Flot debut til Williamson – nederlag mod Banvit

Det blev til et nederlag i den sidste kamp i gruppespillet i Basketball Champions League. Bears tabte til det tyrkiske storhold Banvit i en kamp, der var afgjort allerede i første periode.

Tyrkerne bragte sig foran 10-0 og senere 17-2 og så handlede det ikke så meget om at finde vinderen, men mere om at få spillet til at glide. Det lykkedes aldrig rigtigt for Bears i første periode, som Banvit vandt 23-8.

I anden periode startede Bears fint og hjemmeholdet skar den tyrkiske føring til at være på 8 point (30-22), men en tyrkisk time out fik rettet op på tingenes tilstand og den spænding der var på vej ind i kampen blev elimineret med syv ubesvarede point af Banvit. Tyrkerne førte 46-26 ved halvlegspausen.

Den nye bjørn, John Williamson, fik en rigtig fin debut med 21 point, men heller ikke han kunne forhindre Bears i at blive hægtet af. Heldigvis for hjemmeholdet blev anden halvleg mere lige end de første 20 minutter havde været, men det blev ved en kosmetisk reducering af scoren, da Bears vandt fjerde periode efter virkelig godt angrebsspil af Thomas Lærke. Lærke sluttede på 17 point, alle scoret efter halvlegspausen.

Banvit slutter puljen på andenpladsen og er kvalificeret blandt de otte hold, der kvalificerer sig direkte til anden runde af playoffs i Basketball Champions League. Bears kan koncentrere sig om den danske Basketliga, der fortsætter med et topopgør på torsdag i Horsens.

 

Flot kamp mod tyrkisk tophold

Bakken Bears spillede en flot kamp på udebane mod det tyrkiske hold Banvit, men måtte trods alt strække våben overfor modstanderen, der er nummer syv i Europa i følge den liste Eurobasket.com laver. Bakken Bears, uden sidste sæsons topscorer og toprebounder Michel Diouf, der er ankelskadet, vandt ellers reboundkampen mod førerholdet fra den tyrkiske liga.

Banvit startede ellers kampen meget stærkt og tog flere angrebsrebounds i de første angreb. Banvit nåede foran 11-0 inden en timeout af udeholdet fik hanket lidt op i tingene. Den ekstremt stærke Gasper Vidmar dominerede i kampens start, og Banvit holdt den tociffrede føring indtil de sidste 90 sekunder af første periode – tyrkerne var endda foran med 15 point på det tidspunkt (29-14). Bears sluttede imidlertid imponerende af ved at score periodens sidste ni point ved Keane Thomann, Adama Darboe og Thomas Lærke. Udover de tre var Nicolai Iversen og Morten Sahlertz på banen i det fine run.

Da Darboe scoringsmæssigt åbnede anden periode med en treer og Thomann fulgte op med en scoring, var en 15-pointskamp pludselig reduceret til en 1-pointskamp! De næste minutter blev der udvekslet scoringer, men Bears nåede ikke foran på noget tidspunkt. Desværre sluttede anden periode – bortfra fra en scoring af Chris Christoffersen – med et 11-0 run til værterne og dermed føring på 54-43 ved pausen.

I tredje periode startede Bears med at barbere på føringen, og selvom Banvit kom foran med 14 point (61-47, 25. minut) fortsatte Bears med at fighte. Reboundsspillet, der allerede i første halvleg var fint, blev endnu bedre efter pausen. Da Bears samtidig fik stops i forsvaret, hvor det kun var kampens bedste spiller Gediminas Orelik, der scorede for Banvit, og da DeVaughn Akoon-Purcell ramte en buzzer-treer, vandt Bears perioden med seks point og var blot bagud 66-71 inden de sidste ti minutter.

Desværre åbnede Banvit med at scorede sidste periodes første otte point og herfra blev kampen ikke tæt igen. Udover Orelik var Can Maxim Mutaf og Damian Kulig virkelig godt spillende for hjemmeholdet, og de mange tilskuere i den godt besøgte hal i Bandirma kunne nyde deres spille og synge deres helte mod sejren, der endte med at lyde på 99-82.

Trods nederlaget er der grund til at kippe med dansk basketballs flag. Bears tog 36 rebounds imod 28 til Banvit, og hjemmeholdet fik ikke mulighed for at rotere mere end otte mand – udover den unge Senel, der fik de sidste 43 sekunder.

Mest scorende for Bears var Thomas Lærke (18 point), mens DeVaughn Akoon-Purcell scorede 15 point, som han supplerede med 6 rebounds. Adama Darboe og Mike Gesell scorede hver 12 point. For Banvit scorede Mutaf 26 point, mens Orelik scorede 25.

Næste opgave for Bears er allerede torsdag, når holdet tager imod Næstved i Vejlby-Risskov Hallen. Næste europæiske opgave er på tirsdag i Tjekkiet, når Nymburk lægger gulv til kampen i Basketball Champions League.