TUNGT NEDERLAG I TYSKLAND

Bakken Bears fik ørerne i den tyske maskine, da Medi Bayreuth på hjemmebane vandt 105-82. Dermed ligger tyskerne endog meget lunt i svinget til at gå videre til turneringens kvartfinaler, mens Bears skal vinde onsdag den 29. januar, når Spirou kommer på besøg, hvis holdet skal have skæbnen i egne hænder.

Bears åbnede kampen med en trepointscoring fra Darko Jukic, men havde derefter svært ved at styre kampen. Bayreuth kom alt for nemt til deres scoringer, der bestod af layups suppleret med tre trepointscoringer på frie skud. Bears havde dog fin succes i angrebet med tre treere og nogle lange toere. Det tyske hold førte 29-21 efter ti minutter.

Forsvaret blev ikke markant bedre i anden periode. Medi Bayreuth var dygtige til at komme på straffelinjen, mens Bears slet ikke var aggressive nok. Tyskerne vandt perioden 27-22 efter godt spil af Evan Bruinsma, Lukas Meisner og Andreas Seifert. Thomas Lærke var bedste Bearsspiller i anden periode.

I tredje periode begyndte det at ligne den aggressivitet, som Bears skal bruge for at vinde. I de første syv minutter blev det blot til ni tyske point, og Bears fik reduceret til blot at være bagud med syv point. Herefter holdt Bears-forsvaret helt op med at virke, og tyskerne scorede efter behag. 22-15 i periode og 78-58. Dermed havde Bayreuth også indhentet de 18 point Bears vandt med i det første opgør, og som bliver afgørende, hvis de to hold ender a point.

I fjerde periode så det meget truende ud, og tyskerne nåede foran med 27 point før Bears kom fint igen, og bjørnene fik faktisk skåret den tyske føring til at være på de magiske 18 point (92-74 med under tre minutter igen). Desværre kostede et par kiks i forsvaret fem hurtige point, og det kom Bears sig ikke over. Bayreuth kunne lukke kampen med en sejr på 105-82.

Bayreuth fører nu gruppen med tre sejre, mens Bears har to sejre. Det samme har Benfica, men portugiserne har en kamp i hånden – onsdag mod Spirou, der endnu ikke har vundet.

Bakken Bears har nu to hjemmekampe tilbage – onsdag den 29. januar mod Spirou og onsdag den 5. februar mod Benfica.

Darko Jukic var mest scorende for Bakken Bears med 19 point (på 13 forsøg). Nimrod Hilliard scorede 15 point og supplerede med 7 assists, mens Michel Diouf scorede 13 point og tog 8 rebounds. For Bayreuth scorede James Woodard 23 point.

 

Denne onsdag decemberaften var der lagt i kakkelovnen til et enormt spændende opgør, da tyske Medi Bayreuth kiggede forbi i Vejlby-Risskov Hallen i FIBA Europe Cups andet gruppespil. De to mandskaber kom også flyvende fra start, hvor de viste prøver på flot angrebsspil. Efter blot tre minutter spillet var stillingen 8-7 til de danske mestre fra Bakken Bears. Udover et spektakulært dunk af Tylor Ongwae, var det Adama Darboe og Ryan Evans, der især imponerede i offensiven ved at være enormt effektive på trepointsforsøgene. ”Bjørnenes” høje tempo og effektivitet blev også for meget for gæsterne efter fem minutter spillet af første periode, hvor de følte sig nødsaget til at tage en timeout og bremse aarhusianernes momentum. Stillingen var 18-9. De tyske gæster fik en smule bedre styr på angrebsspillet efter timeouten, men de havde fortsat vanskeligheder med at dæmme helt op for et storspillende Bakken Bears-hold, hvor Darko Jukic tog ansvar og stod for flere scoringer for at holde forspringet intakt. Første periode bar i den grad præg af, at samtlige spillere bidragede og udfyldte sin rolle. Perioden sluttede med stillingen 25-16 til ”Bjørnene”.

Efter en udmærket begyndelse på anden periode, begyndte gæsterne fra Medi Bayreuth at bide fra sig. Med to hurtige trepointsscoringer og ingen point fra Bakken Bears var forspringet reduceret til fem point til stillingen 29-24. ”Bjørnene” virkede dog ikke til at ryste i pelsen over gæsternes gode stime. På blot få minutter var rollerne byttet helt om, hvor det nu var danskernes tur til at score mange point i træk. Darko Jukic voldte tyskerne enorme problemer med sin eksplosivitet og springkraft. Med små fire minutter til pause var den aktuelle stilling 46-28 til Bakken Bears. Aarhusianerne var bogstaveligt talt flyvende med flere dunks og alley-oops. De to duellanter fulgtes fint ad i periodens sidste minutter, og det ændrede derfor ikke på, at de danske mestre gik til pause med en føring på 56-37.

Bakken Bears kom en anelse dårligere ud til anden halvleg og tredje periode. Gæsterne fra Medi Bayreuth lod til at have fået talt nogle ting igennem og fundet løsningerne. De periodens indledende minutter kom udeholdet til flere scoringer i træk efter først flot forsvarsspil og effektivt angrebsspil. Den dårlige start virkede dog hverken til at påvirke de fremmødte tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen eller spillerne på banen. Dette fik blot holdet til at genfinde koncentrationen og det fornødne tempo. Sidste års MVP i Basketligaen, Ryan Evans, spillede en stor kamp for de danske mestre og gik virkelig forrest, når der var behov for det. Amerikaneren var på dette tidspunkt topscorer for holdet med 16 point. Dette var kraftigt medvirkende til det hidtil største forspring i kampen til Bakken Bears med en stilling på 74-55 med to minutter tilbage af tredje periode. Medi Bayreuth kom en smule bedre med mod slutningen af perioden, men det lignede en uoverkommelig opgave i fjerde og sidste periode. Tredje periode sluttede 79-64.

Gæsterne fra Medi Bayreuth kom flyvende ud til fjerde periode, hvor de virkede til at satse stort på sine skud i forhåbningerne om at bringe sig tilbage i kampen. Desværre for Bakken Bears fik udeholdets skytte Bryce Alford enorm tur i den med tre trepointscoringer i træk. Gæsterne var derfor indenfor 12 point i kampen med fem minutter tilbage af kampen. Det lignede derfor, at det alligevel kunne gå hen at blive en spændende affære onsdag aften. De danske mestre, der i de to foregående sæsoner nåede semifinale og kvartfinalen i turneringen, viste sig dog for rutinerede til at formøble forspringet. Bakken Bears vinder derfor 110-92.