Referat

4 på stribe – Bears videre i Europa

For første gang nogensinde fik Bears fire sejre i træk i Europa, og holdet spiller nu gruppefinale på tirsdag mod CEZ Nymburk, der vandt onsdagens kamp mod KK Tajfun Sentjur. Det historiske resultat blev overværet af 35 entusiastiske sponsorer og fans i Dublin.

Selvom der gik godt tre minutter før Bears kom på tavlen, var det hurtigt aarhusianerne der satte dagsordenen. Fra 11-10-føring rykkede Bears fra og vandt første periode 24-12.

I de første fire minutter af anden periode styrede Bears virkelig spillet, og nåede foran 38-17 efter treere af Sebastian Åris og Thomas Lærke. Hibernia gik på et 10-2 run inden Bears fik stabiliseret tingene. Føring på 46-30 til Bears ved pausen.

I tredje periode nåede Bears igen foran med 21 point – 59-38 og 61-40 inden Hibernia gik 8-0. Igen fik Bears stabiliseret og udbygget føringen til 65-50.

Bears startede med at score de første fem point i fjerde periode (til 70-50) inden Lehmon Colbert næsten egenhændigt hev Hibernia tilbage i kampen. Hibernia fik reduceret til 73-63 med fire minutter igen. Bears havde kampen igennem problemer med Hibernias zoneforsvar, men da hjemmepublikummet i National Basketball Arena var ved at vågne til dåd, scorede Bears to treere (Lærke og Bivia) på ni sekunder.

Da Carles Bivia fortsatte og scorede de næste fem point var kampen endeligt afgjort – Bears foran 84-63. Michel Diouf sluttede stærkt af ved at score kampens sidste seks point til slutresultatet 90-67.

Referat

For så vidt samme udgangspunkt som de foregående hjemmekampe i denne sæson med et Bakken Bears som favorit. Dog med den væsentlige forskel, at det denne gang gjaldt en kamp i FIBA Europe Cup – måske for første gang med Bakken Bears i favoritrollen.

Første periode var ganske lige – med et usikkert hjemmehold og en spillende træner for Hibernia (No 12 – Colin O’Reilly), der var godt skydende fra down town. Darko Jukic lyste op i flere omgange, men svigtende kommunikation i forsvaret kombineret med brændte skud (mange brændte skud) betød, at gæsterne førte med 15-20 efter 10 minutter.

Straks i anden periode blev styrkeforskellen dog tydelig. Chris Christoffersen stemplede ind, og nu var der mere held med skud fra distancen. Bakken Bears vinder perioden med hele 25-9 og efter 2. periode var stillingen derfor 40-29 og kampen var i realiteten afgjort. Forsvaret var bestemt mere aggressivt og i angrebet var der tilsvarende mere koncentration og mere vilje til at finde den frie mand.

Efter pausen fortsatte Bakken Bears med at dominere. Der var bestemt flere flotte episoder og præstationer – Darko i en coast-to-coast med efterfølgende dunk, Michel Diouf med dunk, Sebastian Åris med flot assist, flere steals og en dejlig 3’er fra Mikkel Plantin. Efter de 30 minutter førte hjemmeholdet 73-45 over et mere end modløst hold fra Irland.

Da 4. periode blev sat i gang var kampen for længst afgjort – og til trods for dette var det fantastisk, at publikum i en absolut velbesøgt Vejlby Risskov Hal i den grad levede med på lægterne.

Bakken Bears kunne spille frit, den brede bænk blev benyttet fuldt ud, og i flere omgange så vi den og de ekstra afleveringer i angrebet, der gjorde skytten fuldstændig fri til skud – og nu var vi mere heldige (læs. dygtige). Med knap 4 minutter igen blev der europæisk debut til Sylvester Berg, der markerede sig med både 4 rebound og en scoring. Også gæsterne fra Hibernia fik dog også en række scoringerne, hvilket sluttelig resulterede i en sejr til Bakken Bears på 96-60.

For hjemmeholdet markerede følgende spillerede sig i angrebet – Mikkel Plannthin 10 point, Nicolai Iversen 10 point, Michel Diouf 15 point, Carles Bivià 15 point og Darko Jukic med 19 point (på lige godt 17 minutter).

For gæsterne var de mest scorende Martins Provizors med 12 point og Colin O’Reilly med 13 point.

Næste ”hjemmekamp” er den 7. november mod Horsens IC i Jyske Bank Boxen i Herning – sidste sæsons to finalister.