Bears bukker ud med sejr

Bakken Bears fik sin tredje sejr i træk i Basketball Champions League, da de tidligere vindere og favoritter til sejren i år, Iberostar Tenerife, blev sendt hjem til ferieøen med et nederlag. Bakken Bears vandt 96-78, men da Dinamo Sassari samtidig vandt på udebane over Galatasaray, var det lige præcis ikke nok til videre avancement for de danske mestre, der sluttede turneringen med tre sejre i seks kampe.

Iberostar, der pga. sygdom og skader manglede flere af deres profiler, startede skarpest med flot holdangrebsspil, og med tidlige scoringer af Fran Guerra, truede udeholdet med at slå et hul. Den danske landsholdsspiller Darko Jukic var knivskarp i kampens indledning, og han scorede 9 point alene i første periode, der sluttede 20-20.

Midtvejs i anden periode begyndte bjørnene at trække fra til stor frustration fra Tenerifes erfarne coaching stab. På flot spil af Deshawn Stephens og førnævnte Jukic, nåede Bears op på et forspring på ti point (39-29), inden udeholdet bag fem point af store Fran Guerra, slog igen. Thomas Lærke fik dog sidste ord med en trepointscoring samtidig med slutsignalet. 42-34 ved pausen.

Tredje periode var en stor elastikleg. Perioden igennem svingede Bearsføringen mellem seks og ti point. For Bears var Ryan Evans med ti point periodens store profil, men det lykkedes trods alt ’kun’ at vinde perioden med et enkelt point, så stillingen efter 30 minutter var 65-56.

Kampen blev reelt afgjort midtvejs i fjerde periode, da en indtil da scoringsmæssig lavmælt QJ Peterson fik sit skud til at ryge i kurven. Peterson scorede 16 point i anden halvleg, og Bears kunne lukke kampen ved stillingen 96-78.

Mest scorende for Bears var Darko Jukic (20 point, 4 rebounds) og Deshawn Stephens (20 point, 9 rebounds), mens QJ Peterson (18 point, 5 rebounds, 8 assists) og Ryan Evans (16 point, 4 rebounds, 8 assists) fulgte lige efter. For Tenerife scorede Fran Guerra 15 point.

Bears sluttede på tredjepladsen med tre sejre i seks kampe, en sejr efter Iberostar Tenerife og Dinamo Sassari. Galatasaray endte puljen med blot en enkelt gevinst.

TUNGT ÅBNINGSNEDERLAG TIL BEARS

Det er sjældent et hold vinder to ud af de fire perioder, men alligevel taber med 25 point, men det var tirsdagens virkelighed for Bakken Bears i den første kamp i Basketball Champions Leagues gruppe A. En af turneringens favoritter, Iberostar Tenerife, vandt 98-73 over de danske bjørne. QJ Peterson var mest scorende med 24 point.

Bakken Bears startede med højt tempo og aggressivt forsvar vel vidende, at hvis Tenerife fik kampen ned i tempo, så ville de stille og roligt knuse de danske mestre. Bears nåede foran 22-15 inden en timeout af Tenerifes head caoch Txus Vidorreta fik ændret billede. Det forhindrede dog ikke Bears i at føre 25-23 efter ti minutter. Bakken Bears’ Michel Diouf startede kampen forrygende med 11 point i første periode.

I anden periode lykkedes det hjemmeholdet at tage initiativet tilbage. Tenerife rykkede fra 23-27 til 34-27 efter et par fine treere af debutant Spencer Butterfield, der gled ind på holdet efter finske Sasu Salin ikke kunne stille op. Bears havde virkelig en svær angrebsperiode, og kunne samtidig ikke stoppe Tenerifes flydende angrebsspil, der gav fem trepointscoringer. Tenerife satte trumf på ved at score periodens sidste fem point til pausestilling 48-35.

Starten på tredje periode var bestemt ikke bedre. Hjemmeholdets bedste, Giorgi Shermadini åbnede perioden med syv point i træk, og han gav dermed sit hold en 20-pointføring. Føringen nåede endda op på 26 point inden udgangen af tredje periode, 76-50.

I fjerde periode var Bears godt med og det lykkedes at vinde de sidste ti minutter med et enkelt point, men spændingen var for længst forduftet. Deshawn Stephens scorede otte af sine ni point i kampens sidste periode.

QJ Peterson scorede sine 24 point på blot 14 skud, mens Michel Diouf sluttede på 13 point og Darko Jukic på 12. For hjemmeholdet scorede Shermadini 26 point, som blev suppleret med 8 rebounds, mens Tyler Cavanaugh scorede 14.

Statistikkerne taler et tydeligt sprog. Iberostar Tenerife ramte på 78,9% af deres to pointafslutninger (Bears fine 55,3%) og scorede 56 point i feltet (Bears 38). Samtidig vandt hjemmeholdet reboundkampen 33-27.

Der venter hjemmeholdet et par svære opgaver i Basketligaen. Allerede lørdag kommer Næstved til Vejlby-Risskov Hallen og søndag den 1. november går turen til Horsens. Næste kamp i Basketball Champions League er den 4. november, når Bakken Bears møder Galatasaray på udebane.