Bakken Bears kom fornemt fra start med de første to point i et angreb, hvor aarhusianerne fik fat i flere angrebsrebounds mod det fysiske mandskab fra Benfica. Kunne ”Bjørnene” være med i reboundspillet gennem kampen, ville de havde gode kort på hånden i håbet om at trække sig sejrrigt ud fra opgøret. De regerende danske mestre løb dog ind i vanskeligheder i de efterfølgende minutter, hvor det kneb med at få bolden i kurven. Portugiserne dækkede fremragende op i forsvaret, hvor danskerne tog mange pressede afslutninger. Efter kampens første fem minutter var hjemmeholdet bagud med 6-11. Head coach Steffen Wich tog derfor en timeout for at få styr på spillet igen. Efter den korte pause kom Bakken Bears bedre med i opgøret, hvor indskiftede Galloway fik styr på forsvaret og indskifterne Hilliard og Lærke satte mere bevægelse i angrebet. Med to minutter tilbage af første periode havde ”Bjørnene” arbejdet sig tilbage i kampen til stillingen 12-14. Den gode periode satte fut under kedlerne på tilskuerpladserne, og med en flot treer af Chris Ortiz efterfulgt af en buzzer-beater fra Nimrod Hilliard tog Bears føringen for første gang i kampen. Første periode sluttede 21-20.

Kampens betydning var bestemt ikke til at tage fejl af, når man kiggede på energiniveauet fra de to mandskaber inde på banen. Hvert hold gav sig hundrede procent i duellerne. Kampen var fortsat helt lige, og fra hjemmeholdet Bakken Bears var det især ovenpå en fremragende indsats af amerikanske Nimrod Hilliard, der åbnede anden periode med at sætte endnu flere point på tavlen. Amerikaneren var på dette tidspunkt topscorer med 10 point. Anden periode tilhørte uden tvivl Bakken Bears. Effektiviteten og tempoet i angrebsspillet blev skruet op, og gæsterne fra Benfica havde store vanskeligheder med at følge med. Med tre minutter til pause var ”Bjørnene” helt oppe at føre med 41-27. Aarhusianerne var dog ikke færdige med at imponere inden pausen. Hjemmeholdet havde fortsat foden på gaspedalen, og de sluttede perioden med at øge forspringet til 54-34 ved pausen. Bakken Bears vandt dermed anden periode med 33-14.

Tredje periode åbnede en smule langsommere end hidtil i kampen for begge hold. Der skulle gå to minutter, før Bakken Bears kom på tavlen. Det var dog heldigt for danskerne, at gæsterne fra Benfica heller ikke kom godt ud efter pausen. De fremmødte tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen gjorde et fremragende arbejde og skabte en elektrisk atmosfære, der satte gang i Bears-spillet igen med en flot treer af Darko Jukic. Med fem minutter tilbage af tredje periode var stillingen 59-40 i Bakken Bears’ favør. Aarhusianernes momentum virkede i den grad til at forstyrre gæsterne, der ved flere lejligheder begik både usportslige og tekniske fejl. Men lige som det lignede et opgivende Benfica-mandskab, så satte de flere treere i træk, og pludselig var de tilbage i kampen inden en enormt spændende fjerde og sidste periode. De tog hold gik ind til sidste periode med stillingen 65-53.

Bakken Bears fik den ønskede start på fjerde periode. Efter to hurtige point af Benfica begyndte nervøsiteten at sprede sig i Vejlby-Risskov Hallen, men Adama Darboe havde et hurtigt modsvar med en lang treer til at give lidt pusterum. På et efterfølgende angreb fremtvang Darko Jukic en usportslig fejl og satte flere point på tavlen. Bakken Bears var igen komfortabelt foran med stillingen 74-57 med syv minutter tilbage af kampen. De portugisiske gæster nægtede dog at give op så let. Med flotte og gennemspillede angreb bragte de sig indenfor 10 point i kampen, og med tre minutter tilbage kunne alt fortsat ske. Det var så intenst, som det overhovedet kunne blive onsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen. De danske bjørne satte dog det endelige søm i den portugisiske kiste med et heroisk steal af Adama Darboe til et efterfølgende dunk af Tylor Ongwae til kampens største bifald. Bears videre til kvartfinalen ved FIBA Europe Cup!

Dagens gæster fra Spirou Charleroi kom bedst fra start i aftenens afgørende opgør for Bakken Bears i håbet om videre avancement i FIBA Europe Cup. Det belgiske udehold, som ”Bjørnene” også mødte sidste år, kom i kampens indledning foran med 6-2 foran de mange tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre viste dog god moral og blev ikke overrumplet af den langsomme start. Med disciplineret forsvarsspil kom aarhusianerne fornemt tilbage i kampen og bragte sig foran med 7-6. Opgøret svingede frem og tilbage med skiftende momentum mellem de to duellanter. Kampens foreløbige største momentum kom dog, da Darko Jukic sænkede en presset treer med blot et enkelt sekund på skudklokken, hvilket satte fut under kedlerne på tilskuerpladserne. Hjemmeholdet var dog ikke færdige med at forkæle alle de fremmødte tilskuere. Bakken Bears’ indskiftede Nimrod Hilliard blev brandvarm bag trepointslinjen og gik tre for tre. Første periode sluttede 31-16 efter nogle imponerende sidste minutter.

Udeholdet fra Spirou Charleroi kom en smule bedre med i indledningen af anden periode, men Bakken Bears havde ingen problemer med at spille sig igennem til nemme scoringer til stor frustration for gæsterne. ”Bjørnene” havde inden kampen brug for en stor indsat for at forhindre et potentielt tidligt farvel til turneringen allerede i andet gruppespil. Danskerne lignede heller ikke et mandskab, der var klar til at give afkald på de sjove kampe på den europæiske scene. Med fem minutter tilbage inden pausen var de fortsat komfortabelt foran med hele 44-27. Det resterende af perioden forløb med samme fortegn, og Bakken Bears kunne gå til pause med en imponerende føring på 57-36.

De belgiske gæster havde mange ting at rette op på efter pausen, og de arbejdede bestemt også hårdt for at få problematikkerne løst. Udeholdet kom væsentligt bedre ud efter pausen med flere scoringer i træk. Men som så mange gange før viste Bakken Bears flot moral og forsatte ufortrødent med stor tiltro til taktikken og bragte på få minutter forspringet tilbage på de 21 point. Kunne de danske mestre holde dette forspring ind til fjerde og sidste periode, ville det se glimrende ud i jagten på sejren og jagten på større opgør senere i turneringen. Danskerne virkede dog desværre til at tage det en smule for afslappet mod tredje periodes slutning, hvor holdet begik for mange fejl og var sløsede i afslutningerne. Det belgiske storhold begyndte derfor at arbejde sig stille og roligt ind i opgøret igen, hvilket medførte en smule nervøsitet på tilskuerrækkerne i Vejlby-Risskov Hallen. Danske Adama Darboe ville det dog anderledes og satte flere afgørende treere for at forhindre endnu en skuffende europæisk aften. Tredje periode sluttede med 79-61. Meget skulle derfor gå galt, hvis ikke det skulle blive til en sejr onsdag aften.

Fjerde og sidste periode forløb efter planen set med danske briller. Bakken Bears var fortsat i kontrol, og forspringet blev aldrig mindre end 14 point. ”Bjørnene” leverede derfor endnu en flot indsat i FIBA Europe Cup i egen hule. Kampen endte derfor med cifrene 101-87 i Bakken Bears’ favør.

Michel Diouf topscorer med 22 point

Denne onsdag decemberaften var der lagt i kakkelovnen til et enormt spændende opgør, da tyske Medi Bayreuth kiggede forbi i Vejlby-Risskov Hallen i FIBA Europe Cups andet gruppespil. De to mandskaber kom også flyvende fra start, hvor de viste prøver på flot angrebsspil. Efter blot tre minutter spillet var stillingen 8-7 til de danske mestre fra Bakken Bears. Udover et spektakulært dunk af Tylor Ongwae, var det Adama Darboe og Ryan Evans, der især imponerede i offensiven ved at være enormt effektive på trepointsforsøgene. ”Bjørnenes” høje tempo og effektivitet blev også for meget for gæsterne efter fem minutter spillet af første periode, hvor de følte sig nødsaget til at tage en timeout og bremse aarhusianernes momentum. Stillingen var 18-9. De tyske gæster fik en smule bedre styr på angrebsspillet efter timeouten, men de havde fortsat vanskeligheder med at dæmme helt op for et storspillende Bakken Bears-hold, hvor Darko Jukic tog ansvar og stod for flere scoringer for at holde forspringet intakt. Første periode bar i den grad præg af, at samtlige spillere bidragede og udfyldte sin rolle. Perioden sluttede med stillingen 25-16 til ”Bjørnene”.

Efter en udmærket begyndelse på anden periode, begyndte gæsterne fra Medi Bayreuth at bide fra sig. Med to hurtige trepointsscoringer og ingen point fra Bakken Bears var forspringet reduceret til fem point til stillingen 29-24. ”Bjørnene” virkede dog ikke til at ryste i pelsen over gæsternes gode stime. På blot få minutter var rollerne byttet helt om, hvor det nu var danskernes tur til at score mange point i træk. Darko Jukic voldte tyskerne enorme problemer med sin eksplosivitet og springkraft. Med små fire minutter til pause var den aktuelle stilling 46-28 til Bakken Bears. Aarhusianerne var bogstaveligt talt flyvende med flere dunks og alley-oops. De to duellanter fulgtes fint ad i periodens sidste minutter, og det ændrede derfor ikke på, at de danske mestre gik til pause med en føring på 56-37.

Bakken Bears kom en anelse dårligere ud til anden halvleg og tredje periode. Gæsterne fra Medi Bayreuth lod til at have fået talt nogle ting igennem og fundet løsningerne. De periodens indledende minutter kom udeholdet til flere scoringer i træk efter først flot forsvarsspil og effektivt angrebsspil. Den dårlige start virkede dog hverken til at påvirke de fremmødte tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen eller spillerne på banen. Dette fik blot holdet til at genfinde koncentrationen og det fornødne tempo. Sidste års MVP i Basketligaen, Ryan Evans, spillede en stor kamp for de danske mestre og gik virkelig forrest, når der var behov for det. Amerikaneren var på dette tidspunkt topscorer for holdet med 16 point. Dette var kraftigt medvirkende til det hidtil største forspring i kampen til Bakken Bears med en stilling på 74-55 med to minutter tilbage af tredje periode. Medi Bayreuth kom en smule bedre med mod slutningen af perioden, men det lignede en uoverkommelig opgave i fjerde og sidste periode. Tredje periode sluttede 79-64.

Gæsterne fra Medi Bayreuth kom flyvende ud til fjerde periode, hvor de virkede til at satse stort på sine skud i forhåbningerne om at bringe sig tilbage i kampen. Desværre for Bakken Bears fik udeholdets skytte Bryce Alford enorm tur i den med tre trepointscoringer i træk. Gæsterne var derfor indenfor 12 point i kampen med fem minutter tilbage af kampen. Det lignede derfor, at det alligevel kunne gå hen at blive en spændende affære onsdag aften. De danske mestre, der i de to foregående sæsoner nåede semifinale og kvartfinalen i turneringen, viste sig dog for rutinerede til at formøble forspringet. Bakken Bears vinder derfor 110-92.

Dagens gruppefinale mellem Bakken Bears og Legia Warszawa åbnede meget rodet fra begge mandskaber. Begyndelsen på kampen bar præg af flere turnovers og brændte afslutninger. Det var de regerende danske mestre fra Aarhus, der først fandt fodfæste i første periode. Angrebsspillet, ledet af Adama Darboe, begyndte at volde udeholdet store problemer med hurtigt spil og spektakulære scoringer, der satte fut i kedlerne under det fremmødte publikum i Vejlby-Risskov Hallen. Bakken Bears førte med 12-3 efter de første fire minutter af første periode. Aarhusianerne lignede bestemt et hold, der var opsatte på at sætte sig på førstepladsen i gruppen. Danskerne fortsatte nemlig det høje tempo i de efterfølgende minutter, hvor gæsterne havde store vanskeligheder med at følge med. Bredden på de to mandskaber spillede også en stor rolle, hvor bænkspillerne kom ind og gjorde en betydelig forskel. Bakken Bears vandt første periode med 28-16.

Bakken Bears åbnede ikke anden periode i samme hæsblæsende tempo, men de forsatte ufortrødent med at sætte point på tavlen mod Legia Warszawa, der stadig ikke havde fundet formlen til at holde trit med ”Bjørnene” i begge ender af banen. Efter fire minutters spil var den aktuelle stilling 34-20 til de danske mestre. Vejlby-Risskov Hallen blev forkælet onsdag aften. Spillet flød. Afslutningerne røg i kurven. Og forsvaret stod solidt. Alt i alt tæt på den perfekte kamp af aarhusianerne efter næsten to perioder. Det var noget lignende det bedste spil, man har set fra Bakken Bears i denne sæson. Hvis ”Bjørnene” kunne fortsætte disse takter efter pausen, så ville det blive en aften, som gæsterne gerne ville glemme så hurtigt som muligt. De to hold gik til pause med stillingen 49-28.

Gæsterne fra Legia Warszawa kom væsentlig bedre ud til kampen efter pausen ved at sætte hurtige point på tavlen. Bakken Bears åbnede knapt så godt, hvor man brændte flere afslutninger og slet ikke kunne genfinde samme tempo som de to foregående perioder før pausen. Med fire minutter spillet af tredje periode var forspringet mindsket en periode, og stillingen lød på 54-38. Det lille momentumsving i gæsternes favør virkede dog ikke til at ryste de rutinerede Bakken Bears, der hurtigt bed fra sig og viste prøver på det flotte tempo fra tidligere i kampen. Det høje tempo og flotte spil blev bedst illustreret med et alley-oop til Tyler Ongwae, der bragte Vejlby-Risskov Hallen på kogepunktet. Udeholdet formåede dog alligevel at gøre det til en tæt affære til sidst i perioden. Tredje periode sluttede derfor med stillingen 64-55.

Fjerde og sidste periode åbnede også med Legia Warszawa som det bedste hold. Bakken Bears spillede en anelse nervøst og brændte alt for mange afslutninger. Angrebsspillet flød ikke længere, og man havde vanskeligheder med at spille sig til de åbne muligheder. De enkelte muligheder, der opstod, blev desværre misbrugt. Dette åbnede i den grad opgøret op, og med fire minutter spillet af fjerde periode var stillingen 66-61. Men bedst som man skulle tro, at tilskuerne i Vejlby-Risskov Hallen ville blive nervøse over udeholdets comeback, så bakkede de i stedet fremragende op onsdag aften. Spillerne på banen virkede også til at lukrere på den gode stemning og gav alt, hvad de havde i slutfasen. Med to minutter tilbage førte aarhusianerne spinkelt med 75-69. Der var dermed lagt op til en enormt spændende affære i de sidste par minutter. Det blev da også lidt mere spændende, end nerverne kunne holde til. Med 16 sekunder tilbage af kampen havde Legia Warszawa boldbesiddelse og fik sendt et trepointsforsøg afsted med tre sekunder tilbage. Bolden hoppede hele to gange på kurven, inden den hoppede forbi kurven. Bakken Bears vinder dermed 77-74 over Legia Warazawa og ender samtidig som gruppevinder efter en sejr til Kataja over Egis Körmend i den anden kamp.

Bakken Bears kom onsdag aften flyvende fra start mod finske Kataja Basket i FIBA Europe Cups anden spillerunde. ”Bjørnene” åbnede med tålmodigt angrebsspil og var klart bedst i rebound-spillet, hvor aarhusianerne fik fat i det hele i begge ender, hvilket gjorde det vanskeligt for gæsterne at følge trop på scorertavlen i de indledende minutter. Med tre minutter spillet af første periode var stillingen 9-2 til sidste års kvartfinalister fra Bakken Bears. Men bedst som danskerne så ud til at løbe fra dagens udehold, så gik holdet væsentligt ned i gear med flere turnovers og missede afslutninger. Dette kom desværre til at koste på scoretavlen, hvor Kataja kom helt tilbage i kampen og reducerede til stillingen 12-11 med tre minutter tilbage af første periode. De danske mestre foretog derfor kampens første udskiftninger for at få roteret en smule og forhåbentlig få nogle friske kræfter ind til at svinge momentum tilbage i Bears’ favør. De finske gæster fortsatte dog med at sætte point på tavlen, hvilket gav stillingen 16-19 efter første periode.

Bakken Bears og Kataja Basket åbnede anden periode meget jævnbyrdigt. Det var især danske Adama Darboe, der holdt aarhusianerne skarpe i angrebsspillet med flot boldfordeling og flere flotte scoringer. Det flotte angrebsspil, anført af Darboe, blev også udslagsgivende fir den samlede stilling, hvor ”Bjørnene” igen bragte sig foran i kampen med 27-26. Den amerikanske rookie David Efianayi imponerede også med sin eksplosivitet overfor sin direkte modstander og kom flot til kurven i flere omgange. Kampen var dog fortsat meget jævnbyrdig, men Bears havde et spinkelt forspring på fire point til stillingen 36-32 med tre minutter tilbage inden pausen. Aarhusianernes forspring på fire point varede også indtil pause, hvor de to hold gik i omklædningsrummet med stillingen 43-39.

De finske gæster fra Kataja Basket kom bedst ud efter pausen, hvor Bakken Bears slet ikke lignede et mandskab, der var oppe i det nødvendige gear. Udeholdet bragte sig hurtigt foran med tre point efter de første par minutter. Bakken Bears havde problemer med at finde kontinuitet i sit spil, og det tillod Kataja at være helt med i kampen. Man sad med fornemmelsen af, at hvis ”Bjørnene” fandt det nødvendige tempo og sædvanlige spil, så ville resultatet også være derefter. Med tre minutter tilbage af tredje periode begyndte tingene dog at se bedre ud for de danske mestre. Holdet satte flere gode angreb sammen med scoringer fra Ryan Evans og Tylor Ongwae, og med to minutter tilbage af perioden førte man med 56-49. Tredje periode sluttede 60-55, og det tegnede derfor til en tæt affære i fjerde og sidste periode.

I fjerde periodes indledning begyndte publikum Vejlby-Risskov Hallen at se det vante niveau fra de forgangne sæsoner på den europæiske scene i FIBA Europe Cup. ”Bjørnene” begyndte endelig at ligne nogen, der var sultne, og de tyggede sig sikkert i front med stillingen 65-55 to minutter inde i perioden. En føring på 10 point var på dette tidspunkt kampens hidtil største føring. Gæsterne fra Kataja lignede et såret dyr, som Bakken Bears langsomt fortærede med masser af friske folk på banen til at levere, når det gjaldt. De danske mestres brede trup virkede endnu engang til at gøre en forskel. Den rutinerede Ryan Evans gjorde en stor forskel denne onsdag aften med 20 point og 13 rebounds med tre minutter tilbage af kampen. Og med et forspring på 14 point lignede det bestemt sæsonens første sejr i FIBA Europe Cup. Forspringet blev også for stort for gæsterne at hente, og de blev sendt hjem til Finland med et nederlag på 89-70. Bakken Bears henter derfor sæsonens første sejr i FIBA Europe Cup.

Dagens ungarske vicemestre lagde hårdt for land med en lynhurtig trepointscoring efter flot gennemspil et helt frit skud. De danske mestre svarede dog hurtigt igen i den anden ende med trepointsscoring af Tylor Ongwae. Begge mandskaber begyndte kampen i enormt højt tempo og flotte scoringsprocenter. Gæsterne fra Ungarn trak dog en smule fra efter tre minutter af første periode med flere scoringer i træk. Dette bragte desværre for Bakken Bears stillingen op på 5-12. De aarhusianske værter bragte efterfølgende Michel Diouf og Adama Darboe på banen, og det var i den grad med til at gøre en forskel. På ganske få minutter var ”Bjørnene” foran med 15-12 til stor jubel fra et veloplagt publikum i Vejlby-Risskov Hallen. Bears-spillerne virkede til at lukrere på energien fra lægterne, og de fortsatte det imponerende momentum, hvilket bragte stillingen op på 20-14 med to minutter tilbage af første periode. Bakken Bears lignede efter første periode et mandskab, der spillede med det samme velkendte tempo fra de europæiske kampe var de foregående sæsoner, og de vandt første periode med 25-17. Tylor Ongwae imponerede med 10 point i perioden.

”Bjørnene” var det nordlige Aarhus virkede dog ikke til at have spist sig mætte efter første periode, og de fortsatte med at sætte klørene i de ungarske gæster i begyndelsen af anden periode. Med to minutter spillet af perioden var stillingen 34-19. Bakken Bears spillede på dette tidspunkt med enormt stort overskud, og gæsterne virkede ikke til at have løsningerne i hverken angrebet eller forsvaret. Men bedst som Bakken Bears bragte sig komfortabelt foran, så begyndte holdet at brænde for mange muligheder omkring kurven og bag trepointslinjen, og det fik gæsterne til at indhente forspringet med små skridt, og med fem minutter til pause var ”Bjørnene” pludselig kun foran med tre point. Head coach Steffen Wich foretog derfor en velovervejet timeout for at sætte en stopper for gæsternes momentum. Bakken Bears fik også en smule bedre fat efter den korte pause ved igen at sætte point på tavlen. Stillingen var dog meget lige op til pausen, hvor de to hold kunne gå til pause med stillingen 44-40.

Bakken Bears kom bedst ud efter pausen ved at sætte fire hurtige point på tavlen. Hjemmeholdet åbnede med de flotte takter fra anden periode og bragte sig foran med 50-42 efter to minutter af tredje periode. ”Bjørnene” spillede tålmodigt angrebsspil og lod bolden gøre arbejdet. Det førte blandt andet til et helt frit trepointskud fra publikumsfavoritten Michel Diouf. Den lange senegaleser ramte treeren til stor tilfredshed for hjemmepublikummet. De danske mestre bragte sig med treeren foran med 55-44 med fem minutter spillet af tredje periode. Gæsterne fra Ungarn fik efterfølgende en smule bedre fat, men det var ikke nok til for alvor at bringe sig tilbage i kampen. Opgøret var dog forsat meget åbent med en Bakken Bears-føring på syv point til stillingen 58-51 med to minutter tilbage af tredje periode. Tredje periode sluttede 63-57.

De danske mestre fra Bakken Bears kom meget skidt ud til fjerde og sidste periode. De ungarske vicemestre scorede ni point i træk og bragte sig foran i kampen for første gang siden begyndelsen af kampen. De skulle gå to minutter af perioden, før ”Bjørnene” kom på scoringstavlen. Hjemmeholdet var dog kun bagud med to point med seks minutter tilbage af kampen, og kampen var derfor stadig helt åben. En velmødt Vejlby-Risskov Hallen leverede også en fremragende indsats ved højlydt at bringe holdet fremad. Med et fremragende alley-oop til Tylor Ongwae og en flot forsvarssekvens af Bakken Bears kom man tilbage i kampen med stillingen 75-76 med blot tre minutter tilbage. Hallen var på kogepunktet. Tylor Ongwae bragte holdet foran med en lang treer. 81-79. Den hæsblæsende afslutning faldt dog ikke det aarhusianske hjemmeholds vej, da man i slutminutterne brændte for mange chancer og ikke kunne finde vej til kurven. Bakken Bears taber derfor onsdags kamp og første opgør i dette års FIBA Europe Cup med 81-87.