Den 203 centimeter store forward kommer direkte fra Southern Mississippi University, hvor han var med til at sikre holdet en af de mest succesfulde sæsoner i skolens 53 sæsoner.

Sourthern Mississippi vandt 76% af holdets kampe i 2022-23 og det er kun overgået en enkelt gang tidligere i skolens historie. Sæsonen før blev det kun til syv sejre i 33 kampe. Bakkens nye forward, DeAndre Pinckney, spillede en stor rolle i holdets succes, som tredje-mest scorende spiller og bedste rebounder, med henholdsvis 12.9 point og 6,6 rebounds.

Bakkens head coach, Anders Sommer, ser da også frem til at have en spiller med Pinckneys kvaliteter i truppen:

– DeAndre kommer med de atletiske evner og den fart, som vi altid kigger efter når vi rekrutterer. Vi forventer at se ham aggressiv i reboundspillet og med highlights over ringhøjde i begge ender. Samtidig er han bevægelig og både en trussel inside og outside. Hans mindset virker rigtig sundt, med vindermentalitet og stort drive for at udvikle sig, pointerer Sommer.

Det er da også vindermentaliteten, DeAndre Pinckney selv fremhæver, når han bliver bedt om at forklare, hvorfor han kommer til Danmark:

– Jeg valgte Bakken Bears på grund af klubbens vinderkultur. Jeg har lige haft en af de bedste sæsoner i min karriere, hvor vi vandt ligaen og spillede slutspil og det vil jeg gerne fortsætte med. Samtidig føler jeg, at det er et godt sted at starte som professionel, fordi jeg vil være sammen med spillere og trænere, der har højt niveau, samtidig med vi spiller mod gode modstandere. Mit mål er at bringe min vindermentalitet til et allerede succesfuldt hold, siger Pinckney.

Tidligere klubber:
University of Souhern Mississippi.

Magnus Høj er tilbage i Bears-truppen i 2023-24, efter en god første sæson som bjørn. Den 20-årige forward kom til Bakken Bears og Bears Academy inden sidste sæson, efter to år og 41 kampe i Horsens.

Høj har dobbeltlicens, så han både kan spille for Bears og Academy og sidste sæson blev det til flest bjørne-minutter for Academy. Her var Høj til gengæld også en vigtig spiller, idet han var i top tre på holdet for både minutter og point pr. kamp.

Det blev også til 12 kampe for Bakken Bears, hvor bedste præstation var mod Amager i december, hvor Høj ramte tre af fire skud og scorede 7 point på 14 minutter.

Vi ser frem til at have Høj i truppen endnu en sæson!

Tidligere klubber
Horsens IC

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller med erfaring fra verdens bedste basketliga, NBA, med henblik på at spille i Basketligaen. Bakken Bears henter Deng Adel, der i 2019 spillede 19 kampe for Cleveland Cavaliers, men ellers mest har erfaring fra NBA’s udviklingsliga G-League.

Efter at have spillet det meste af karrieren i G-League har 201 centimeter høje Adel givet Europa og Bakken Bears en chance:

– Jeg besluttede mig for at komme til Bakken Bears, fordi det virker til at være et godt sted for mig til ikke bare at forbedre mit spil, men også være en del af en vinderkultur. Samtidig er det virkelig spændende at kunne få lov at være en del af FIBA Europe Cup eller måske endda Basketball Champions League, fortæller Deng Adel.

Bakken Bears træner Anders Sommer ser Deng som en god erstatning for netop fratrådte Tylor Ongwae, både på det fysiske og spillemæssige plan:

– Deng er en meget alsidig atletisk forward med et bredt skill-set. Særlig vigtigt for os er, at han er en trussel i åben bane, både med og uden bolden. Hans individuelle evner suppleres af et godt blik for spillet og sine medspillere. Det bliver hans første år i Europa som 25-årig, men med erfaring fra Louisville, G-league og den stærke australske, NBL, er han vant til et højt niveau, siger Sommer.

25-årige Deng Adel er født i Sydsudan, men opvokset i Australien, inden han i 2013 drog til USA, hvor han spillede basketball i high school og college. I college spillede Adel for tidligere Boston Celtics-træner Rick Pitino på University of Louisville, inden han blev professionel i 2018. En af holdkammeraterne i Louisville var i øvrigt Utah Jazz’ superstjerne Donovan Mitchell.

Hans professionelle karriere har primært været i NBAs udviklingsliga G League, hvor han er tørnet ud for hold i Toronto, Cleveland, New York og Boston. Han har også erfaring fra NBA Summer League i 2018 og 2019 for henholdsvis Toronto Raptors og Brooklyn Nets.

Udover de NBA-relaterede aktiviteter har Adel også været en enkelt sæson i hans hjemlige australske liga, NBL, for Illawarra Hawks, i 2020-21. Denne sommer har han spillet i den canadiske Canadian Elite Basketball League for Ottawa Blackjacks. Her har han scoret 15,9 point, taget 5,9 rebounds og lagt 4,6 assists pr. kamp.

Adel er ikke den første Bakken-spiller med NBA-erfaring, men DeVaughn Akoon-Purcell og Justin Dentmon var kun hentet ind til korttidskontrakter ifm. kvalifikationen til Basketball Champions League, og spillede ikke i Basketligaen med NBA-erfaring (selv om Akoon-Purcell inden han spillede NBA havde rigtig mange kampe for Bakken).

Tilbage i 1980erne spillede Ken Smith, der spillede enkelte kampe for San Antonio Spurs, i øvrigt for BMS. Han var den hidtil eneste spiller i øverste niveau af dansk basket med NBA-erfaring.

 

Tidligere Klubber

2018–2019 Raptors 905
2019 Cleveland Cavaliers
2019 →Canton Charge
2019–2020 Long Island Nets
2020–2021 Illawarra Hawks
2021–2022 Maine Celtics
2022–2022 Ottawa BlackJacks

Fanfavoritten Gustav Knudsen tager endnu en sæson i Bakken Bears, efter udlandet ellers havde trukket i den 20-årige forward. Knudsen kom til Bakken fra et ophold i Spanien sidste sommer og har nu valgt at fortsætte i Bakken Bears, der byder på internationale kampe udover Basketligaen.

Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Zaragoza i Spanien, efter store præstationer for Danmarks ungdomslandshold. Det blev til debut i både den bedste spanske række og for det danske landshold, inden Knudsen vendte næsen mod Aarhus i sommeren 2022. Her blev det til en stor rolle for Bears i både Basketball Champions League og Basketligaen og igen var der interesse fra både store colleges i USA og fra europæiske klubber.

Knudsen valgte imidlertid at lave en et-årig aftale i Aarhus:

– Jeg har valgt at forsætte i Bakken, da mit første år i klubben var en succes på mange punkter. Har følt mig supergodt taget imod af spillere, stab og ikke mindst fans. Lige så vigtigt, så tog jeg store skridt i min rolle og udvikling, og dette glæder jeg mig til at kunne bygge mere på i den kommende sæson, siger Gustav Knudsen om skiftet.

Knudsen bliver en af de vigtige spillere, når Bakken Bears i september skal forsøge at følge op på sidste års succesfulde kvalifikation til Basketball Champions League gruppespillet:

– Gustav kom til mig i foråret, efter de indledende snakke med en række spændende amerikanske Division 1 universiteter. Planen havde hele tiden været college, men han havde ombestemt sig. Gustav er ambitiøs og har høje mål. Beslutningen om at blive, bunder i en forventning fra begge sider om at den markante udvikling fortsætter. Og arbejdet er i fuld gang, fortæller head coach Anders Sommer om Knudsens vej til endnu et år i Bakken Bears

Gustav Knudsen er blevet virkelig populær hos Bakkens fans, ikke blot på grund af hans mange dunks, men også på grund af hans evner i forsvaret, hvor han altid giver alt.

Tidligere klubber
Virum Vipers
2019–2022 Spanien Casademont Saragossa

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som er hentet i den italienske 2. divisionsklub 2B Control Trapani.

Bakken Bears har før – med succes – hentet spillere i den italienske 2. division, der måske er fløjet lidt under radaren i starten af karrieren og ikke er endt i store klubber med det samme. Det har fx været tilfældet for Deshawn Stephens og Jaye Crockett, som endte med at være store stjerner for Bakken. Childs’ statistikker i Italien – 14,9 point og 10,4 rebounds pr. kamp er meget lig dem, som Stephens og Crockett kom til Bakken med.

Childs er tiltænkt en rolle i Bakkens rotation af store spillere, hvor også de etablerede stjerner Ryan Evans og Michel Diouf er at finde:

– Elijah er en atletisk høj spiller med et stærkt reboundspil. Han er alsidig offensivt og kan producere både inside, outside og i fart. Defensivt har han den styrke og sidelæns hurtighed, der skal til for at dække Bears’ forsvar. Vi har mange positive meldinger på hans personlighed og han virker som en sulten ung mand der vil frem i verden, siger head coach Anders Sommer.

Inden Elijah Childs begyndte den professionelle karriere, var han en af stjernerne for Bradley University, hvor han spillede mellem 2017 og 2021. Allerede som ung førsteårsspiller fik han en rolle som startende på banen i en tredjedel af kampene og de sidste tre sæsoner startede han 78 af 79 kampe. I hans sidste år i college scorede Childs 14,2 point og tog 8,3 rebounds pr. kamp.

Childs lægger vægt på Bakkens rige historie, når han forklarer, hvorfor han blandt andre tilbud valgte at skrive kontrakt med bjørnene:

– Jeg valgte Bears, fordi det er en vindende organisation. Samtidig har jeg et indtryk af, at coach Sommer kører holdet på en god måde, og ikke mindst, at han sætter os spillere i situationer, hvor vi kan vinde. Personligt ser jeg selvfølgelig frem til at bidrage med rebounds, point og selvfølgelig et mindset, hvor jeg vil vinde og være en god holdkammerat, fortæller Childs.

Tidligere klubber

2021–22 Pallacanestro Trapani

“For han er en af vor egne!…”

Gustav Rønneholt er kommet til holdet direkte fra Bears Academy og har desuden optrådt for de danske U-landshold.

Det bliver spændende at følge den 197 cm høje knægt fra Aarhus N og hans fremtidige tilværelse på førsteholdet.

Daniel Mortensen har fået sin basketballopdragelse i Glostrup og sit danske gennembrud i Hørsholm, hvor han spillede i Basketligaen fra 2013 til 2015. Herefter var han fire år i USA – først et år i Wright State University efterfulgt af tre år hos Barry University, som i 2018 nåede blandt USAs otte stærkeste Division II-hold. Den professionelle karriere blev indledt i sæsonen 2018/19 i svenske Wetterbygden, hvor Daniel Mortensen snittede 13,8 point og 6,6 rebounds og havde meget imponerende scoringsprocenter (41,0% bag trepointslinjen, 60,2 fra topointslinjen og 96,5 på straffekast. Herefter skiftede han til spanske Real Murcia, som endte med at blive et kort ophold, inden han skiftede til Bears.

Tidligere klubber:
Hørsholm 79ers, Danmark (2013-15)
Wright State Raiders, USA (2015-16)
Barry Buccaneers, USA (2016-19)
Wetterbygden Stars, Sverige (2019-20)
Bakken Bears (2020-)

Erik McCree er en venstrehåndet forward med et godt skud og gode scoringsfærdigheder. Han er atletisk nok til at kunne spille power forward, hvis der er behov for det. Erik har blandt andet erfaring fra NBA, hvor han i december 2017 spillede 4 kampe for Utah Jazz. Senest har han tørnet ud for italienske Pesaro i Serie A og Dunkerque i den bedste franske liga.

Tidligere klubber:
Louisiana Tech University (NCAA), USA (2013-17)
Sioux Falls Skyforce (NBA G-League), USA (2017-18)
Utah Jazz (NBA), USA (2017)
Salt Lake City Stars (NBA G-League), USA (2018)
VL Pesaro (Serie A), Italien (2018-19)
Dunkerque Grand Littoral, Frankrig (2019-20)

 

Den amerikanske forward Deshawn Stephens blev hentet til Bakken Bears forud for 20/21-sæsonen. Deshawn er en meget atletisk spiller, og med sine to meter og tre centimeter, kan han virkelig finde ud af at tage bolden til kurven. Amerikaneren er en spiller, som har været vidt omkring i sin karriere. CV’et tæller destinationer som Japan, Tyrkiet, Venezuela, Israel og senest Italien, inden turen gik til Danmark.
Deshawn fik sin officielle debut for Bakken Bears den 23. november 2020 i en kvalifikationskamp til Champions League mod israelske Hapoel Tel Aviv, som endte med en sejr.

Tidligere klubber:
San Diego State University, USA (2011-2013)
Hamamatsu-Higashi Mikala Phoenix, Japan (2013-2014)
Akita Nothern Happinets, Japan (2014-2015)
Banvit Basketbol Kulübü, Tyrkiet (2015-2016)
Akita Nothern Happinets, Japan (2016-2017)
Cagliari Dinamo Academy, Italien (2017-2018)
Trotamundos de Carabobo, Venezuela (2018)
Maccabi Rishon Le-Zion, Israel (2018-2019)
Lavoropiu Fortitudo Bologna, Italien (2019-2020)

Kenyanske Tylor Ongwae går under kælenavnet ”Ty” og har været en del af Bears-truppen siden sommeren 2018. Den 28-årige forward stikker 199 centimer op i luften og vejer 93 kilo. Han blev født i den kenyanske by Kisii, men han har sin uddannelse fra USA, hvor han spillede college-basket for Ranger Junior College i Texas. De to efterfølgende år spillede han under University of Lousiana at Monroe, hvor han kunne prale at titlen som holdet mest scorende spiller i begge sæsoner. Han rejste derefter til Europa for at jagte en professionel karriere og har spillet for flere forskellige klubber. Ongwae tørnede senest ud for schweiziske Massagno, hvor han blandt andet snittede 15,3 point per kamp, 5,4 rebounds og 2,5 assists, inden han tilbage i juni 2018 skrev under på en etårig kontrakt med Bakken Bears.

Tylor er en enormt alsidig spiller, der spiller begge forward-positioner uden problemer. Hans højde og atletiske fysik giver ham en glimrende evne til at skabe plads til sin egen afslutning ved at drible til kurven eller træde tilbage for at lave et hopskud. Han besidder derudover et godt overblik, når han enten skaber plads for sine medspillere eller spiller dem fri. Forsvarsspillet er ligeledes ganske solidt, og hans fysik gør ham vanskelig at drible forbi eller skyde henover. Han er en enormt arbejdsom og disciplineret spiller.

Tidligere klubber:
University of Louisiana Monroe, USA (2013-15)
Solna Braten BK, Sverige (2015-16)
Scandone Avellino, Italien (2016)
Södertälje Kings, Sverige (2016-17)
Taranaki Mountainairs, New Zealand (2017)
SAM Basket Massagno, Schweiz (2017-18)

Bakken Bears præsenterede inden sæsonen 2018/19 en stor profil i form af 29-årige amerikanske Ryan Evans. Den 202 centimeter høje og 99 kilo tunge power forward er en af de bærende kræfter for bjørnene. Amerikaneren kommer fra en fornem baggrund, hvor han har spillet college basketball for Wisconsin Badgers og fortsat holder rekorden for flest kampe med 138 optrædener.

Evans blev hentet til klubben fra Cholet i den bedste franske liga, hvor han snittede 8,1 point per kamp, 4,5 rebounds per kamp og skød 44,8 % fra gulvet. Amerikanske Ryan Evans skuffede bestemt heller ikke efter sin første sæson i Bakken Bears. Den dygtige forward snittede 14,6 point i Basketligaen og 12,8 i FIBA Europe Cup. Evans krydrede desuden sin første sæson i Bakken Bears med den fornemme titel som Basketligaens MVP.

Tidligere klubber:
University of Wisconsin, USA (2009-13)
Sioux Falls Skyforce, USA (2013-14)
Maccabi Raanana, Israel (2014-15)
Antomeromu SE Paks, Ungarn (2015)
Saint-Quentin, Frankrig (2015-16)
Hyeres-Toulon, Frankrig (2016-17)
Cholet, Frankrig (2017-18)