BEARS VIDERE TIL ANDEN RUNDE I FIBA EUROPE CUP

Med en sejr på 85-82 på udebane over Kataja Basket kvalificerede Bakken Bears sig for tredje år i træk til anden runde af FIBA Europe Cup. Det var en kamp med usædvanligt mange runs – lige fra føring til Kataja på 19-10 over en Bearsføring på 15 point i slutningen af anden periode til Kataja-føring på 71-62 med godt seks minutter tilbage af kampen. Ryan Evans spillede en virkelig flot kamp og blev topscorer med 21 point i en kamp, hvor Bears coachingstaff må tale med store ord om kvaliteten af reboundspillet.

Kataja var uden flere af holdets profiler. Herrala og Alanen var ude med skader og nye Morris har ikke fået styr på sin spillelicens. Det kunne indikere udfordringer ift bredden på truppen, men det var ikke noget, der blev mærket fra kampens start. Ryan Evans havde frit spil i de første minutter, og han scorede otte af bjørnenes første ti point til føring på 10-8, men Kataja svarede igen med 11 ubesvarede point. En time out af Bears og en indskiftning af Thomas Lærke, der leverede en flot forsvarsindsats gav momentum til udeholdet, og Bears fik reduceret til 20-21 ved periodens afslutning.

I anden periode var Bears fortsat stærkest og nåede foran 36-25 – altså et run på 26-6 siden time outen – før hjemmeholdet kom igen, godt styret af Jarren Ogungbemi-Jackson og Omar Calhoun. De to guards fik Bears aldrig styr på. Bears virkede dog i kontrol ved halvlegspausen – og førte 51-37 halvvejs i kampen.

I tredje periode var det som om Bears angrebsspil frøs. Det blev blot til 11 point i periode, mens finnerne scorede 23 og i starten af fjerde periode nåede Kataja foran, da holdet scorede de første 11 point i fjerde periode. Kataja gik således fra 60-62 til 71-62 og publikum i den østfinske by troede vist på anden sejr i træk til coach Juha Stens tropper.

Bakken Bears gik efter en time out med en lille lineup, og pludselig kom der mere flow i angrebsspillet. Scoringer af Diouf, Jukic og fem point af Nimrod Hilliard gav udligning 71-71, og selvom kampen var tæt resten af vejen var der Bears, der satte de tunge skyd. Darboe satte en treer inden Darko Jukic satte en afgørende treer for hjørnet – for anden uge i træk. I slutsekunderne satte Ryan Evans og Adama Darboe begge to straffekast, og Katajas sidste skud blev misset.

Med sejren har Bears efter et indledende nederlag vundet fire europæiske kampe i træk og fører dermed gruppen inden kampen mellem Körmend og Legia Warszawa er færdigspillet. Uanset resultatet af den kamp gælder det dog, at Bears skal vinde i sidste runde – og måske med en vis margin – for at være sikre på at vinde gruppen.

Efter Ryan Evans 21 point, var det Darko Jukic og Nimrod Hilliard, der var mest scorende med hver 14 – Hilliard supplerede med ni assists. Thomas Lærke scorede 12.

Næste opgave er allerede fredag, hvor Copenhagen venter i Nørrebrohallen, mens Bears møder Legia Warszawa på hjemmebane onsdag kl. 18:30.

Bakken Bears kom onsdag aften flyvende fra start mod finske Kataja Basket i FIBA Europe Cups anden spillerunde. ”Bjørnene” åbnede med tålmodigt angrebsspil og var klart bedst i rebound-spillet, hvor aarhusianerne fik fat i det hele i begge ender, hvilket gjorde det vanskeligt for gæsterne at følge trop på scorertavlen i de indledende minutter. Med tre minutter spillet af første periode var stillingen 9-2 til sidste års kvartfinalister fra Bakken Bears. Men bedst som danskerne så ud til at løbe fra dagens udehold, så gik holdet væsentligt ned i gear med flere turnovers og missede afslutninger. Dette kom desværre til at koste på scoretavlen, hvor Kataja kom helt tilbage i kampen og reducerede til stillingen 12-11 med tre minutter tilbage af første periode. De danske mestre foretog derfor kampens første udskiftninger for at få roteret en smule og forhåbentlig få nogle friske kræfter ind til at svinge momentum tilbage i Bears’ favør. De finske gæster fortsatte dog med at sætte point på tavlen, hvilket gav stillingen 16-19 efter første periode.

Bakken Bears og Kataja Basket åbnede anden periode meget jævnbyrdigt. Det var især danske Adama Darboe, der holdt aarhusianerne skarpe i angrebsspillet med flot boldfordeling og flere flotte scoringer. Det flotte angrebsspil, anført af Darboe, blev også udslagsgivende fir den samlede stilling, hvor ”Bjørnene” igen bragte sig foran i kampen med 27-26. Den amerikanske rookie David Efianayi imponerede også med sin eksplosivitet overfor sin direkte modstander og kom flot til kurven i flere omgange. Kampen var dog fortsat meget jævnbyrdig, men Bears havde et spinkelt forspring på fire point til stillingen 36-32 med tre minutter tilbage inden pausen. Aarhusianernes forspring på fire point varede også indtil pause, hvor de to hold gik i omklædningsrummet med stillingen 43-39.

De finske gæster fra Kataja Basket kom bedst ud efter pausen, hvor Bakken Bears slet ikke lignede et mandskab, der var oppe i det nødvendige gear. Udeholdet bragte sig hurtigt foran med tre point efter de første par minutter. Bakken Bears havde problemer med at finde kontinuitet i sit spil, og det tillod Kataja at være helt med i kampen. Man sad med fornemmelsen af, at hvis ”Bjørnene” fandt det nødvendige tempo og sædvanlige spil, så ville resultatet også være derefter. Med tre minutter tilbage af tredje periode begyndte tingene dog at se bedre ud for de danske mestre. Holdet satte flere gode angreb sammen med scoringer fra Ryan Evans og Tylor Ongwae, og med to minutter tilbage af perioden førte man med 56-49. Tredje periode sluttede 60-55, og det tegnede derfor til en tæt affære i fjerde og sidste periode.

I fjerde periodes indledning begyndte publikum Vejlby-Risskov Hallen at se det vante niveau fra de forgangne sæsoner på den europæiske scene i FIBA Europe Cup. ”Bjørnene” begyndte endelig at ligne nogen, der var sultne, og de tyggede sig sikkert i front med stillingen 65-55 to minutter inde i perioden. En føring på 10 point var på dette tidspunkt kampens hidtil største føring. Gæsterne fra Kataja lignede et såret dyr, som Bakken Bears langsomt fortærede med masser af friske folk på banen til at levere, når det gjaldt. De danske mestres brede trup virkede endnu engang til at gøre en forskel. Den rutinerede Ryan Evans gjorde en stor forskel denne onsdag aften med 20 point og 13 rebounds med tre minutter tilbage af kampen. Og med et forspring på 14 point lignede det bestemt sæsonens første sejr i FIBA Europe Cup. Forspringet blev også for stort for gæsterne at hente, og de blev sendt hjem til Finland med et nederlag på 89-70. Bakken Bears henter derfor sæsonens første sejr i FIBA Europe Cup.

Dagens hjemmehold fra Bakken Bears åbnede første periode yderst effektivt i begge ender af banen. Særligt de danske mestres amerikaner Ryan Evans lagde godt ud med holdets første fem point på scoringstavlen. Forsvarsmæssigt holdte mand udeholdet fra Kataja Basket til nul point, og derfor var stillingen 5-0 efter det første minut. Halvvejs inde i første periode kom det finske mandskab bedre med i kampen, men Bakken Bears fortsatte ufortrødent med at score point i angrebet. Med fem minutter tilbage af perioden var de danske mestre foran med 21-13. ”Bjørnene” spillede indtil videre fremragende basketball, og det virkede til, at de havde taget det gode spil med fra sidste periode i kampen mod ZZ Leiden. Fem spillere var kommet på tavlen i første periode, hvor især Hayden Dalton og Ryan Evans viste glimrende spil med flotte scoringer. Første periode sluttede med stillingen 31-17 til Bakken Bears.

Bakken Bears kom fremragende ud til anden periode. Holdet spillede sprudlende basketball, der fik publikum op at stå. Aarhusianerne scorede 9 ubesvarede point gennem de tre første minutter og bragte forspringet op på 40-17. De finske gæster havde store vanskeligheder med at finde sit spil til stor frustration for udeholdets head coach. Den vanskelige start på anden periode fik gæsterne til at tage en tiltrængt timeout. Med blot to minutter tilbage inden pausen havde Bakken Bears scoret 28 point mod Katajas 10 point. Det lignede allerede på nuværende tidspunkt en potentiel afgørelse med to perioder tilbage. De danske mestre havde opbygget en imponerende føring på 52-27. Bakken Bears kunne allerede inden kampen spille sig videre til 1/8-finalerne med en sejr, og det lignede bestemt også et hold, der spillede for at sikre sig videre avancement til de sjove runder i knockoutfasen. Første periode sluttede 57-28.

Bakken Bears kom lidt sløset ud efter pausen. Hjemmeholdet formåede kun at score tre point i de første fem minutter af tredje periode. Gæsterne var fortsat bagud med 20 point, men de havde hentet ni point ind på aarhusianerne. De danske mestre fik dog efterfølgende gang i spillet igen med flere scoringer i træk. Det var fortsat udeholdet, der havde scoret flest point i perioden, men ”Bjørnene” havde momentum på nuværende tidspunkt. Perioden sluttede 77-49.

De danske mestre åbnede fjerde og sidste periode som lyn og torden. Holdet virkede ikke til at ville lette på speederen trods den store føring. Steffen Wichs mandskab har hele sæsonen gjort en dyd ud af at holde tempo i samtlige minutter af kampene – uagtet stillingen. Netop denne filosofi var tydelige at spore til dagens kamp mod finske Kataja Basket. Holdet viste også endnu engang sin styrke i bredden, eftersom samtlige spillere fik spilleminutter og samtid kom på tavlen. Hele fem spillere lå med tocifret antal point, hvor de tre amerikanere Dalton, Evans og Carberry var de mest scorende med henholdsvis 16, 16 og 17 point. Kampens sluttede med en overbevisende sejr til Bakken Bears over Kataja Basket med 102 – 58.

Aftenens kamp mod finske Kataja Basket startede med Bakken Bears som det bedste hold. Aarhusianerne spillede med højt tempo fra begyndelsen, og man fremtvang flere fejl fra finnernes side i indledningen. De danske mestre var velspillende fra begyndelsen, og det blev bedst illustreret med en alley-oop til Ryan Evans efter blot et minut. Kataja kom efterfølgende en smule bedre med, men Bakken Bears var foran med 10-4 efter fire minutter af første periode. Det danske mandskab fortsatte dominansen i de efterfølgende minutter, og med en treer fra Adama Darboe til stillingen 17-7 i Bears’ favør, tog finnerne en timeout. Dette virkede dog ikke til at løse problemerne for det finske hjemmehold, eftersom Bakken Bears fortsatte ufortrødent. Amerikanske Hayden Dalton lukkede en yderst godkendt første periode af med en lang treer til stillingen 27-15 i danskernes favør.

Anden periode åbnede lidt langsomt fra begge mandskaber. De danske mestre var forsat mest produktive i forhold til pointtavlen, men mange angreb blev ikke spillet ordentligt igennem, og for mange skud blev brændt. Det var indledningsvist ikke det samme tempo som i første periode. Det ændrede dog ikke på, at Bakken Bears førte med 37-20 halvvejs inde i perioden. De danske mestre virkede dog fortsat til at være i fuld kontrol. Man sad med indtrykket af, at danskerne reelt kunne afgøre kampen, hvis man spillede en disciplineret sidste halvdel af anden periode i begge ender ad banen. Finnerne havde utrolig svært ved at sætte sit aftryk på kampen og ikke mindst dæmme op for danskernes offensiv. Men bedst som man troede, at danskerne skulle forsøge at lukke kampen inden pausen, så satte det finske hjemmehold tre treer og bragte sig tilbage i kampen kun nede med 12 point. Så hurtigt kan det gå. De gode sekvenser fra Kataja virkede dog ikke til at få de danske bjørne til at ryste i pelsen. Bears slog hurtigt tilbage og sluttede perioden bedst af. De to hold kunne gå til pause med stillingen 32-53 i Bears’ favør.

Bakken Bears åbnede tredje periode ved at være godt skydende bag trepointslinjen. Darko Jukic og Tylor Ongwae kvitterede med to hurtige af slagsen, og det gjorde det blot endnu sværere for det finske hjemmehold at følge trop. Kataja fik dog efterfølgende sat nogle gode angreb sammen med tre treere i træk. De formåede derfor at lukket lidt af det store forspring, men der var fortsat et kæmpe stykke arbejde, der skulle gøres, hvis de skulle tilbage i kampen for alvor. Værterne virkede dog netop til at ville arbejde hårdt, og mod tredjeperiodes slutning havde de arbejdet sig stille og roligt tilbage i kampen ved kun at være bagud med 11 point. Darko Jukic satte en vigtig scoring til sidste efter en dårlig periode fra Bears. Bakken Bears taber tredje periode med 12 point. Stillingen var 58-71 efter tredje periode.

Den dårlige periode virkede til at sætte ild under Bakken Bears-spillerne. Holdet åbnede fjerde og sidste periode bedst med flotte scoringer. De danske mestre kendte også vigtigheden af, at man kunne spille sig tættere på knockoutfasen med en storsejr, eftersom det indbyrdes regnskab bliver afgørende i tilfælde af pointlighed i gruppen. Bjørnene havde i de indledende minutter scoret seks point mere end de finske modstandere. Særligt amerikanske Ryan Evans spillede en flot kamp, og han stod noteret for 19 point i kampen for Bakken Bears. Aarhusianerne spillede en flot sidste halvdel af fjerde periode, og det resulterede i en komfortabel føring på 100-82 til Bakken Bears med to minutter tilbage af kampen. Føringen holdt også som forventet til slut, og Bjørnene kunne dermed hente endnu en sejr i Europa. Kampen endte 89-104.