STORT NEDERLAG KOSTER FØRSTEPLADSEN

Det blev en røvfuld af de større, da Bakken Bears i den sidste puljekamp i FIBA Europe Cups gruppe B tog imod BC Nevezis fra Litauen. Bears bliver med nederlag på 64-90 nummer to i puljen og får dermed et sværere udgangspunkt i det andet gruppespil.

Udeholdet var klogere, stærkere og smartere og allerede fra første periode var den stødpude på 15 point som Bears havde elimineret. Nevezis førte med 29-9 og ramte alene i første periode syv trepointscoringer. I anden periode fortsatte litauerne, og hvis de missede deres skud havde de evnen til at lægge rebounden i kurven. Der var litauer-føring på hele 51-23 ved halvlegspausen!

Det blev marginalt bedre i tredje periode, men uden Bears kom tæt på. I fjerde Bears fik Bears reduceret, så holdet kun var bagud med seks point i den samlede stilling – altså medregnet de 15 point holdet startede med – men Tamulis ramte to treere i fjerde periode og Bears kom aldrig tæt på.

Topscorer for Bears var Michel Diouf, der scorede 20 point som blev suppleret med 8 rebounds, mens DeVaughn Akoon-Purcell scorede 18 point. For Nevezis scorede Justas Tamulis 19 point.

 

HISTORISK SEJR I LITAUEN

Bakken Bears fik en overraskende og stor sejr i Litauen, da holdet vandt 86-71 over BC Nevezis i provinsbyen Kedainiai. Bakken Bears tegnede sig dermed for den første udebanesejr i puljens hidtidige fem kampe og ligger øjeblikkeligt på førstepladsen i pulje B. Scoren efter hver af perioderne var 27-18, 43-46, 54-61 – Nevezis nævnt først. Det er første gang Bakken Bears vinder mod et litauisk hold.

Det var i den grad en kamp mellem to forskellige stilarter. Det litauiske hold, der gerne vil spille bolden rundt og afslutte angrebene med en trepointscoring og de danske mestre, der gerne vil afslutte tæt på kurven. Forsvarsmæssigt er forskellen også markant – Bears pressede gennem hele kampen og fik fremprovokeret en række turnovers.

Forskellen viste sig også i kampens statistikker. Nevezis smed 20 bolde væk, mens Bears kun mistede fem. Bakken Bears skød 29 straffekast (scorede 16), mens Nevezis blot skød 4 (som alle blev omsat til point)! Omvendt skød Nevezis 30 gange bag trepointslinien (scorede 9), mens Bears blot skød 11 – men ramte 6.

Nevezis var bedst fra starten og var foran 7-2 og 9-4 inden Bears scorede ni point i streg. Kampen var lige indtil 16-18, men et 11-0 run til hjemmeholdet sluttede første periode. Litauerne startede med at score de første to point i anden periode, men så fik Bears fat i forsvaret igen. Godt seks minutter inde i anden periode kom Bears foran (36-37). Bears sluttede også anden periode bedst af, men heldigvis for hjemmeholdet fik Bears ikke timet sin afslutning på perioden, så Malcolm Grant kunne løbe to point i kurven samtidig med slutsignalet.

Nevezis scorede de fire første point i tredje periode, men så scorede llitauerne ikke i næsten seks minutter. Den tid brugte Bears til at scorede 12 point i streg. Bjørnene bragte sig foran 58-47 inden litauerne scorer syv point i streg. Samtidig med slutsignalet, der markerede afslutningen af tredje periode scorede DeVaughn Akoon-Purcell en trepointscoring, der fjernede litauernes momentum.

Fra starten på fjerde periode åbnede Nevezis med en scoring, men så strammede Bears virkelig op i forsvaret. Fra 61-56 scorede Jaye Crockett fem point i træk inden Tony Bishop og Doug Wiggins i alt scorede fem point. Nevezis kom aldrig tilbage fra det og Bears nåede foran 81-60 inden især Kuksiks ramte tre treere. Jaye Crockett sluttede med scoring til 86-71 og dermed en historisk sejr i Litauen.

Bears havde blot seks mand på scoringstavlen, men de scorede alle mellem 12 og 16 point. Jaye Crockett og Michel Diouf scorede hver 16 point – Diouf supplerede med otte rebounds. Point guard Doug Wiggins spillede en blændende kamp – 13 point, otte assists, fire rebounds og seks steals – og blot en enkelt turnover.

Næste kamp for Bakken Bears er på onsdag, når Avtodor Saratov fra Rusland kommer til Aarhus. Avtodor tilføjede Bears et nederlag i den første kamp, men russerne tabte i anden spillerunde til Nevezis i Litauen. De to bedste af de fire hold – det fjerde er Benfica (Portugal) – går videre til andet gruppespil.

Link til statistikker.

Stillingen i grupperne.