Referat

Bakken Bears vandt 79-60 i den sidste gruppekamp på udebane mod de slovenske mestre KK Tajfun og gik dermed 6-0 i det første gruppespil. Første gang i Bearshistorien holdet går ubesejret igennem et gruppespil, og første gang i dansk basketballs historie.

De første fem minutter var ret lige, men efter Michel Diouf fik ramt to treere fik Bears slået et lille hul. Diouf scorede 12 point i første periode, som Bears vandt 23-19. Anden periode startede nervøst og selvom Diouf og Sebastian Åris ramte treere fik Bears først rigtig kontrol over tingene midt i perioden. Så gik det imidlertid stærkt og kombineret med at Tajfun intet ramte fik Bears stort set afgjort kampen. Perioden blev vundet 24-7 og halvlegsføringen var dermed på 47-26!

I anden halvleg prøvede Tajfun en sidste gang at lukke hullet, men Bears stod imod og kunne relativt uproblematisk køre sejren hjem. Tajfuns scoringsprocenter var bestemt ikke noget at råbe hurra for, hvilket bl.a skyldes glimrende forsvarsspil fra bjørnenes side. Tajfun fik pyntet på scoren i sidste periode, som hjemmeholdet vandt 17-11, men Bears vandt 79-60. Alle 11 bjørne kom ind og gjorde en fin figur.

Tajfun forpassede med nederlaget chancen for at gå videre til Last32-gruppespillet. Bears er videre og senere onsdag finder klubben ud af hvem den sidste modstander bliver – Mons fra Belgien og Khimik Yuzhny fra Ukraine bliver de øvrige.

Topscorer for Bears var Michel Diouf med 20 point, mens Darko Jukic scorede 18. Mikkel Plannthin scorede 13 point.
Næste opgave for Bears er mandagens Basketligakamp mod Svendborg Rabbits, mens næste opgave i FIBA Europe Cup er onsdag den 16. december, når Khimik Yuzhny kommer på besøg til første kamp i Last32-gruppespillet.

De fleste sad vel med en meget usikker fornemmelse inden kampen – hvad kunne vi forvente af et hjemmehold, der i weekenden fik grimme tæsk af lokalrivalerne fra Horsens – og hvor stærke var gæsterne fra Østeuropa.
De afgørende overskrifter fra kampen viste sig at være følgende:
1. En helt anden dommerlinie (læs: langt mere fysisk kontakt blev tilladt)
2. Mange brændte skud (i begge ender af kampen)
3. Solide forsvar fra begge hold
4. Spænding – rigtig meget spænding
På mange måder en typisk europæisk kamp med en lav score, noget rodet, solid fight og svingende præstationer.
Kampen startede lige (og den lave score var tydelig fra første fløjt) – og efter 5½ minut var stillingen 7-5 til Bakken Bears med Darko Jukic i hovedrollen. Hjemmeholdet var foran med 15-9 med 10 sekunder tilbage, men uheld og stærkt spil fra Tajfun betød alligevel, at første periode sluttede 15-14.
Og herefter skiftede holdene med at score frem til 23-23, hvorefter gæsterne trak fra – ikke mindst i kraft af et par dumme/unødvendige fejl, forkerte beslutninger og for meget 1 mod 1-spil, hvor Bakken Bears havde vanskeligt ved det mere fysiske spil. Godt forsvar fra Tajfun var også medvirkende til, at vi kunne gå til pause med gæsterne foran 30-36.
Der blev uden tvivl talt med store bogstaver i omklædningsrummet. Der er al mulig grund til at formode, at coach Israel Martin både skulle give spillerne selvtilliden tilbage, forberede dem på en fortsat fysisk fight og justere lidt i forsvaret.
Bakken Bears kom godt fra start, men igennem hele perioden så man alligevel, at gæsterne hver gang der var kontakt satte sine skud og konstant var foran med 3-6 point. Et par dommerkendelser var ”stolpe ud” for bjørnene, og i angrebet skulle vi virkelig kæmpe for at komme til skud og chancer. Alligevel hang vi på, og var derfor kun bagud med 50-55 før de sidste 10 effektive minutter.
Vi indledte med at skrive om spænding – det kom der så for ALLE pengene. Bakken Bears var allerede lige med gæsterne ved 58-58 i en periode, hvor især Michel Diouf var stærkt spillende. Og denne gang var det os, der havde glæde af den anderledes dommerlinie i en situation, hvor Chris Christoffersen fik tilkendt to straffe (som han endda scorede på).
Darko Jukic satte en meget lang treer på et kritisk tidspunkt efterfulgt af et fint lay-up af Chris. Begge hold kom i tidlige fejlproblemer i denne fjerde periode, hvor hjemmeholdet heldigvis var godt skydende fra linjen. Og stor ros for så vidt angik forsvaret, hvor der blev fightet, kæmpet og kommunikeret klogt.
De sidste to minutter stod alle tilskuerne op og gjorde deres til at opmuntre Bakken Bears-spillerne, der virkelig havde brug for at holde fokus. Hurtige fejl og skiftende straffekast var ikke mindst i det sidste minut situationen, hvor bjørnene var de vigtige 2-3 point foran …… og dermed hele tiden med maksimalt pres på spillerne fra Tajfun.
Bears bevarede koncentrationen, holdt hovedet koldt og var dygtige fra straffelinjen …… og endte med at vinde denne 3. europæiske kamp i træk. Kampen sluttede med en sejr på 72-68.
For gæsterne var de mest scorende Sandi Cebular med 18, Aleksander Ponjavic med 18 og Tomaz Bolcina med 12
For hjemmeholdet var det Michel Diouf med 23, Darko Jukic med 15 samt Carles Biviá og Nicolai Iversen begge med 9 point.