Bakken slår bjørnebrødre og dribler i semifinalen

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Kvartfinaleserien blev her til aften eftertrykkeligt afsluttet af Bakken Bears, der på hjemmebane udraderede bjørnebrødrene fra Bears Academy med hele 135-69. Dermed vinder Bakken 3-0 i kampe og kan se frem mod semifinalerne i playoffs, hvor Svendborg Rabbits venter i næste uge.

Vanen tro indledes kampen med et tip-off, der vindes af Michel Diouf. Vanen utro sender Morten Sahlertz kort efter en air ball afsted, og i stedet bringer gæsterne sig foran. Den føring udligner en ekstraordinært tændt QJ Peterson dog snildt efter en fornem dribletur: 2-2. Academy holder efterfølgende nogenlunde snor i storebror, men med en 3’er fra Thomas Lærke til 21-12 stikker Bakken uigenkaldeligt af fra lillebror. Gæsterne formår imidlertid at fremmane et par tryllerier undervejs: Først får Jacob Vistisen med en god portion held guidet bolden i kurven efter at have ramt overkanten af pladen til 24-16. Og siden laver Marius Sørensen en sjælden tunnel på Daniel Mortensen – dog uden akkompagnerende scoring. Hjemmeholdets offensiv er samtidig komplet ustoppelig, og Magnus Møllgaard runder en flot første periode af med en buzzer beater til tre point og stillingen 36-20.

Anden periode minder meget om første: Bakken sidder på det meste, men rent offensivt har Academy fortsat noget at byde på. Såsom et stærkt dunk fra Jermaine Webb til 36-22. Mortensen svarer dog prompte igen med én af rigtig mange 3’ere fra hans hånd. Og i det følgende angreb gør Mads Bro ham kunsten efter: 42-24. Den stime udbygger Mortensen straks – instigeret af en vovet bagudpasning over hovedet fra Adama Darboe: 45-25. Og trepointsbølgen fortsætter med selv samme Darboe: 48-27. Den opvisning bringer tydeligvis gæsterne ud af fatning, for ikke lang tid efter glider hele to akademispillere i streg, hvilket efterlader bolden hos Møllgaard, der nemt kan sende et slam dunk i nettet: 53-32. Perioden slutter 70-41.

Bakken åbner tredje periode en smule sløvt. Men det samme gør Academy. Efter flere fejl og forbiere fra begge mandskaber lykkes det kun hjemmeholdet at genfinde teknikken. Anton Harbo, Darboe og QJ sender alle 3’ere afsted, mens modstanderens angrebsspil er gået fuldstændigt i stå. Til stillingen 96-47 får QJ endda fremvist en ekvilibristisk dribledans på 3’er-linjen, der krones med et selvsikkert step back og endnu en 3’er til statistikken. Men ikke nok med det: Han bliver fejlet, hvortil han kvitterer med et ekstrapoint på straffe: 97-47 og en føring på 50 point. Perioden lukkes ligeledes af matchens helt store spiller, da QJ sætter en særdeles dyb 3’er til 102-49. Bakken vinder dermed tredje quarter med 32-8.

Fjerde periode starter med fire 3’ere i træk fra Mortensen. Simpelthen. Fire styk, rent og elegant. Samtidig er gæsternes offensiv fortsat strandet, så den fjerde 3’er gør stillingen til 114-50. Academy formår alligevel at genstarte scoringen en smule hen imod kampens afslutning. Det stopper dog ikke Ryan Evans i at servere bolden for Møllgaard i et smukt alley-oop, der slam dunkes i kurven til 121-55. I løbet af perioden deltager Darboe, Møllgaard og QJ også i 3’er-festen, hvoraf sidstnævnte sideløbende jagter en triple double. Desværre for QJ bliver hans afleveringer ikke konverteret til assists i høj nok grad, så han må nøjes med en double double. Kampen ender 135-69, hvilket er en målforskel på hele 66 point.

”Det var vigtigt at få spillerne godt i gang efter skader: Adama Darboe, Ryan Evans og Daniel Mortensen leverede alle en flot indsats. Og det er og bliver en specialitet fra Daniels side med de 3’ere. Ja, og QJ er sgu bare god. Det niveau ser man ikke så tit. Sejren giver os desuden en god ro op til opgøret mod Svendborg i næste uge. Det er altid rart at lukke serien i tre kampe.”

– Anders Sommer, assistant coach i Bakken Bears.

Foruden sin double double ender QJ Peterson også som kampens topscorer med 29 point. Herefter følger Daniel Mortensen på 23 og gæsternes Keane Thomann på 16. QJ stod for 10 rebounds, hvilket giver ham en delt førsteplads sammen med Marius Sørensen fra Academy. På assist-fronten løber Ryan Evans med hæderen via sine 8 styk, hvilket er en enkelt mere end QJ.

Med så monumental en præstation scorede Bakken Bears sig naturligvis også en rekord: Det var således den største Bears-sejr nogensinde i playoffs. Hidtil var rekorden en sejr på 117-60 over Stevnsgade tilbage i 2017. Og med 25 trepointsscoringer var skarpskytterne kun en enkelt fra den rekord, som blev sat i indeværende sæson mod BK Amager. Desuden er det 25. år i træk, at Bakken kvalificerer sig til top 4 i Basketligaen. Og alt det uden skadede Deshawn Stephens, Tylor Ongwae og Darko Jukic, der alle kæmper hårdt for at blive klar til playoffs.

Næste aktion for Bakken Bears bliver torsdag den 22. april, når de forsvarende mestre tager imod Svendborg Rabbits hjemme i Vejlby-Risskov Hallen til den første DM-semifinale.

Bakken Bears vandt kvartfinale to over Bears Academy, og er dermed blot en sejr fra semifinalepladsen. Bakken Bears vandt med 100-77 – nøjagtigt de samme cifre som i det første opgør – i en kamp, hvor QJ Peterson blev topscorer med 31 point.

I den første kvartfinalekamp halsede Bears Academy langt efter i første halvleg, og det havde det talentfulde hold tænkt sig at lave om på til den anden kamp. Det lykkedes fint, og Academy var toneangivende i kampens første minutter inden Bakken Bears tog over i de sidste minutter. Bakken Bears førte 25-19 efter de første ti minutter.

Andet quarter var Bakken Bears’ bedste. Holdets større fysik gjorde en forskel, og medførte at de store bjørne førte 54-36 ved pausen.

Intensiteten dalede efter pausen, og Academy nåede tættere på. I starten af fjerde periode fik Academy reduceret Bakken Bears-føringen til blot at være på ni point, men et 13-3 run efter gode forsvarsaktioner gav føring på 91-70 til det hold, der teknisk set var udeholdet, og det betød at kampen var afgjort.

Mest scorende for Bakken Bears var QJ Peterson (31 point, 7 rebounds, 7 assists), mens Michel Diouf (17 point, 9 rebounds) også leverede en god kamp. Anton Harbo spillede en god kamp og scorede 15 point på otte skud. For Academy var Keane Thomann mest scorende med 18 point, mens Magnus Steen Jespersen noterede sig for en double-double med 10 point og 13 rebounds.

Den tredje kamp spilles på tirsdag. Med en sejr spiller Bakken Bears sig i DM-semifinalen mod vinderen af Svendborg-Næstved, som førstnævnte fører 2-0.

Storebrorbjørne tog første sejr i slutspillet

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Efter et brag af en kamp i lørdagens pokalfinale mod Horsens IC var bjørnene fra Bakken Bears klar til at starte deres del i slutspillet i aftens opgør mod bjørnebrødrene fra Bears Academy. Især første halvleg bød på storspil fra Bakken-mandskabet og ved kampens slut var det da også tydeligt, hvem der var storebror.

På trods af en kamptrup på kun 7 spillere lagde Bakken Bears fint fra start med tip-off, og selvom Bears Academy’s Keane Thomann var første spiller på pointtavlen, svarede Michel Diouf hurtigt igen med en 3’er. Derefter satte Bakken også tonen defensivt med et steal fra Q. J. Peterson, som kastede en skarp assist til Thomas Lærke, der kvitterede med et layup. På trods af en ellers stærk start fra Bears Academy, fik både Diouf og Peterson hurtigt spillet sig alvorligt varme fra 3-pointsland, og Peterson brillerede især med sine slashes til kurven, hvor han nærmest virkede ustoppelig. Men det var ikke kun i offensiven, at bjørnene fra Bakken havde tur i den – deres forsvar gav anledning til flere turnovers fra Bears Academy og derfor flere fastbreaks til Bakken, som hurtigt blev konverteret til point til periodens stærke slutresultat 32-13.

Anden periode begyndte med Daniel Mortensen, som fik tilkæmpet sig et layup i posten efter en et par fine dansetrin. Dernæst kom Anton Harbo også godt i gang med to 3’ere i streg. Og 3-pointsregnen stoppede ikke der – Mortensen og Harbo satte hver en 3’er efter Harbos første regnskyl og da Diouf også tilsluttede sig 3’er-regnen, blev Bears Academy nødsaget til at tage en timeout. Efter pausen kommer der mere gang i Thomann, men lidt hjalp det, da Bakken blev ved med at regne 3’ere, hvor især Mortensen og Peterson var fremtrædende til periodens slutresultat på 57-25.

Tredje periode bød dog på andre boller på suppen. Efter en misset 3’er fra Bakken, satte Bears Academy’s Marius Sørensen en fri 3’er og så var periodens takter fra Bears Academy sat. Selvom Peterson svarede igen med en 3’er fra egen hånd, blev Bears Academy ved med at sætte højt tempo, som voldte Bakken problemer. Med offensive godter fra Thomann, Tobias Mønsted, Jacob Vistisen, Magnus Jespersen og Marius Sørensen begyndte Bears Academy at hale langsomt ind på Bakken-mandskabet og gjorde forsvarslivet surt for storebrødrene. I forsvaret stod Bears Academy også stærkere og mere struktureret og fremtvang flere turnovers fra Bakkens side. Bakken fik dog en smule mere styr på spillet mod periodens slut og med både en step-back-3’er fra Peterson og en sikker 3’er fra Mortensen i periodens sidste sekund endte Bakken med en føring på 71-52.

Kampens sidste periode startede med et flot highlight af Vistisen med et slash igennem posten til et luftbårent reverse layup. Og efter to 3’ere til Bakken fra Peterson fortsatte Vistisen de gode takter ved at tage rebounden fra sit eget miss til endnu et reverse layup. Bakken viste dog tydeligt, at de havde genfundet formen fra første halvleg og lod sig ikke overrumple af Vistisen og kompagni, som igen brillerede med en skarp crossover til et lob til Jespersen, som kvitterede med et dunk. Det gode spil fra Bears Academy kunne dog afhjælpe den ustandselige regn af 3’ere, som bjørnene fra Bakken blev ved med at sende afsted. Mortensen satte sent i perioden endnu en 3’er og Lærke fulgte efter med to af sine egne. Som en ringe trøst fik Vistisen sendt kampens sidste scoring afsted og blev dermed topscorer i sin egen trup. Men med individuelle scoringsrekorder på 36 point i Bears-trøjen for Q. J. Peterson og 20 point i Bears-trøjen for Daniel Mortensen og et veloplagt Bakken-mandskab, som ramte 22 ud af deres 55 3-pointsforsøg (40%), var der ikke mange chancer for et upset i aftenens opgør, som da også blev til en sikker sejr til Bakken Bears på 100-77.

Møllgaards 22 point giver Bears-sejr

Sejr til Bakken Bears, højeste pointantal i Bearstrøjen til Magnus Møllgaard og besejlingen af førstepladsen i Basketligaens grundspil til Bakken Bears – det var facit i onsdagens sejr på 114-77 over Bears Academy.

Magnus Møllgaard skrev i den grad overskriften, da hans 11 skud resulterede i 22 point (5/5 på 2pointskud, 4/6 på 3ere), og han supplerede med 5 assists. Møllgaards hidtil højeste score i Bearstrøjen indtil i dag var 13 point. QJ Peterson var mest scorende for Bakken Bears – han scorede 27 point, og tog 12 rebounds, mens Deshawn Stephens scorede 22 point og tog 8 rebounds.

Bakken Bears var uden klubbens fire landsholdsspillere, men de tilbageværende otte bjørne fik alle scoret.

For Bears Academy var Magnus Steen Jespersen topprofilen med 21 point og 8 rebounds, mens Marius Sørensen scorede 13 point, tog 6 rebounds og have 13 assists. Academyholdet var ramt af et par skader, og stillede med fire U19-spillere, der alle fik scoret.

Sejren var Bakken Bears’ 20. i 21 kampe, og forspringet på hele 6 sejre til Horsens IC og 7 til Randers Cimbria og Svendborg Rabbits kan ikke hentes på et tidspunkt, hvor der for Bears’ vedkommende resterer fem kampe i grundspillet. Det er 17. gang Bakken Bears vinder Basketligaens grundspil.

Næste opgave for Bakken Bears er næste onsdag, når turen går til Svendborg. Hjemmeholdet kæmper en indædt kamp for at rykke op fra den nuværende fjerdeplads.