NEDERLAG TRODS FLOT INDSATS

Det blev et nederlag imod græske Aris, men Bakken Bears kæmpede godt imod og var med i kampens første tre perioder. Da buzzeren lød efter tredje periode var bjørnene blot bagud med et enkelt point, men bolden var i luften og røg sekundet senere i kurven til føring på 60-56. Kort efter ramte Aris et par treere mere og så var kampen knækket.

Bears var ellers fint med i hele første halvleg. Især Adama Darboe startede godt og scorede ni point i første periode, og Bears kunne gå til pause efter de første ti minutter (22-20). I anden periode var Will Cummings bedste mand og han var – sammen med Darboe mest scorende i kampens første 20 minutter med 12 point. Aris førte 39-36 ved halvlegspausen efter en fin afslutning til stor tilfredshed for de mange tilrejsende fans.

I tredje periode kom Bears-topscorer DeVaughn Akoon-Purcell bedre med scoringsmæssigt og han satte syv point på tavlen. Alligevel var Bears ved at blive hægtet af, da Aris bragte sig foran 55-47 med tre minutter igen. Mike Gesell, der også scorede syv point i perioden ramte en toer og en treer, så føringen blev skåret til blot et point, 57-56, men Vassilis Xanthopoulos satte sin treer fra omkring midterlinjen, så Aris førte 60-56.

Michael Jenkins og samme Xanthopoulos åbnede fjerde periode med at ramme to treere og stærke Tadija Dragicevic scorede til føring på 68-56 for Aris. Mike Gesell ramte efterfølgende en treer, men Bears havde ikke energien til at dække lige så godt op som i de første tre perioder og Aris ramte hele seks trepointscoringer i kampens sidste ti minutter.

Mest scorende for Aris var Will Cummings med 19 point, mens Dragicevic scorede 18. Xanthopoulos spillede en virkelig stor kamp med 12 point – en treer til at lukke tredje periode og ni point i sidste periode – og han supplerede med syv rebounds og fem assists.

For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell 21 point og han tog otte rebounds. Thomas Lærke scorede 15 point, Adama Darboe scorede 14 point, mens Mike Gesell scorede 12.

Kampen sluttede et urimeligt hård program for Bears – fire kampe på en uge – og der er nu otte dage til at restituere inden næste kamp – udekampen i Monaco, som samtidig er den sidste inden jul. Kampen spilles onsdag den 21. december.

Bears tabte – vel som forventet – på udebane mod det græske tophold Aris, men det var en kamp med flere ansigter end det 16-point-nederlag det blev til.

Første periode startede tæt og Bears var med til 6-6, men herefter stod der Aris på resten af perioden. Grækerne vandt første periode 31-14 og det så virkelig tungt ud for bjørnene. Aris løb let point i kurven uden Bears gav det fornødne modspil.

I anden periode truede det græske hjemmehold med definitivt at knække kampen, men Bears holdt hjemmeholdet indenfor overskuelig afstand og i slutningen af perioden kom unge Sylvester Berg ind og scorede ni point i træk. Det gav Bears periodesejren med et enkelt point, men dog stadig føring til Aris på 56-40.

Efter halvlegspausen fik Bears rigtig godt fat forsvarsmæssigt, og Aris scorede blot otte point i tredje periode og herefter to point i de første seks minutter af fjerde periode. Bjørnene fik skåret den græske føring til blot at være på fem point (66-61), men et misset layup og efterfølgende fastbreakscoring af grækerne afgjorde kampen. Aris begyndte at score igen og for Bears blev det ‘ring ud’.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 14 point, som han supplerede med ni rebounds. Generelt havde Bears fint styr på reboundspillet og udeholdet tog ti rebounds flere end grækerne. Desværre blev det til 21 turnovers til aarhusianerne.

Næste opgave er fredagens pokalkamp på udebane mod BK Amager, mens næste kamp i Basketball Champions League er tirsdag i Ceres Arena mod AS Monaco.