Overmagten på besøg i Aarhus

Engang imellem skal man erkende, at man møder et bedre hold, og det gjorde Bakken Bears i tirsdagens kamp i Basketball Champions League. I store dele af første periode og starten af tredje var AS Monaco overlegne, og Bears blev kørt rundt af et fransk klassemandskab.

Knapt 2000 tilskuere i Arena fik taget til at løfte sig fra starten af kampen, da Chris Christoffersen med største selvfølgelighed noterede sig for kampens første point ved at score to straffekast. Bears førte store dele af første periode, men fra 13-10 strammede Monaco op defensivt. Alligevel kunne DeVaughn Akoon-Purcell efter knap tre minutters scoringstørke bringe Bears foran med 16-15 med en trepointscoring inden Brandon Davies i periodens sidste sekund sikrede periodesejr til Monaco. 16-17 efter første periode.

De første tre minutter af anden periode fik Bears heller ikke scoret, og det gav et 8-0 run til udeholdet og det hul kom Bears ikke op af. Hullet blev groft sagt kun større og større. Bears skar føringen til 22-27 midt i anden periode, men Nic Caner-Medley sluttede perioden flot af og Zak Wright lukkede med to point – igen samtidig med signalet. 45-28 til monegaskerne ved halvlegspausen!

Bears startede faktisk flot i tredje periode. Mike Gesell fik løbet nogle point i kurven og sammen med Thomas Lærke og Michel Diouf fik han lavet point nok til at Bears fik reduceret til 40-51 og 42-53, men en meget velspillende Sergii Gladyr smækkede to treere i kurven som start på et 11-0 run til udeholdet og definitivt game over. Inden sidste periode var stillingen 46-70.

Fjerde periode blev indledt med flere turnovers af Bears og det var Monaco ikke sene til at udnytte. Topholdet i den franske liga leverede fine detaljer, mens hjemmeholdet måtte erkende at modstanderen var alt for stor i tirsdagens kamp.

Mest scorende for Bears var Devaughn Akoon-Purcell (15 point, foruden 5 rebounds), mens Thomas Lærke scorede 12 point. For Monaco var det symptomatisk for en flot holdindsats, at den mest scorende blot satte 13 point på tavlen – det var Jamal Shuler. Ni spillere scorede mindst 6 point!

Næste opgave for Bears er allerede torsdag, hvor holdet møder Horsens IC på udebane.