Bakken Bears begyndte dagens kamp mod Avtodor Saratov med fint angrebsspil, der førte til scoringer på de første to boldbesiddelser. De samme gjorde sig dog gældende for det russiske klassemandskab. Derfor var stillingen 6-7 i russernes favør efter to minutter spil. En kvalitetsmæssig flot begyndelse på kampen fra begge hold. Det var tydeligt at mærke allerede fra kampens første minutter, at det var et indbyrdes møde mellem de to bedst hold i gruppen. Begge hold var enormt effektive, og intensiteten fejlede bestemt ikke noget. De mange flotte aktioner fik tilskuerne i Vejlby-Risskov Hallen op ad stolene, og de forsøgte at give Bakken Bears-spillerne al sin støtte i håbet om en potentiel sejr. Spillerne virkede bestemt også til at lukrere på energien fra tilskuerrækkerne. Indskiftede Thomas Lærke satte to treere i træk, hvilket bragte Bears foran igen med 19-17 med tre minutter tilbage af første periode. De to hold sluttede perioden fremragende af, og det var fortsat helt lige. Første periode sluttede 26-26.

Anden periode åbnede med samme intensitet som første periode. Det var dog det russiske udehold fra Avtodor Saratov, der kom marginalt bedst fra start i de indledende minutter. Dette skyldes dog ikke udelukkende gæsternes åbenlyse kvaliteter, men i stedet nogle dumme turnovers fra Bakken Bears. Fejl, der ikke er råd til, hvis man skal bide skeer med et storhold af Saratovs format. De danske mestre var dog langt fra dømt ude af kampen. Kun seks point adskilte de to hold fire minutter inde i anden periode. Aarhusianerne viste høj moral og lod sig ikke slå ud af udeholdets kortvarige momentum. På blot et minut vendte ”Bjørnene” kampen og bragte sig foran med 37-36. Bakken Bears’ momentum fik dog nye højder, da Darko Jukic scorede to treere i træk, og Hayden Dalton fremtvang en usportslig fejl fra Saratovs Artem Zabelin. Vejlby-Risskov Hallen skabte på dette tidspunkt en fremragende stemning og lagde i den grad tryk på udeholdet. De to hold gik til pause med stillingen 52-46.

Bakken Bears kom skidt ud til tredje periode. Danskerne lagde ud med alt for mange fejl efter pausen, og det kostede på scorertavlen. Russerne scorede ti hurtige point, mens Bears kun fik scoret to point. Det var lige nu utrolig vigtigt for de danske mestre at holde fast og holde sig inde i kampen. Holdet gjorde, hvad de kunne med en lille stime af point, der bragte dem tilbage i kampen. Med fire minutter tilbage af tredje periode var stillingen 66-71. Bakken Bears kom fint til point på nuværende tidspunkt, men de havde problemer med for alvor at lukke ned for russerne. Aarhusianerne foretog derfor nogle små justeringer, og det gav pote lige med det samme. Bears fik lukket ned defensivt og fortsatte med at score point. Derfor var stillingen nu 75-72. Avtodor Saratov kom dog bedre med mod slutningen af perioden, og de to hold stod også helt lige ved periodens udløb. Tredje periode sluttede 81-81.

Fjerde og sidste periode åbnede med Bakken Bears som det bedste hold. Steffen Wichs mandskab viste fremragende arbejdsmoral med effektivt angrebsspil og flot forsvarsspil. Holdet kom efter tre minutter foran med 97-86 efter to flotte treere fra Adama Darboe og en lang treer fra Hayden Dalton. Udeholdet skruede en smule op for tempoet halvvejs inde i perioden, men Bakken Bears fortsatte ufortrødent med at score point. Stillingen var 104-98 med fire minutter tilbage. Det russiske storhold viste sig dog skarpe til sidst og bragte sig foran med et minut tilbage af kampen. Men som så mange gange før i kampen, så kom aarhusianerne tilbage i kampen og udlignede kort før tid. Kampen gik derfor i ekstra spilletid til stor begejstring for de fremmødte fans.

Bakken Bears åbnede de ekstra fem spilleminutter bedst og bragte sig foran med to point efter ét minut. Gæsterne var dog hurtige til at udligne, hvilket var enormt kendetegnende for kampen. Det var på dette tidspunkt umuligt at sige noget om kampens endelige udfald. Spændingen i Vejlby-Risskov Hallen var til at mærke. Folk sad på kanten af sæderne. Folkemængden rejste sig dog hurtigt fra sæderne, da Hayden Dalton satte en lang treer og bragte holdet foran 116-115 med to minutter tilbage. De resterende to minutter forløb lige så tæt som resten af kampen, men det var desværre udeholdet fra Avtodor Saratov, der havde marginalerne med sig. Kampen endte 124-125 i russernes favør efter overtid.

Bakken Bears kom fint fra start i dagens kamp med en flot treer fra Tylor Ongwae allerede i første angreb. Hjemmeholdet fra Avtodor Saratov kom dog ligeledes godt fra start, og de svarede hurtigt igen med en treer. De danske mestre havde efterfølgende en smule svært ved at ramme sine skud, og det lukrerede det russiske klassemandskab på. Stillingen var derfor 8-3 til de russiske værter efter tre minutter af første periode. Steffen Wichs mandskab fik reduceret en smule efterfølgende, men det forhindrede ikke cheftræneren i at foretage en timeout efter den dårlige start. Aarhusianerne fik marginalt bedre fat efter den lille pause, men holdet havde stadig store vanskeligheder med at score på sine muligheder. Chancer, man skal score på, hvis man skal have forhåbninger om at slå et mandskab af Avtodor Saratovs kaliber og størrelse. Første periode sluttede med en føring til hjemmeholdet fra Saratov på 19-12 over Bakken Bears.

Anden periode begyndte en smule kaotisk fra danskernes side med flere spildte chancer med tabte bolde og misbrugte chancer. Bjørnene formåede ikke at få fat i ret mange offensive rebounds efter de brændte skud, og det gjorde det vanskeligt at hente ind på russerne i indledningen af anden periode, når man ikke får en ny mulighed i angrebsspillet. De danske mestre virkede dog til at have ramt en god periode hen mod slutningen af anden periode. Holdet fik fat flere angreb sammen og ramte på flere skud. Bakken Bears var med to minutter tilbage inden pausen blot bagud med to point til stillingen 29-27 i Saratovs favør. Dette var potentielt et vigtigt tidspunkt i kampen, da man kunne gå til pause og have skabt en helt lige kamp igen. Gejsten fejlede bestemt ikke noget hos aarhusianerne, og det blev blandt andet illustreret ved en enormt arbejdsom Thomas Lærke i forsvarsspillet. Danskeren dækkede disciplineret op og fremtvang flere angrebsfejl og fejlafleveringer fra russerne. Tobin Carberry sluttede en godkendt periode af med en topointscoring i sidste øjeblik, og det bragte stillingen op på en smal føring til Saratov på 33-29.

Bakken Bears kom flot ud til anden periode med to succesfulde angreb med scoringer til følge. Og med en ny boldbesiddelse til danskerne uden en scoring fra Saratov, spillede Bears nu for en udligning. De danske mestre udnyttede ikke den pågældende mulighed, men med en flot forsvarsaktion efterfølgende, kunne Bears gøre kontra, og Darko Jukic udlignede til 37-37. Tingene skulle dog hurtigt vise sig at blive endnu bedre for Bakken Bears, da en velspillende Tylor Ongwae satte en lang treer og gav holdet sin første føring i kampen. Aarhusianerne spillede flot og tålmodigt angrebsspil. Det virkede på nuværende tidspunkt som om, at holdet havde fundet sin rytme. De to hold fulgtes godt ad i tredje periode, og der var lagt op til en enormt spændende fjerde periode. Stillingen var helt lige ved 51-51.

Fjerde og sidste periode startede desværre for Bakken Bears meget rodet. De danske mestre var efter små tre minutter fortsat ikke kommet på scoringstavlen, mens russiske Saratov havde scoret syv point. Den dårlige start fik head coach Steffen Wich til at foretage en hurtig timeout. Dette virkede dog ikke til at have den store hjælp på tingenes tilstand på banen for Bakken Bears, der fortsat havde utrolig vanskeligt ved at få bolden i kurven. Der skulle gå hele seks minutter, før det lykkedes for Michel Diouf at score på en lang toer. De danske mestre formåede desværre ikke at få styr på tingene i det resterende af perioden, og det blev dyrt for danskerne. De russiske værter fra Avtodor Saratov fortsatte ufortrødent, og de vandt perioden med 20-9 over Bakken Bears, og dermed var aarhusianernes første nederlag i FIBA Europe Cup en realitet. Kampen endte 71-60.

HISTORISK AFTEN EFTER SEJR OVER RUSSISKE AVTODOR

Bakken Bears vandt 97-85 over det russiske VTB-hold Avtodor Saratov. Med sejren fører Bakken Bears gruppe B i FIBA Europe Cup og kan sikre sig kvalifikation til næste runde, hvis holdet slår Benfica i Lissabon på onsdag.

Efter en meget lige første periode (23-23), hvor Darko Jukic scorede otte af de første ti point og DeVaughn Akoon-Purcell senere i perioden scorede syv point, fik Bears sat tryk på kedlerne og især Doug Wiggins’ forsvar satte aftryk på kampen. Den amerikanske guard stjal bolden fire gange inden for ganske kort tid, og med de point det kastede af sig fik Bears etableret et hul til det russiske hold. Devaughn Akoon-Purcell scorede 10 point i perioden og han havde således scoret 17 point ved pausen. Bears førte 52-43 ved halvlegspausen, flest point for Avtodor havde Micah Downs scoret 11 point.

Efter pausen trykkede Bears yderligere på. Selvom Coty Clarke og Branden Frazier bed godt fra sig vandt Bears perioden med fem point og var således foran 77-63 inden de sidste ti minutter. I de sidste ti minutter forsøgte Avtodor et comeback, men de var ikke i nærheden af at indhente hjemmeholdet, der – stadig godt anført af DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede de sidste syv af sine i alt 31 point – holdt føringen, der nærmere sig at være på 20 point. Kun en god afslutning af Earvin Morris, der i alt scorede ti point, heraf otte i sidste periode, gjorde, at Bearssejren ”blot” blev på 12 point.

Udover Akoon-Purcells 31 point (og seks rebounds), blev Tony Bishop mest scorende med 18 point. Jaye Crockett scorede 13 point (+9 rebounds og 3 assists), mens Doug Wiggins og Darko Jukic hver scorede ti point  – Wiggins supplerede med 9 assists. Michel Diouf scorede ni point og tog ni rebounds.

For Avtodor scorede Branden Frazier og Artem Zebelin 15 point, mens Micah Downs scorede 13.

Næste opgave for Bears er fredag i Værløse, hvor der står en plads i pokalsemifinalen på spil.

SIDSTE-ØJEBLIKS NEDERLAG MOD STÆRK MODSTANDER

Efter Bakken Bears’ første kamp i FIBA Europe Cup var fokus på det dommerkald, der med 12,4 sekunder tilbage måske var afgørende for kampens resultat. Bagud 73-74 stjal Bakken Bears bolden på indspillet og dunkede to point i kurven, men dommerne annullerede scoringen med den begrundelse, at DeVaughn Akoon-Purcell havde slået til bolden mens det var i modstanderens hænder. I stedet for to point til Bears fik Avtodor endnu en chance for at kaste bolden ind, og i andet forsøg lykkedes deres mission. Bakken Bears fik med fem sekunder tilbage chancen for at udligne, men Akoon-Purcells forsøg røg ved siden af kurven, og Avtodor kunne hente den ventede sejr.

Måske fokus i stedet for dommerkaldet skulle være på en i perioder og i bestemte dele af spillet bestemt godkendt indsats af de aarhusianske bjørne. Bakken Bears bed fra sig og udfordrede Avtodor på deres hjemmebane i Saratov. Bears vandt reboundkampen klart – 43-35 – og hjemmeholdets særdeles erfarne coach Andrea Mazzon brød sig ikke om hvad han så. Mazzon tog to timeouts allerede i den tredje periode, som Bears vandt 18-10, og havde det ikke været for Branden Frazier, der scorede 11 point i sidste periode havde Bears måske kørt sejren hjem.

Bears startede bedst. Udeholdet kom foran 8-2, men kunne ikke styre Coty Clarke. Den erfarne amerikaner scorede uhørte 18 point (ud af 21 til Avtodor) i første periode. Russerne førte 21-16 efter de første ti minutter. I hele anden periode var Avtodor foran med mellem 4 og 9 point. Darko Jukic og Morten Sahlertz spillede glimrende i perioden, men Maksim Sheleketos anden og tredje 3er gjorde ondt på Bears. Føring til hjemmeholdet på 43-36 ved halvlegspausen.

Avtodor havde i det meste af første halvleg truet med at løbe fra Bears, mens hvis hjemmeholdets fans havde troet at det så ville ske i tredje periode, måtte de tro om igen. Avtodor kunne slet ikke få angrebet til at køre, og Doug Wiggins udlignede til 45-45 efter bare godt to minutter. Vigtige scoringer af Micah Downs bragte hjemmeholdet foran igen, men Bears var efter virkelig godt reboundspil og scoringer af Tony Bishop foran 53-50 inden førnævnte Sheleketo fik reduceret. Bears foran 54-53 med ti minutter igen.

Selvom Branden Frazier truede med at tage over og Ian Hummer med to scoringer til 72-71 og 74-71 var med til at sikre festen for det talstærkt fremmødte publikum, var Bears rigtig tæt på sensationen. Coty Clarke satte de sidste to straffekast inden Bears forsøgte en dyb, men forgæves, treer.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell (17 p, 4 rebounds), Tony Bishop (15 p, 11 rebounds) og Darko Jukic (14 point). For Avtodor scorede Coty Clarke 24 point (heraf 18 i første periode), som han supplerede med 6 rebounds, mens Branden Frazier scorede 13 point og havde 6 assists.

Næste opgave for Bears er også i FIBA Europe Cup – det drejer sig om hjemmekampen mod SL Benfica. Den kamp spilles på onsdag kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen.