BEARS-SEJR OG 3-0 FØRING

Bakken Bears fik den tredje sejr i DM-finaleserien imod Horsens IC, men det holdt hårdere end i de første to kampe. Horsens IC var langt mere aggressive end i de første kampe, og Bears havde svært ved at justere. Med sejren i dagens kamp kan Bakken Bears tage klubbens 16. danske mesterskab på mandag i Aarhus.

Bears startede kampen bedst og bragte sig foran 7-0 og senere 17-8, men herefter var HIC i teten. Hjemmeholdet dominerede reboundspillet, og Bears blev frustrerede over et aggressivt HIC-hold. HIC scorede de sidste fire point i første periode og de første fire i anden. HIC fulgte med til 26-27 inden Bears satte syv point i træk. Horsens IC scorede periodens sidste fire point, og Bearsføringen ved pausen var på 36-32.

HIC vandt reboundkampen 22-13 i første halvleg, men hjemmeholdet havde ikke ramt et trepointskud. Mest scorende i første halvleg var HICs Kevin Larsen (12 point), mens den normale pointsluger, Lawrence Alexander, blot havde scoret to point. For Bears havde DeVaughn Akoon-Purcell scoret 11 point.

Tredje periode var lige. Bears bragte sig foran 45-36, men HIC kom godt igen og fine scoringer af Reggie Agbeko sikrede reducering til 49-52. Tony Bishop sluttede perioden med et flot drive og en trepointscoring og dermed føring på 57-49 inden sidste periode.

Fjerde quarter startede med mest godt forsvar fra begge hold og knapt så opfindsomt angrebsspil. Lawrence Alexander scorede sit holds første trepointscoring i kampens 32. minut, og kort efter fulgte Derrick Wilson op med endnu en. Adama Darboe udbyggede føringen til 60-55 inden Kevin Larsen reducerede og DeVaughn Akoon-Purcell scorede et trepointspil. Herefter blev det hjemmeholdets Oscar Jørgensens tur til at ramme to treere, dog med en af Adama Darboe imellem. HIC havde ved 63-66 chancen for at udligne for første gang siden 22-22, men missede trepointforsøget, hvorefter Darko Jukic ramte en treer. Wilson ramte endnu en treer – hjemmeholdets femte på seks minutter – inden Darboe sluttede trepointfesten med at score Bears’ fjerde i perioden. DeVaughn Akoon-Purcell scorede et trepointspil, og med Bearsføring på 75-66 var kampen reelt forbi.

For tredje gang i tre kampe var Bears-bænken mere scorende end HICs tilsvarende (29-14). HIC var ellers dominerende på andre parametre. Hjemmeholdet scorede 36 point i feltet, mens Bears blot blev noteret for 18, og Horsens vandt også reboundkampen (41-34).

Begge hold skød 24 gange fra trepointdistancen – HIC ramte 5 og Bears 13!

For HIC blev Kevin Larsen topscorer med 18 point, mens Derrick Wilson scorede 12 og Lawrence Alexander 11. For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell 21 point, mens Adama Darboe scorede 14 (4/5 på treeren).

BLÆNDENDE FØRSTE PERIODE GIVER SIKKER SEJR

En rigtig god første periode grundlagde en sikker sejr til Bakken Bears og dermed en 2-0 føring i DM-finaleserien, der fortsætter på torsdag i Forum Horsens. Jaye Crockett scorede imponerende 23 point på 10 skud.

Bears startede som lyn og torden, og selvom Christian Benzon startede med at score HICs første fem point, men problemet for udeholdet var at Bears-skuddene regnede i kurven. Bjørnene bragte sig foran 15-5 og senere 25-9 og 33-12! 400-kamps-jubilar Morten Sahlertz fik sine første minutter i finaleserien og satte to treere i periode, hvor Bears i alt satte syv stk. Bears førte 36-16 efter de første ti minutter – efter en opvisning i forsvarsspil fra årets forsvarsspiller Michel Diouf og virkelig godt angrebsspil fra hele Bears-gruppen. Syv spillere scorede for hjemmeholdet, mens kun tre HIC-spillere fik scoret.

I anden periode viste Lawrence Alexander sine evner og sammen med Shannon Hale fik han HIC-holdet på et 13-2 run. Bears – stadig anført fra Jaye Crockett – fik øget afstanden til 45-31 og senere 54-34 efter 20 minutters spilletid. Crockett havde scoret 17 point ved halvlegspausen, mens Kevin Larsen havde stået for 13 point for udeholdet.

Anden halvleg blev groft sagt en stor gang udveksling af scoringer. Bears nåede foran 68-41 efter to treere af en velspillende Doug Wiggins, og det blev også til 79-51 da Adama Darboe satte en treer, mens Lawrence Alexander sluttede perioden med et firepointspil.

Stillingen var 81-57 inden sidste periode. Bænkspillerne blev sat ind i kampens afslutning, og der var gode præstationer fra Bakir Serdarevic, der scorede 5 point og Aladdin Barakeh, der scorede seks af sine ni point i kampens afslutning. For Bears gjorde Sylvester Berg det godt med ni point i sidste periode.

Lawrence Alexander scorede 22 point (på bare 12 skud) for HIC, mens Kevin Larsen scorede 16. Aladdin Barekeh var tredjemest scorende med ni point.

For Bears scorede Crockett 23 point, mens Tony Bishop scorede 13 point, som han supplerede med syv rebounds. DeVaughn Akoon-Purcell og Michel Diouf scorede hver 11 point.

Bears vandt reboundstatistikken 36-29, mens det var særdeles sigende, at Bears blev noteret for 28 assists og HIC havde 13!

Torsdag lægger Forum Horsens gulv til den tredje DM-finale, mens finale fire spilles mandag i Aarhus.

BEARS STJÆLER HJEMMEBANEFORDELEN

Efter en flot forsvarsindsats vandt Bakken Bears den første DM-finale og ’stjal’ dermed hjemmebanefordelen fra Horsens IC. Hjemmeholdet scorede blot 57 point og så gjorde det mindre, at Bearsangrebet ikke var helt så synkroniseret som tidligere på sæsonen. Holdene mødes igen mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Kampen var lige til midt der var spillet otte minutter da Bears sluttede første periode med et 7-3 run. Jaye Crockett var en fornøjelse at se i første periode, og også Chris Christoffersen havde et rigtig fint indhop. Den 218 cm høje center scorede fire point i sin Bears-kamp nummer 523 – et antal, der giver ham klubrekorden hos Bakken Bears.

I anden periode fortsatte Bears med at have kontrol og udeholdet bragte sig foran 32-21 inden Lawrence Alexander var bagmand bag et 5-0 run. Bears fortsatte kontrollen og nåede foran med hele 43-28 inden Shannon Hale med et trepointspil og Oscar Jørgensen med en treer sikrede reducering og momentum inden halvlegspausen.

Efter halvlegspausen startede holdene med at følges ad, men fire point af DeVaughn Akoon-Purcell og to af Crockett gav føring på 54-38. Derefter fulgte et 9-0 HIC-run og det var bjørnenes held, at HIC missede fire straffekast i slutningen af periode. 56-47 inden de sidste ti minutter.

Det ventede HIC-run kom aldrig. Bears åbnede med at score fire point og Bears vandt kampens mindst scoringsrige periode med 15-10. Bears vandt kampen 71-57 og tog dermed sejren over grundspillets vinder.

Jaye Crockett scorede 22 point og han tog også 11 rebounds. Tony Bishop scorede 9 point og tog 7 rebounds, mens Darko Jukic også scorede 9 point. Flest assists havde dagens fødselar, Adama Darboe, der supplerede sine 8 point med 4 assists og 5 rebounds. For HIC scorede Lawrence Alexander 19 point og han tog 7 rebounds. Kevin Larsen scorede 15 point og tog 7 rebounds.

BEARS I FINALEN FOR 16. SÆSON I TRÆK

Bakken Bears sikrede sig mandag aften en plads i DM-finalerne for 16. sæson i træk. Det skete efter en rigtig playoffskamp, hvor bjørnene slog Team FOG Næstved 74-61. DM-finalerne starter allerede torsdag, hvor Horsens IC har hjemmebane i Forum Horsens.

Næstved var fint med i starten af første periode, hvor Kazembe Abif kom til et par lette scoringer, men sjællænderne fik problemer med at score, og det udnyttede Bears til et 19-0 run til føring på 25-9. Darko Jukic var dybt imponerende i første periode, hvor han scorede 14 point.

I anden periode stoppede Bears til gengæld med at gå inside, og efter en treer fra Tony Bishop og en fra DeVaughn Akoon-Purcell, scorede Næstved 12 point i træk. Team FOG fik reduceret til 30-34 efter fine scoringer af Chris Gabriel og Kazembe Abif. Bears fik dog fat igen scoringsmæssigt, men holdet tabte stadig anden periode 10-18. Bears havde dog stadig føringen (38-32) ved pausen.

Tredje periode blev en fantastisk forsvarsopvisning fra begge hold. Bears havde for mange turnovers, mens Næstved blev presset til svære afslutninger. Bears vandt perioden med de lave cifre 14-11 trods en treer i slutfasen af en velspillende Mathias Bak Christensen.

Bears førte 52-43 og trods Darboes indledende scoring satte Næstved tryk på og scorede fem point i træk. Næstved scorede en treer til reducering til 51-56, men så satte Bears forsvarstrykket ind. Hjemmeholdet gik på et kampafgørende 11-0, hvor Michel Diouf scorede de sidste seks point. Bears bragte sig endda foran 73-55 inden Næstved ramte to treere.

Kazembe Abif blev topscorer for Næstved med 13 point (foruden 9 rebounds), mens Devin Daly scorede 11 og Troy Franklin scorede 10 (og 6 assists). For Bears scorede Darko Jukic 21 point foruden 9 rebounds. Michel Diouf noterede sig for en double-double med 13 point og 10 rebounds.

Bakken Bears er med sejren sikker på DM-medaljer for 22. sæson i træk. Det er fjerde sæson i træk, at Bears og Horsens IC mødes i finalerne – HIC vandt de to første og Bears vandt i sidste sæson.

BEARS UDLIGNER TRODS VILDT COMEBACK

Bakken Bears fik for anden kamp i træk afværget eliminationen, da holdet vandt 85-78 i en fyldt Arena Næstved. DM-semifinalen står nu 2-2 og mandag aften afgøres det hvem der går i DM-finalen, når holdene mødes i Vejlby-Risskov Hallen.

Bears havde tydeligvis rystet skuffelsen over onsdagens elimination af FIBA Europe Cup af sig, men det skulle vise sig at være spændende om holdet også fysisk var oven på.

Bears spillede en rigtig fin første periode og især Michel Diouf var skarp i starten. For Næstved var Chris Gabriel stærk indtil han fik sin anden fejl – en teknisk fejl. Thomas Lærke afsluttede perioden med en treer til føring 24-17. I anden periode åbnede Lærke med to point inden Næstved satte 10 point i træk. Darko Jukic og to gange Michel Diouf fik bragt Bears tilbage i front, men Næstved holdt på. Bears foran 42-39 efter Jaye Crockett sluttede perioden med en scoring.

I tredje periode havde Bears virkelig fået styr på forsvaret. Næstved havde svært ved at løse bjørnenes zoneforsvar og Troy Franklin, der havde scoret 18 point i første halvleg, blev holdt fra fadet. Bears kom foran 56-45 og senere 61-49, og havde virkelig fokus på forsvar og rebounds.

Udeholdet var foran 67-53 inden sidste periode, som blev startet med et 4-1 run, men bedst som Næstveds publikum var ved at opgive håbet, fik Troy Franklin, Devin Daly og Kazembe Abif fat. Næstved scorede 13 point i træk, og selvom Crockett scorede fire point, var Næstved tændt. Et par dumme turnovers og en velskydende Troy Franklin gjorde, at Næstved fik reduceret til 74-75 i en kogende hal. Bears bevarede dog roen, fik igen styr på forsvaret og reboundspillet. Michel Diouf satte en virkelig afgørende scoring efter et rodet angreb og selvom JJ Mann ramte en svær treer, havde Bears overskud til at afgøre kampen fra straffelinjen.

Troy Franklin var mest scorende for Næstved (27 point, 5 assists), mens Chris Gabriel scorede 15 point. DeVaughn Akoon-Purcell scorede 18 point for Bears – han var bl.a 9/9 på straffekast – Jaye Crockett scorede 15 og tog 9 rebounds.

Der er tip off til mandagens kamp kl. 18.15. Basketball skal opleves i hallen – har du ikke mulighed for det, viser TV2 Sport kampen.

EUROPÆISK EVENTYR SLUT

Bakken Bears’ europæiske eventyr sluttede onsdag aften, da Sidigas Scandone Avellino kvalificerede sig til finalen i FIBA Europe Cup med en sejr på 72-82 i Aarhus. Italienerne vandt 75-72 i den første kamp.

Bears spillede et elendigt andet quarter, og det blev kostbart. Avellino førte således 48-33 ved halvlegspausen. Bakken Bears kom ellers flot tilbage i tredje og starten af fjerde periode, og nåede foran med to point (62-60) midt i fjerde periode, men den italienske landsholdsspiller Ariel Filloy og den ukrainske ex-NBA-spiller, Kyrylo Fesenko, var for gode i slutfasen.

Bakken Bears nåede at spille 20 europæiske kampe i sæsonen og som det blot andet nordiske hold nogensinde, nåede de forsvarende danske mestre semifinalen i en europæisk turnering. I alt har et nordisk hold deltaget i Europa Cup’en 213 gange!

Bears er på næste vind-eller-forsvind-opgave på fredag, når holdet drager til Næstved, hvor Team FOG tager imod i den fjerde DM-semifinalekamp. Sydsjællænderne fører serien 2-1 og kan med en sejr kvalificere sig til DM-finalen.

BEARS SLÅR TILBAGE OG FREMTVINGER KAMP 4

Efter nederlag i de to første semifinalekampe var Bakken Bears under pres til kamp tre i Aarhus. Det var nødvendigt med en sejr, hvis elimination fra kampen om DM skulle afværges, og den mission lykkedes. Bears vandt 100-84, og fik dermed reduceret til 1-2 i serien, der fortsætter på fredag i Arena Næstved. Inden den kamp skal Bears dog spille europæisk semifinale på onsdag, når Sidigas Scandone Avellino gæster Aarhus.

For første gang i denne serie var første quarter relativt lige. Anført af en varm Devin Daly fik udeholdet fra Næstved taget teten i den første del af perioden, men et 10-0 run af Bears fik bragt sig foran 22-14. Bears’ Michel Diouf spillede igen en fremragende kamp, og han sluttede med at score Bears’ sidste fire point i første periode. 28-22 til bjørnene.

I starten af anden periode scorede Næstved hurtigt seks point, men en genopstanden DeVaughn Akoon-Purcell scorede fem hurtige point. Bears-topscoreren har haft et par kampe uden for alvor at kunne ramme kurven, men han var for alvor tilbage i dagens kamp. Bears førte 53-40 ved pausen.

I tredje periode blev der ikke slækket på fokus. Bears nåede foran med 18 point (61-43, 25. minut) og var foran med 16 point (69-53, 29. minut) inden Næstved gik i comeback-mode. Otte point i træk af udeholdet, heraf fem af Kazembe Abif, skabte næsten lighed, men Akoon-Purcell scorede bjørnenes sidste syv point i perioden. 76-63 med ti minutter igen.

Efter Daly havde åbnet scoringen i fjerde periode scorede Bakken Bears 16 point i træk. Det afgjorde reelt kampen, uagtet at Næstved scorede ti point i streg, fem til Daly og fem til Troy Franklin. Nicolai Iversen, Akoon-Purcell og Sylvester Berg fik dog afværget spændingen og det ændrede ikke noget at Franklin og Abif fik scoret til sidst.

Akoon-Purcell blev Bears’ mest scorende spiller med 28 point, som han supplerede med 6 rebounds og 8 assist. Michel Diouf scorede 20 point og han tog 6 rebounds. Troy Franklin scorede 28 point for Næstved og han supplerede med 5 assists, mens Devin Daly scorede 20 point.

NEDERLAG MEN GODT UDGANGSPUNKT FOR BEARS

Det blev ikke til sejr, men alligevel et fornuftigt udgangspunkt, da Bakken Bears spillede første kamp i semifinalerne i FIBA Europe Cup. De italienske bronzevindere, Sidigas Scandone Avellino, vandt 75-72 og har dermed en kneben føring inden returopgøret i Vejlby-Risskov Hallen på onsdag.

Bortset fra de første tre minutter, hvor Avellino bragte sig foran 6-0 var Bears rigtig fint med i kampen de første 15 minutter, hvor bjørnene førte 31-27. Hjemmeholdet sluttede dog klart bedst af med et 17-7 run og en buzzer beater af første halvlegs helt store spiller, Jason Rich, sikrede en føring på 37-31 ved pausen.

I starten af tredje periode havde Avellino fokus på at spille bolden ind til den tidligere NBA-spiller Kyrylo Fesenko, og midt i perioden var Bears foran 50-38. Den føring blev øget marginalt inden udgangen af tredje periode, hvor stillingen var 65-52.

Sidste periode tilhørte til gengæld Bears, der vandt de 10 minutter 20-10 og endda havde et trepointsskud til at udligne til sidst.

Michel Diouf var helt fantastisk og den lange senegaleser scorede 26 point på 13 skud! Den danske landsholdsspiller Adama Darboe scorede 11 point og havde 7 assists.

Returkampen spilles på onsdag kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen. Den kamp blev udsolgt på bare to timer.