KLART NEDERLAG TIL BEARS

Det blev til et stort nederlag i udekampen imod Ironi Nahariya. Israelerne vandt 101-62 over de aarhusianske bjørne, der især i anden periode fik kærligheden at føle.

Bears havde svært ved at ramme i første periode og kombineret med et par dumme turnovers tabte Bakken Bears de første ti minutter 19-11. Bears fulgte alligevel med til 21-16, men så gik det stærkt. Anført af en forrygende Nick Faust scorede Nahariya 15 point i træk. Bears fik en smule gang i scoringerne igen, men fandt aldrig modsvar på især Faust, der var stærkt medvirkende til at Nahariya scorede hele 40 point i perioden og dermed førte 59-27 ved halvlegspausen!

Efter pausen fik Bears bedre fat i spillet, men naturligvis uden det fik indflydelse på den manglende spænding om slutresultatet. I anden halvleg blev hjemmeholdet holdt på 42 point, mens Bears fik scoret 35, så resultatmæssigt var det godkendt, men antallet af turnovers var for mange og scoringsprocenterne ikke gode nok. På positivsiden tæller, at Bears vandt reboundkampen med fem overskydende stk.

Mest scorende for Bears var Kristjan Kitsing og Eric Palm, der hver scorede 13 point, mens DeVaughn Akoon-Purcell scorede 11 point. Chris Christoffersen var bedste rebounder med 11 stk. Nick Faust var topscorer for Nahariya med 30 point.

Der resterer nu en kamp i Basketball Champions League – hjemmekampen imod det tyrkiske hold Banvit. Den kamp spilles onsdag den 25. januar kl. 20.00 i Ceres Arena. Inden da spiller Bears i Basketligaen imod Hørsholm – lørdag den 21. januar kl. 14.00 i Vejlby-Risskov Hallen.

Klart nederlag mod israelsk klassehold

Trods en god første periode fik Bakken Bears ørene i maskinen i sjette runde af Basketball Champions League. Ironi Nahariya vandt 90-71 efter især i tredje periode at have løbet bjørnene over ende.

Israelerne startede med at bringe sig foran 10-2, men anført af DeVaughn Akoon-Purcell scorede Bears de efterfølgende ni point og det blev starten på et 16-2 run. Udeholdet sluttede dog perioden bedst efter Chris Christoffersen blev idømt et par hurtige fejl og dermed ikke kunne fylde i feltet.

I anden periode startede Ironi Nahariya med at score de første ti point og det kom bjørnene sig aldrig over. Føringen blev et par gange skåret til syv point, fx ved halvleg, hvor der stod 42-35.

Efter halvlegspausen startede Nahariya igen bedst og scorede de første seks point, og der gik 3 minutter og 32 sekunder inden Bears fik scoret. Bears kunne slet ikke følge med udeholdet og især Yancy Gates og Gilbert Brown. Kampen fusede lidt ud i fjerde periode, hvor kampen var afgjort.

Nederlaget var bjørnenes femte i seks kampe – næste opgave i europæisk sammenhæng er den ekstremt svære opgave i Tyrkiet, når Banvit tirsdag lægger gulv til. Banvit fører den tyrkiske liga! Inden da – nemlig søndag – spiller Bears i København mod SISU.

Topscorer for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 23 point som han supplerede med seks rebounds, mens Thomas Lærke scoede 16 point. For Nahariya scorede Gilbert Brown 21 point.