bedste rebounder med syv stk. QJ Peterson scorede 13 point, heraf de ni i fjerde periode. For HIC var Charles Callison mest scorende med 20 point, mens Richmond Aririguzoh noteredes for en double-double med 18 point og 11 rebounds.

Det tredje opgør spilles mandag kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Kampens resultat:

70-77

Dato:

torsdag 13. maj 2021

Tid:

18:45

Arena:

Forum Horsens

Se statistikken

Bears i udekamp i finale 2

Torsdag gælder det sæsonens anden DM-finale, når Horsens IC skal forsvare deres hjemmebane i Forum Horsens. Finaleserien spilles bedst af syv, så selv hvis Bakken Bears gentager sejren fra den første finale, er der stadig lang vej til de nødvendige fire sejre.

Bakken Bears vandt den første kamp 106-90. Bjørnene førte med blot seks point ved pausen, men en tredje periode med en masse intensitet i forsvaret afgjorde kampen. For HIC havde Bakken Bears især store problemer med center Richmond Aririguzoh. Også HIC stærke guardtrio Gage Davis, David Efianayi og Charles Callison, der i alt scorede 48 point, gav Bears udfordringer, ligesom de i den resterende del af sæsonen har givet modstanderne problemer.

Den afgørende kolonne på statistikarket i det første opgør var antallet af rebounds. Bakken Bears vandt den kategori 43-31, hvilket resulterede i, at vinderne fra kamp et fik 11 afslutninger flere end modstanderen (80-69).

Hvis Horsens IC skal kigge på, hvad der lykkedes i det første opgør, kan holdet fokusere på en flot topointprocent på 58 (28/48) og antallet af straffekast (20, hvoraf HIC scorede de 16). Til gengæld var en trepointprocenten på 28 (6/21) en smule under par, og noget HIC kan forbedre i de kommende kampe.

Bakken Bears havde i det første finaleopgør Darko Jukic tilbage efter en håndskade. Jukic scorede 10 point i sin første kamp i næste tre måneder, og der er ingen tvivl om, at yderligere træninger og kampe vil give Jukic ekstra styrke.

Det andet finaleopgør tippes i gang kl. 18:45 og kan ses på fanseat.com. Desværre vil der ikke være tilskuere i Forum Horsens. Den tredje finalekamp spilles på mandag kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by