TJEKKISKE KLØ I NYMBURK

Bakken Bears fik en røvfuld i tirsdagens udekamp mod de tjekkiske mestre CEZ Nymburk. Tjekkerne vandt 114-70 trods en tidlig Bearsføring på 15-8. Nymburk skød helt fantastisk og outreboundede Bears i meget voldsom grad.

Udover den tidlige Bearsføring, havde kampen et forløb, hvor Nymburk løbende trak fra. Nymburk vandt de fire perioder med hhv 9, 14, 11 og 10 point!

Statistisk var forskellen voldsom: Nymburk skød 65,9 % på toere (42,9 til Bears), 47,1 % på treere (28,0 for Bears) og tog 55 rebounds (24 til Bears). Eneste lille statistiske upside til bjørnene var antallet af turnovers, hvor Nymburk havde seks flere end tjekkerne (12-18).

Kampens to store oplevelser var Bryon Allen og Vojtech Hruban, der scorede hhv 35 og 28 point. Hvor Allen supplerede sine scoringer med otte rebounds, imponerede Hruban ved blot at brænde et enkelt skud (4/4 på toere og 6/7 på treere). Derudover blev det til fem rebounds.

For Bears scorede holdets topscorer DeVaughn Akoon-Purcell 21 point, mens Kristjan Kitsing scorede 14 point på syv skud inden han måtte udgå med en ankelskade.

Bears bruger onsdagen på hjemturen fra Tjekkiet og torsdag går turen til Svendborg, hvor Rabbits venter i Basketligakampen. Søndag gælder det så den tredje turnering på seks dage, når Horsens IC lægger gulv til i pokalturneringens semifinaler.

Bears taber trods rigtig god første halvleg.

Bakken Bears tabte den første kamp i Basketball Champions League, da et stærkt tjekkiske mesterhold, CEZ Nymburk, vandt 75-57 i Vejlby-Risskov Hallen. Det var en tættere kamp end ciffrene antyder, tjekker førte nemlig blot med et point i starten af anden halvleg, men herefter får bjørnene ikke lagt tryk nok på forsvaret og havde ikke tålmodigheden i angrebet.

Det var en første periode med rigtig dårlige scoringsprocenter. De første syv minutter endte således 7-7 og de efterfølgende tre også uafgjort, så stillingen efter første periode var 13-13. I starten af anden periode scorede Nymburk de første seks point og udeholdet var også foran 19-23 inden DeVaughn Akoon-Purcell og Dwayne Benjamin tog over. De og resten af bjørnene gik på et 20-4 run til føring 39-27 i en fyldt og kogende hal. Desværre sluttede Nymburk bedst med halvlegens sidste seks point.

Anden halvleg leverede ikke mange lyspunkter for Bears. Tjekkerne startede med at gå på et 13-2 run i tredje periode (og dermed 19-2 i alt), og selvom Bears kæmpede for fuld kraft var det svært at hænge på tjekkerne, der dog kun førte 54-50 efter 30 minutter. Bryon Allen spillede fantastisk i tredje periode, hvor han scorede ti point.

I fjerde periode startede Mike Gesell godt for Bears, der fik reduceret til 56-57 med godt otte minutter igen. Herefter stoppede Bears med at lægge pres på i forsvaret og efterhånden som Nymburk øgede føringen, blev angrebet mere og mere presset. Bears scorede blot et point i de sidste otte minutter af kampen og dermed kun syv point i fjerde periode, og Nymburk vandt en resultatetmæssig komfortabel sejr på 75-57. Bryon Allen scorede 13 point i den afgørende periode og 25 point i alt.

Næste opgave for Bears er søndagens hjemmekamp mod Svendborg Rabbits, herefter gælder det BC Aris i Grækenland.

REFERAT
EN MANDFOLKEPRÆSTATION!!!

Som udgangspunkt er aftenens modstander et hold, vi sådan set ikke burde være i stand til at slå – og alligevel vandt vi knebent i udekampen for et par uger siden.
Og hvad kan vi så forvente i aftenens kamp – der vel ret beset for hjemmeholdet ikke har den helt store betydning – altså foruden egen respekt og værdighed (og her er der tale om stærke kræfter).
Lad det være sagt med det samme – der var på ALLE måder tale om en mandfolkepræstation fra et Bakken Bears-mandskab i front stort set fra start til slut (men flere gange meget lige – og spændende).
Som altid er det Darko Jukic, der starter stærkt og med sit effektive temposkift bringer Bears foran – godt efterfulgt af en smuk 3’er fra Carles Bivia ……. Og så var vi i gang.
Også Chris Christoffersen stempler ind i en periode, hvor Michel Diouf var her-der-og alle-vegne (endda i begge ender af banen).
Vi så også et hjemmehold, der mærkede en hurtighed og en aggressivitet i gæsternes forsvar, som vi ikke helt var forberedt på. Dette resulterede blandt andet i 4 turnovers og 8 point til Nymburk.
Perioden slutter med Bakken Bears foran med 18-15.
Igen er det Darko Jukic der starter anden periode med et lay up. Michel Diouf er fortsat dominerende for hjemmeholdet, hvor også Mikkel Plannthin og Morten Sahlertz viser sig med to af ”de lange”.
Nymburk er bestemt et solidt og homogent hold kendetegnet ved tempo, evnen og viljen til den ekstra aflevering og gode skytter.
Hjemmeholdet bliver ramt af en række angrebsfejl, der er med til, at gæsterne fra Tjekkiet følger trop – dog med Bakken Bears efter endnu 10 effektive minutter foran med 43-35.
Efter pausen fortsætter Bakken Bears med at holde fokus, være dybt koncentrerede og arbejde solidt for hinanden – med Darko Jukic, Carles Bivia og Michel Diouf som de dominerende. Bears er hele tiden lige 3-4 point foran gæsterne.
Hjemmeholdet har vanskeligt ved et par afleveringer, en skridt kendelse og endnu et par TO – men bringer sig stærkt foran 56-44, hvorefter Nymburk med 3 hurtige 3’ere igen kommer alt for tæt på (det var tydeligt, at Nymburk var endda MEGET farlige bag 3-points-linien). Michel Diouf og Darko Jukic slutter perioden af med hver en scoring og bringer værterne foran 61-55.
Vejlby Risskov Hallen med mange fremmødte var vidne til en helt ekstraordinær indsats på et meget højt niveau denne aften.
Flere bemærkede, hvordan coach Israel Martin havde valgt at starte sidste periode uden vore tre (denne aften) mest scorende spillere – deres referent blev lidt klam i håndfladen.
Men jeg skal hilse og sige, at specielt denne fjerde periode blev lige så præcis spændende og medrivende, som man overhovedet kan ønske.
Der blev fightet, kæmpet – fysikken var absolut til stede – det var imponerende.
I denne sidste periode var det fantastisk at se hjemmeholdets effektivitet fra straffelinien – Darko Jukic, Carles Bivia og ikke mindst Mikkel Plannthin var sikkerheden selv – ja bestemt også Chris Christoffersen fik sat 4 for 6 (ikke hverdagskost).
Kampen bølgede med skiftende scoringer de sidste afgørende minutter.
Vi skal lige have kampens absolutte detalje med – ved stillingen 68-65 afdribler Carles Bivia sin modspiller og ligger en lang høj aflevering direkte til Darko Jukic, der dunker bolden i kurven – verdensklasse.
Og med 3 minutter igen er stillingen helt lige – 72-72
Nymburks nr. 7 – Vojtech Hruban viste nu for alvor sit format bag 3-points-linjen og var på alle måder gæsternes farligste spiller i slutfasen.
Men hele tiden svarede hjemmeholdet igen, holdt fokus og var som allerede skrevet sikkerheden selv fra straffelinjen.
Carles Bivia bringer Bakken Bears foran med to sikre straffe med 7 sekunder igen. Og her var det så (endelig) stolpe-ud for Vojtech Hruban og Bakken Bears kunne med rette lade sig hylde af et stående, klappende og piftende hjemmepublikum.
En enestående bedrift.
For hjemmeholdet var de mest scorende Darko Jukic med 21 Michel Diouf med 12 og 13 rebound, Mikkel Plantin med 13 point og endelig Carles Bivia med 17 point. Holdet havde flotte 25 scoringer ud af 29 forsøg fra straffelinjen.
For gæsterne var det ubetinget Chasson Randle med 19 point og Vojtech Hruban med 18 point, der var de dominerende. Modsvarende havde gæsterne beskedne 14 straffekast og scorede på de 9
Bakken Bears spiller allerede igen på torsdag, hvor holdet ude møder SISU.
Næste hjemmekamp er mandag den 7. december kl. 18.15 mod Svendborg Rabbits.

Referat

Det var et historisk øjeblik da Michel Diouf tog rebounden efter et brændt trepointskud af Chasson Randle i kampens døende sekunder i den tjekkiske provinsby Nymburk. Det brændte skud og den efterfølgende rebound betød sejr til det undertippede danske hold 66-64 over de 12-foldige tjekkiske mestre fra CEZ Nymburk.

Nymburk havde fire importspillere og derudover hele fem spillere, der deltog ved EM-slutrunden i september, heraf tre, der spillede for Tjekkiet, der sluttede på syvendepladsen. Nymburk fører VTB-ligaen foran hold som CSKA Moskva, så der er ingen tvivl om kvaliteten på modstanderen.

Kampen startede eller tungt for Bears. Nymburk ramte to hurtige treere og tog et væld af angrebsrebounds, men efter 6-0 føring gik hjemmeholdet i stå, og Bears gik på et 19-7 run og bragte sig dermed foran 19-13. Den tjekkiske landsholdsspiller Petre Benda fik dog reduceret inden første periodes afslutning. Nøglespiller for Bears i første periode var Darko Jukic, der scorede otte point.

Chris Christoffersen fik sin første kamp som starter, men det gav ikke bonus i første periode, hvor den 218 cm høje bornholmer begik tre fejl på de første tre minutter. Derefter kom Nicolai Iversen ind, og hans arbejdsindsats var medvirkende til den store præstation.

I anden periode scorede Nymburk de første seks point, men bedst som publikum troede hjemmeholdets maskine ville rulle over Bears, vendte kampen igen. Bears bragte sig foran 27-22 inden Vojtech Hruban ramte et par skud. Anden periode sluttede 34-34.

Også i tredje periode startede CEZ Nymburk bedst. Holdet kom foran 38-34 og 40-36, men rystet Bears af fik de aldrig. Nymburk holder sig foran i den første halvdel af tredje periode, men Bears følger med, og bringer sig efter en treer fra Mikkel Plannthin foran ved udgangen af tredje periode.

Nymburk scorede ikke i tredje periodes sidste godt to minutter, og scoringspausen holdt længere end til midt i fjerde periode. I alt lykkedes det Bears at holde tjekkerne fra fadet i 7 minutter og 36 sekunder, men uden det dog lykkedes at slå et større hul end 55-50 – altså et 7-0 run… Hruban fik med en treer udlignet til 55-55, mens hvis man kan tale om turning point i en kamp må det være Nicolai Iversen og Carles Bivias to trepointscoringer i to angreb i træk. 61-55 med to minutter igen.

Det lykkedes Bears at holde føringen med straffekastscoringer fra Bivia og Diouf indtil der resterede 33 sekunder, hvor to turnovers på fem sekunder og et par missede straffekast var ved at koste sejren. Da Howard Sant-Roos samtidig satte tre straffekast og fik reduceret til 64-65 med 17 sekunder og Nicolai Iversen blot scorede et af to kast, var afgørelsen i hænderne på Nymburk, der spillede tiden ned – men Randles miss og Dioufs rebound sikrede en højst overraskende udebanesejr.

Carles Bivia spillede en virkelig flto kamp for Bears. 20 point, 7 rebounds og 7 assists viste hans klasse. Men hele holdet skal roses for en blændende præstation – måske den største enkeltstående sejr i dansk basketballs historie?

Bears fører gruppe F i FIBA Europe Cup med to sejre i to opgør. Nymburk og slovenske KK Tajfun Sentjur har hver en sejr efter Sentjurs sikre sejr over irske Hibernia.

Der er ikke plads til at hvile på sejren – allerede lørdag spiller Bears topopgør i Basketligaen, når Bears og Horsens IC – de to ubesejrede hold – mødes i Jyske Bank Boxen, og tirsdag spilles næste kapitel i FIBA Europe Cup, når KK Tajfun Sentjur gæster Aarhus.