Bakken Bears dansk mester

Bakken Bears vandt klubbens 19. danske mesterskab – og det femte i træk, en tangering af flest DM-guld i streg – da Horsens IC blev besejret i den sjette DM-finale. HIC førte ved pausen, men Bakken Bears trak fra i tredje periode og trods et godt kæmpende hjemmehold, vandt Bakken Bears 96-87.

Første halvleg var helt lige. Bakken Bears havde ellers fint ok fat i hjemmeholdet, men havde – ligesom i de seneste kampe – problemer med at ramme kurven, når skuddene blev sendt afsted bag trepointslinjen. HIC førte 38-37 ved pausen.

I anden halvleg begyndte angrebsspillet at løsne. Thomas Lærke ramte flere trepointskud, og Michel Diouf og Ryan Evans dominerende i forsvars- og reboundspillet. Fra 45-41 til HIC tog Bears fat og kom foran 52-51 og videre til 65-55. Bakken Bears førte 65-57 inden sidste periode.

Trods fremragende spil af Vedran Borovcanin i fjerde periode kom HIC aldrig tættere på end syv point.

Thomas Lærke og Michel Diouf var med 17 point mest scorende for Bakken Bears, Adama Darboe scorede 15 og Ryan Evans 14, som blev suppleret med 14 rebounds. For HIC scorede Borovcanin 30, mens Frederik Rungby og Gage Davis scorede 16, sidstnævnte supplerede med 13 rebounds.

Michel Diouf blev kåret som finalernes bedste spiller – en finaleserien, hvor der skulle seks tætte kampe til før HIC var nedkæmpet.

 

Knebent nederlag efter stort comeback

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Femte finalekamp førte til det andet nederlag i træk for Bakken Bears, der efter en stærk slutspurt alligevel tabte til Horsens IC med 79-85 i Vejlby-Risskov Hallen.

Det begynder ellers fornuftigt for bjørnene og Michel Diouf, der sikrer sig tip-off’et og en hurtig føring via QJ Petersons 3’er. Diouf er i det hele taget på spil offensivt med et dunk til 5-4 og en 3’er til 10-7. Hjemmeholdets lovende start topper ved det lækre alley-oop fra Ryan Evans til Darko Jukic, der dunker et forspring på 14-11 i hus. Herefter går Bakkens offensiv fuldstændig i stå, mens Horsens til gengæld for alvor stiller skarpt. Perioden slutter med en føring til gæsterne på 14-18.

Tidligt i anden periode opfanger Adama Darboe snarrådigt en rebound-mulighed i åbent spil: Han stjæler bolden på midten og bringer balance i opgøret med scoringen til 18-18. Jævnbyrdigheden varer dog ikke længe. Tendensen fra første periode med stor offensiv overlegenhed til HIC genindfinder sig midtvejs i andet quarter, og de gule kommer meget komfortabelt foran. Føringen topper med 17 point ved stillingen 31-48, men Bears får dog pyntet lidt på det inden pausen, hvor tavlen viser 35-48.

Bjørnene formår at stoppe blødningen undervejs i tredje periode, som bliver en tæt affære. Men hen imod slutningen begynder Bears endelig at vågne op til dåd og vise offensive tænder. Midt i mestrenes momentum fløjtes perioden dog af, men inden sidste og afgørende fjerdedel er HIC’s føring nu skrumpet til 55-64.

De gode takter fortsætter ufortrødent i sidste periode, hvor Bakken leverer et forrygende comeback. Især Thomas Lærke får sendt succesfulde skud på stribe afsted. Jublen i udsolgte Vejlby-Risskov Hallen når da også nye højder, da Lærke sætter en 3’er til 64-66. Ikke alene er kampen nu indenfor en enkelt scoring, men noget tyder på, Bears langt om længe har fået indstillet det normalt så præcise langskudssigte. Da Tylor Ongwae snart efter ligeledes planter en 3’er, denne gang til 72-73, synes det vanlige offensive niveau endelig at være nået. Og da Evans angrebet efter skyder bjørnene foran for første gang siden midt i første periode, går et lyn igennem publikum: Ellevilde kan de klappe i takt til føringen på 74-73. Herefter skiftes holdene lidt til at føre, men til sidst trækker Horsens igen fra og ender med at vinde 79-85.

Den store forskel er trepointsskuddene. Vi savner skarphed på den front næsten hele kampen igennem. Først til sidst rammer vi dem, og så bliver det rigtig tæt. Men vi mangler heldet i slutfasen, og så begynder trætheden også at melde sig. Generelt roder vi lidt rundt, og især i offensiven skal vi blive bedre i næste kamp.” – Steffen Wich, head coach i Bakken Bears.

Netop trepointsskuddene var en akilleshæl for Bears, der kun ramte seks på 30 forsøg. Uden at være prangende havde Horsens noget større held med den disciplin: Ni på 24. Kampens topscorer blev HIC’s Vedran Borovcanin med 24 point efterfulgt af Deng Geu på 19 og Bakkens Darko Jukic på 16. Assistkronen må Adama Darboe og gæsternes Charles Callison deles om: Seks til hver. Deng Geu topper rebound-statistikken med ni af slagsen. Bedste bjørnerebounder blev Tylor Ongwae med syv styk.

Næste kamp i finaleserien finder sted i Horsens på torsdag den 27. maj. Bakken Bears fører nu 3-2 i kampe og er fortsat kun en enkelt sejr fra at genvinde DM-guldet.

 

Horsens IC vinder finale 4 og holder liv i DM-håbet

Bakken Bears kunne med en sejr i fredagens DM-finale sikre sig klubbens femte danske mesterskab, men efter en flot forsvarsindsats fik Horsens IC fremtvunget en femte finalekamp mandag i Aarhus. Bakken Bears fører serien, der spilles bedst af syv, med 3-1.

Første periode var helt lige, men herfra stod der stort set kun Horsens IC på kampen. Især i slutningen af anden periode og i fjerde periode var HIC dominerende mod et Bakken Bears-hold, der periodevist virkede rådvildt. Efter HIC-føring på 44-31 ved pausen fik Bears ellers slået tilbage og reduceret til 64-61 i starten af fjerde quarter, men et par store spil af Vedran Borovcanin og David Efianayi gav HIC fornyet tro på tingene.

Det lykkedes for hjemmeholdet at få Bakken Bears til at skyde elendige procenter. Blot 18% (7/38) bag trepointslinien vinder ingen kampen.

Inden kampen blev QJ Peterson kåret som Basketligaens mest værdifulde spiller, og han blev også topscorer for Bakken Bears med 20 point, mens Ryan Evans scorede 12. For Horsens IC scorede Gage Davis 23 point og han supplerede med imponerende 14 rebounds.

Den femte DM-finale spilles mandag kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Vanvittig afslutning giver Bearssejr i finale 3

Bagud med 18 point med godt fire minutter tilbage af den tredje DM-finale var ingen hindring for en Bakken Bears-sejr, der vil gå over i historien. Bears vandt de sidste 4 minutter og 15 sekunder med 20-2, fik kampen i overtime og sejrede i alt 115-112 over Horsens IC. Bakken Bears fører dermed DM-finaleserien med 3-0, og kan vinde det danske mesterskab med en sejr i den fjerde DM-finale på fredag.

Bakken Bears var foran det meste af første halvleg, men uden at kunne ryste HIC-holdet af sig, og i slutningen af tredje periode fik udeholdet overtaget. Inspireret af velspillende David Efianayi og velskydende Frederik Rungby (5/6 bag trepointslinjen) samt en sidste øjebliksscoring fra egen banehalvdel fra Gage Davis, var HIC foran med 74-69 inden sidste periode. HIC var totalt dominerende i fjerde quarters første halvdel og nåede foran 95-77, inden Bakken Bears iværksatte det måske største comeback i DM-finalernes historie.

Anført af QJ Peterson, hvis 22 ramte straffekast på lige så mange forsøg er klubrekord i Bakken Bears, hev Bears langsomt men sikkert ind på et HIC-hold, der stoppede med at angribe kurven. Symptomatisk var det QJ Peterson, der satte ti af holdet sidste 20 point i fjerde periode, som scorede to straffekast til udligning 97-97.

I de fem minutters ekstraperiode var Bears aldrig bagud, men omvendt aldrig foran med mere end fire point. QJ Peterson scorede 13 af Bakken Bears 18 point i ekstraperioden, mens Michel Diouf scorede de resterende fem.

QJ Peterson var mest scorende med 36 point, mens Michel Diouf scorede 22 point (og tog 11 rebounds) og Deshawn Stephens (20 point, 9 rebounds). For HIC scorede David Efianayi 33 point, mens Vedran Borovcanin satte 18 point på tavlen.

Den fjerde DM-finale spilles på fredag kl. 18:45 i Forum Horsens.

 

Bears foran 2-0 i DM-finalerne

Bakken Bears vandt DM-finale to over Horsens IC med 77-70, og de forsvarende mestre er dermed foran 2-0 i finaleserien. Bakken Bears måtte ty til rigtig godt forsvar i en intens kamp, hvor skuddene slet ikke røg i kurven. Den tredje finalekamp spilles på mandag i Aarhus.

Bakken Bears kom ud til kampen uden den fornødne intensitet, og første periode blev således tabt 15-27. I periodepausen blev der talt med store bogstaver om forsvaret, og det kunne tydeligt ses på banen. Bears vandt anden periode 20-10, og var således blot bagud 35-37 midtvejs i kampen.

Ligesom i det første opgør spillede Bakken Bears med virkelig stor intensitet i starten af tredje periode, og det lykkedes udeholdet at bringe sig foran med 10 point (50-40), blot for at se HIC komme tilbage inden udgangen af tredje periode. Ved starten af fjerde quarter var Bears foran 56-54, og selvom HIC flere gange fik udlignet – senest ved 67-67 med tre minutter igen af kampen – var Bears skarpest i slutfasen.

Det var ikke fra trepointdistancen Bakken Bears vandt kampen. Bears ramte fire ud af 27 trepointforsøg, mens HIC, uden at være prangende, dog var bedre. Horsens ramte seks ud af 23 forsøg.

Mest scorende for Bakken Bears var Michel Diouf topscorer med 14 point, og han var også bedste rebounder med syv stk. QJ Peterson scorede 13 point, heraf de ni i fjerde periode. For HIC var Charles Callison mest scorende med 20 point, mens Richmond Aririguzoh noteredes for en double-double med 18 point og 11 rebounds.

Det tredje opgør spilles mandag kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Fornem finalesejr i seriens premiere

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Finaleserien i årets udgave af Basketligaen blev til aften skudt i gang med en klar sejr til Bakken Bears på 106-90 over Horsens IC i Vejlby-Risskov Hallen.

Michel Diouf åbner som sædvanlig med at vinde tip-off’et for hjemmeholdet, men han misser dog sit skudforsøg. Til gengæld har Ryan Evans kort efter noget større præcision, og han bringer Bears foran 2-0. I det hele taget er kampens indledning præget af uskarphed i angrebsspillet for begge mandskaber, og efter to minutters spil er stillingen kun 3-2. En række 3’ere fra Bakkens hænder sparker dog gang i stillingen: Først QJ Peterson til 8-4, så Thomas Lærke til 17-9 efter smukke pasningsspil, og så QJ på ny efterfulgt af Daniel Mortensen til 25-18. Perioden ender 27-21.

I anden periode begynder kampens afgørende faktor at konsolidere sig: Bakkens offensive rebounds overrumpler ofte det lidt sløve Horsens-forsvar. Til gengæld kommer gæsterne bedre med på angrebsfronten og gør perioden til deres klart mest scoringsrige. I mellemtiden får Morten Sahlertz sat et par 3’ere, QJ en enkelt og den tidligere bjørn, David Efianayi, leger ligeledes godt med som langskytte. Desuden får både Tylor Ongwae og Diouf dunket nogle kanonkugler gennem de gule gæsters netmasker. Periodens detalje tilfalder dog den ærgerrige QJ, der tempofyldt og overlegent dribler sig igennem sine modspillere og scorer til 51-43. Stillingen ved pausen er 55-49.

Ongwae skyder tredje periode fra land med en stilren 3’er. Ikke længe efter forsøger Deshawn Stephens at gøre ham kunsten efter. Det bliver til tre point, men stilen er mere vakkelvorn, idet skuddet bouncer på ringen og kastes højt op i luften, inden bolden sejler ned igennem den orange cirkel og fremtvinger en stilling på 65-51. Hjemmeholdets næste point bliver også tre af slagsen, og igen er det Ongwae, der eksekverer: 68-55. Og herfra står der Bears på det hele. Faktisk får mestrene sat 10 point på tavlen, inden HIC begynder at røre på sig igen. I Bakkens gyldne periode serverer Adama Darboe et fornemt alley-oop for Deshawn, der kvadrer et one-handed slam dunk ned mod gulvbrædderne. Og i det efterfølgende angreb sætter QJ en ekstremt dyb 3’er, som samtidig konkluderer det klare bjørneovertag: 78-55. Lærke når lige en enkelt 3’er mere, inden tredje quarter slutter 83-68.

Sidste periode viser et hjemmehold i cruise control. Darko Jukic tiltvinger sig snarrådigt et steal, som han fluks omsætter til et dunk og en føring på 87-70. Imens Bakken slækker lidt på speederen, formår Horsens faktisk at udnytte det lidt lavere tempo til at indsnævre differencen til 12 point. Det bliver dog aldrig rigtig spændende, hvilket især de mange offensive rebounds til Bears sørger for. Darboe og Darko får hver sendt en 3’er afsted inden lukketid, og kampen ender med en bjørnesejr på 16 point: 106-90.

Vi er simpelthen et større og bredere hold. Det er vi udmærket klar over, men det er ikke altid, vi udnytter det så godt som i dag. Alle på holdet leverer, og minutterne er meget mere spredt ud end hos Horsens. Vi har mange gode offensive rebounds, men det har Horsens til gengæld også. Og så tillader vi dem en alt for høj scoringsprocent for to-pointsskud. Så defensiven kan godt strammes lidt op. Det afgørende moment var i tredje periode, hvor vi kommer rigtig stærkt ud og skaber et stort forspring.” – Anders Sommer, assistant coach i Bakken Bears.

Matchens topscorer bliver QJ Peterson med 23 point, efterfulgt af HIC’s David Efianayi med 18. Gæsternes Gage Davis høster flest rebounds med 9, mens holdkammeraten Vedran Borovcanin og Bakkens Michel Diouf lander på 8. Titlen som kampens klare kongemager kan Adama Darboe bryste sig af via hele 11 assists. Herefter følger modstandernes Charles Callison med 6 af slagsen.

Næste aktion for Bakken Bears er allerede på torsdag den 13. maj, hvor anden finalekamp fløjtes i gang i Horsens. Den næste hjemmekamp er om en uge, når Vejlby-Risskov Hallen atter lægger gulv til årets DM-finaleserie.

 

Bears kæmper sig vej til finalen

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Aftenens opgør stod med et stærkt stillet Bakken Bears, som tilrane sig en plads i DM-finalen mod et Svendborg Rabbits-mandskab med ryggen solidt plantet mod muren. Og Rabbits gjorde da også alt hvad de kunne for at nedlægge bjørnen.

Tip-offen tager Michel Diouf sig af, men det er Rabbits’ Brandon Tabb, som rigtigt starter festen med en 3’er. Og efter et par pointudvekslinger er det Rabbits’ guard Brandon Norfleets tur til at sætte en 3’er til en tidlig føring på 4-9. Rabbits starter kampen med tydeligt kampiver i både angreb og forsvar, og begge mandskaber sætter et hæsblæsende tempo med hurtige skud, som leder minderne tilbage til run-and-gun-spillestilen fra 00’ernes NBA. Og på trods af inspireret post-spil fra Diouf, drives med and-1 fra QJ Peterson og en 3’er fra Morten Sahlertz, er Norfleet nærmest en enmandshær i udbygningen af gæsternes føring indtil Rabbits’ Mikkel Plannthin også får sendt en sikker 3’er afsted. Bjørnene holder dog ved med en veloplagt Tylor Ongwae, som slasher mod kurven til et layup efterfulgt af Sahlertz med endnu en 3’er. Og på trods af at Bears’ forsvar ikke er så fokuseret, som vi så ofte ser det, får Bears vendt føringen til deres side med en 3’er fra Ongwae til periodens slutresultat 30-29.

Anden perdiode starter med en Bears-turnover. De kommer dog hurtigt igen da Anton Harbo sætter gang i bjørneoffensiven med en lang 2’er fra toppen af nøglen og viser stor kvalitet i sin opdækning af Rabbits’ Sebastian Åris. Rabbits skifter dog til zoneforsvar og får igen sat bjørnene under pres på den front. Herefter bliver der udvekslet 3’ere, først fra Harbo, som hurtigt bliver besvaret af Plannthin til stillingen 35-42. Adama Darboe tager dog hurtigt teten og sætter en 3’er efterfulgt af en 3’er fra Ryan Evans og pludselig er gæsternes føring ikke så betydelig på 41-42. Lidt efter er Ryans igen på pletten, denne gang under kurven med lidt shake-and-bake og et layup til en bjørneføring. Den føring holder bjørnene perioden ud med en 3’er fra Lærke, et flot steal af QJ Peterson, som løber solo til et lækkert dunk og slutteligt endnu en 3’er fra Evans’ glohede hænder til periodens slutresultat på 53-50.

I tredje periode ser man igen et Rabbits-mandskab, som kæmper sig tilbage til føringen med næb og klør. Norfleet starter ud med en scoring fra low-posten, og inden man har set sig om, har Åris også sat en 3’er til stillingen 54-59. Og selvom Ongwae får reduceret føringen, er Åris straks tilbage med endnu en 3’er og pludselig ser det ud til at kaninerne lugter blod. Bears bliver dog ved med at bide sig fast og viser stadig overskuddet til det flotte spil med et lækkert alley-oop til Ongwae. På trods af at begge hold midt i perioden er kølet lidt ned offensivt, rammer Daniel Mortensen en skæv 3’er ved et lykketræf, da bolden rammer glasset og resolut ryger igennem kurven. Efter et par Lærke-træffere fra straffelinjen til udligning, kører Lærke på i angrebet efter med et lynhurtigt cross-over, hvor han sætter sin forsvarer og driver til kurven til et layup og en føring på 66-64. Herefter daler Rabbits offensive tempo yderligere og Mortensen og Darboe sørger begge for at udbygge føringen. Perioden slutter med et flot put-back af Sahlertz efterfulgt af et mægtigt block fra Diouf og en stilling på 74-69.

Vanen tro starter Rabbits også fjerde periode med masser af tempo og Åris leder kaninerne med både layup og 3’er til udligning. Diouf svarer dog igen og dunker bjørnene tilbage i front. Men på trods af at Lærke lidt efter udbygger føringen med lidt fysisk dominans under kurven til et layup og en fuldtræffer fra straffe, lader kaninerne sig ikke kue af bjørnene. Først da Deshawn Stephens lægger bolden i kurven fra posten til en føring på 83-80 efterfulgt af en vigtig 3’er fra QJ Peterson, som ellers ikke har givet meget lyd fra sig i kampen hidtil, ser vi de første tegn på modløshed fra Rabbits med små fem minutter igen. Og da Rabbits’ Jacob Enevold forsøger at udbedre skaden med en 3’er, svarer Peterson beslutsomt igen med et layup efterfulgt af et steal og en scoring til 90-83. Dette er for meget for Rabbits, som kun scorer en enkelt gang mere i kampen, mens Bears kører sejren hjem med kolde hoveder, stolte miner og dunks af både Mortensen og Magnus Møllgaard til slutstillingen 102-85.

Assistant coach Anders Sommer havde dette at sige om kampen:

”Vi gik ind til kampen med stor motivation for at lukke serien og med bevidstheden om at Svendborg ville spille for deres liv. Helt som i kamp 2 lykkedes vi med at stramme op defensivt efter pausen. Vi holdt dem på 35 point og kun 4 fra Norfleet i anden halvleg, hvor han havde 19 i første. Den sidste kraftanstrengelse skete med fire danskere på banen i Bears-uniform og vi havde en stor, stærk line-up til at slå sidste søm i kisten.”

Dette er 19. sæson i træk at Bakken Bears får kæmpet sig vej til DM-finalen og de er sikret medaljer for 25. sæson i træk. På trods af de første tre perioder, som var relativt stille for QJ Peterson, ender han med bjørnenes stærkeste statline med 19 point, 9 rebounds og en enkelt assist. Men ligesom sidste kamp er det dog kaninen Brandon Norfleet som er aftenens topscorer med 23 point.

Og dermed er Bakken Bears klar til DM-finalen.

 

Bakken Bears vandt 119-101 over Svendborg Rabbits i den anden DM-semifinale, og de aarhusianske mestre har dermed op til tre matchbolde. Første chance for at kvalificere sig til finalen kommer allerede på torsdag, når holdene mødes i kamp tre i Vejlby-Risskov Hallen.

Basketligaens topscorer QJ Peterson var brandvarm fra kampens start, og han scorede kampens første otte point. Der var spillet mere end halvdelen af første periode inden andre Bearsspillere end Peterson fik scoret. Det var da Michel Diouf på to straffekast bragte Bears foran 15-9. Rabbits kom langt bedre med, og takket være adskillige angrebsrebounds fra bl.a. Durell Vinsons side kom fynboerne foran 19-18 og 21-20 inden Bears sluttede perioden med ni point i træk, bl.a. fem fra Daniel Mortensen.

De første ti minutter vandt Bears 29-21, men i anden periode fik de sydfynske kaniner hul igennem fra distancen. En velspillende Oscar Jørgensen startede andet quarter med at ramme to treere, men det var stadig Bears, der var i kontrol i gode dele af perioden. Et fint indhop og en trepointscoring af Anton Harbo gav Bearsføring på 42-31, men så slap Bears taget i Brandon Tabb og Aaron Levarity, der bragte Rabbits tilbage i kampen. Mikkel Plannthin meldte sig ind med fem point, og da Tabb ramte endnu en treer var forskellen blot to point, inden Tylor Ongwae sluttede anden periode med en treer til aarhusiansk pauseføring på 56-51.

Panderynkerne i Bearsomklædningsrummet var i halvlegspausen primært møntet på forsvaret, eftersom hjemmeholdet havde scoret 30 point i anden periode. At det blev adresseret i pausen, var der ingen tvivl om da tredje quarter startede. Brandon Norfleet scorede to point i starten af perioden, men det var hjemmeholdets eneste scoring i de første tre minutter, hvor Bears omvendt scorede 12 point og kom foran 68-53. Bears nåede endda foran med 22 point sent i tredje periode efter Michel Diouf satte to trepointscoringer inden Rabbits fik reduceret, så Bearsføringen inden sidste periode var på 89-70. Deshawn Stephens scorede 12 point i perioden.

Bears bevarede en føring på omkring 15 point, indtil der resterende mindre end fire minutter af kampen. Her ramte både Brandon Tabb og Sebastian Tabb nogle store skud, og Rabbits fik reduceret Bearsføringen til at være på 107-98 – altså 28 fynske point på de første 7 minutter og 30 sekunder af fjerde periode. Efter en time out kunne QJ Peterson med to layups og Deshawn Stephens med et enkelt afgøre kampen, som Bears altså vandt 119-101.

Hele syv Bearsspillere scorede mindst ti point, flest satte QJ Peterson (26 point, 8 rebounds, 5 assists) på tavlen, mens Deshawn Stephens (22 point, 4 rebounds) fulgte efter. Ryan Evans (15 point, 7 rebounds, 5 assists) var solid som altid. For Rabbits var Brandon Tabb (25 point, 5 rebounds) og Sebastian Åris (17 point, 6 rebounds, 7 assists) mest scorende.

Den tredje DM-semifinale spilles på torsdag kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen. Vinder Bears, står den på DM-finale, men fynsk sejr bringer serien tilbage til Svendborg Idrætscenter mandag.

 

Sikker semifinalesejr i første opgør

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Første kamp i semifinaleserien endte med en sikker sejr til hjemmeholdet Bakken Bears på 106-90 over Svendborg Rabbits.

Tip-off’et vindes af Svendborg, men bolden kommer alligevel Bakken i hænde, da Thomas Lærke står godt placeret. Fordelen bliver dog spildt, og i stedet bringer Brandon Norfleet gæsterne foran. Angrebet efter får Lærke rådet bod det og sender bolden i kurven til 2-2. Kort efter sørger Ryan Evans for bjørnenes første føring: 4-2. Herefter følges holdene pænt ad, og begge trives under kampens generelt høje tempo. Først da trepointsscoringerne begynder at sidde der for Bears, formår de at sætte sig på opgøret. Lærke åbner 3’er-ballet til 14-12, hvorefter langskudskongen Daniel Mortensen sætter tre i træk og lander scoren på 30-21. Perioden slutter 32-21.

Anden periode indledes med en mere sjælden 3’er. Den kommer nemlig fra Deshawn Stephens’ hånd, som skyder jyderne godt i gang: 35-21. Fynboerne slækker en del på deres offense i starten af perioden, og reelt er Norfleet ene mand om at holde dem inde i opgøret. De gør dog comeback midtvejs, som fortsætter et par minutter frem. Faktisk når de at øjne bjørnene ved stillingen 48-43, inden Lærke sætter endnu en 3’er og gør en ende på kaninernes comeback. Michel Diouf slutter halvlegen med tre point: 60-45.

I tredje periode begynder QJ Peterson at røre på sig: Først med en dyb 3’er til 65-49 og siden med en rebound, som Evans dunkende omsætter og sikrer en stilling på 67-49. Ikke længe efter vil Deshawn også lege med og dunker en 20-points føring op på tavlen til 73-53. De forslåede fynboer formår dog at mønstre endnu et comeback, som varer i periodens sidste to minutter. Faktisk får de hentet 11 point på Bears, som dog generobrer overtaget og lukker perioden på 81-68.

Sidste periode starter med tre point til kaptajn Morten Sahlertz: 84-68. Herpå lykkes det simpelthen Svendborg at skyde deres tredje comeback afsted. De får indhentet syv point i streg, inden Diouf sætter vigtige point på tavlen. Det stopper imidlertid ikke gæsterne, der nu for alvor haler ind på mestrene: 87-80. Men det var så også det for Svendborg. Først scorer Lærke køligt to point, hvorefter Evans sætter en 3’er. Rabbits forsøger at svare igen, men igen står Diouf klar til at inddæmme gæsterne ved først at sænke endnu en 3’er og siden dunke igennem til 97-82. Bears cruiser herfra sejren hjem og vinder med 106-90.

Vi vinder med 16 point, hvilket egentlig er retvisende for kampens udvikling. Den svingende meget, men vi har hele tiden godt styr på det. Svendborg kommer tit tilbage, og stor kredit for det, men vi reagerer godt, hver gang de kæmper sig tilbage. Vi holder hovedet koldt, spænder op, og får vendt det igen. Michel Diouf viser stor erfaring i de situationer, og det samme gør hele holdet som enhed. Daniel Mortensen spiller igen en stor kamp, og Thomas Lærke lukker fuldstændig Brandon Tabb ned i første halvleg. Vi leverer en holdindsats af virkelig høj kaliber.” – Anders Sommer, assistant coach i Bakken Bears.

På baggrund af sine imponerende aktioner i begge ender af banen ender Michel Diouf som matchens eneste spiller med en double double: 16 point og 10 rebounds. Samme score kan både Ryan Evans og Deshawn Stephens bryste sig af. De bliver dog alle overgået af kampens fynske topscorer, Brandon Norfleet, der ender på 22 point. Thomas Lærke, QJ Peterson og gæsternes Aaron Levarity slutter alle på 8 rebounds, mens topassistenterne bliver Svendborgs Sebastian Åris med 7 og Bakkens Adama Darboe med 6.

Næste aktion for Bakken Bears bliver mandag den 26. april, når Svendborg Rabbits byder op til dans på Sydfyn i den anden DM-semifinale. Den næste hjemmekamp finder sted om en uge, den 29. april, når Rabbits endnu engang gæster Vejlby-Risskov Hallen til den tredje og måske sidste kamp i serien.

 

Bakken slår bjørnebrødre og dribler i semifinalen

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Kvartfinaleserien blev her til aften eftertrykkeligt afsluttet af Bakken Bears, der på hjemmebane udraderede bjørnebrødrene fra Bears Academy med hele 135-69. Dermed vinder Bakken 3-0 i kampe og kan se frem mod semifinalerne i playoffs, hvor Svendborg Rabbits venter i næste uge.

Vanen tro indledes kampen med et tip-off, der vindes af Michel Diouf. Vanen utro sender Morten Sahlertz kort efter en air ball afsted, og i stedet bringer gæsterne sig foran. Den føring udligner en ekstraordinært tændt QJ Peterson dog snildt efter en fornem dribletur: 2-2. Academy holder efterfølgende nogenlunde snor i storebror, men med en 3’er fra Thomas Lærke til 21-12 stikker Bakken uigenkaldeligt af fra lillebror. Gæsterne formår imidlertid at fremmane et par tryllerier undervejs: Først får Jacob Vistisen med en god portion held guidet bolden i kurven efter at have ramt overkanten af pladen til 24-16. Og siden laver Marius Sørensen en sjælden tunnel på Daniel Mortensen – dog uden akkompagnerende scoring. Hjemmeholdets offensiv er samtidig komplet ustoppelig, og Magnus Møllgaard runder en flot første periode af med en buzzer beater til tre point og stillingen 36-20.

Anden periode minder meget om første: Bakken sidder på det meste, men rent offensivt har Academy fortsat noget at byde på. Såsom et stærkt dunk fra Jermaine Webb til 36-22. Mortensen svarer dog prompte igen med én af rigtig mange 3’ere fra hans hånd. Og i det følgende angreb gør Mads Bro ham kunsten efter: 42-24. Den stime udbygger Mortensen straks – instigeret af en vovet bagudpasning over hovedet fra Adama Darboe: 45-25. Og trepointsbølgen fortsætter med selv samme Darboe: 48-27. Den opvisning bringer tydeligvis gæsterne ud af fatning, for ikke lang tid efter glider hele to akademispillere i streg, hvilket efterlader bolden hos Møllgaard, der nemt kan sende et slam dunk i nettet: 53-32. Perioden slutter 70-41.

Bakken åbner tredje periode en smule sløvt. Men det samme gør Academy. Efter flere fejl og forbiere fra begge mandskaber lykkes det kun hjemmeholdet at genfinde teknikken. Anton Harbo, Darboe og QJ sender alle 3’ere afsted, mens modstanderens angrebsspil er gået fuldstændigt i stå. Til stillingen 96-47 får QJ endda fremvist en ekvilibristisk dribledans på 3’er-linjen, der krones med et selvsikkert step back og endnu en 3’er til statistikken. Men ikke nok med det: Han bliver fejlet, hvortil han kvitterer med et ekstrapoint på straffe: 97-47 og en føring på 50 point. Perioden lukkes ligeledes af matchens helt store spiller, da QJ sætter en særdeles dyb 3’er til 102-49. Bakken vinder dermed tredje quarter med 32-8.

Fjerde periode starter med fire 3’ere i træk fra Mortensen. Simpelthen. Fire styk, rent og elegant. Samtidig er gæsternes offensiv fortsat strandet, så den fjerde 3’er gør stillingen til 114-50. Academy formår alligevel at genstarte scoringen en smule hen imod kampens afslutning. Det stopper dog ikke Ryan Evans i at servere bolden for Møllgaard i et smukt alley-oop, der slam dunkes i kurven til 121-55. I løbet af perioden deltager Darboe, Møllgaard og QJ også i 3’er-festen, hvoraf sidstnævnte sideløbende jagter en triple double. Desværre for QJ bliver hans afleveringer ikke konverteret til assists i høj nok grad, så han må nøjes med en double double. Kampen ender 135-69, hvilket er en målforskel på hele 66 point.

”Det var vigtigt at få spillerne godt i gang efter skader: Adama Darboe, Ryan Evans og Daniel Mortensen leverede alle en flot indsats. Og det er og bliver en specialitet fra Daniels side med de 3’ere. Ja, og QJ er sgu bare god. Det niveau ser man ikke så tit. Sejren giver os desuden en god ro op til opgøret mod Svendborg i næste uge. Det er altid rart at lukke serien i tre kampe.”

– Anders Sommer, assistant coach i Bakken Bears.

Foruden sin double double ender QJ Peterson også som kampens topscorer med 29 point. Herefter følger Daniel Mortensen på 23 og gæsternes Keane Thomann på 16. QJ stod for 10 rebounds, hvilket giver ham en delt førsteplads sammen med Marius Sørensen fra Academy. På assist-fronten løber Ryan Evans med hæderen via sine 8 styk, hvilket er en enkelt mere end QJ.

Med så monumental en præstation scorede Bakken Bears sig naturligvis også en rekord: Det var således den største Bears-sejr nogensinde i playoffs. Hidtil var rekorden en sejr på 117-60 over Stevnsgade tilbage i 2017. Og med 25 trepointsscoringer var skarpskytterne kun en enkelt fra den rekord, som blev sat i indeværende sæson mod BK Amager. Desuden er det 25. år i træk, at Bakken kvalificerer sig til top 4 i Basketligaen. Og alt det uden skadede Deshawn Stephens, Tylor Ongwae og Darko Jukic, der alle kæmper hårdt for at blive klar til playoffs.

Næste aktion for Bakken Bears bliver torsdag den 22. april, når de forsvarende mestre tager imod Svendborg Rabbits hjemme i Vejlby-Risskov Hallen til den første DM-semifinale.

 

Bakken Bears vandt kvartfinale to over Bears Academy, og er dermed blot en sejr fra semifinalepladsen. Bakken Bears vandt med 100-77 – nøjagtigt de samme cifre som i det første opgør – i en kamp, hvor QJ Peterson blev topscorer med 31 point.

I den første kvartfinalekamp halsede Bears Academy langt efter i første halvleg, og det havde det talentfulde hold tænkt sig at lave om på til den anden kamp. Det lykkedes fint, og Academy var toneangivende i kampens første minutter inden Bakken Bears tog over i de sidste minutter. Bakken Bears førte 25-19 efter de første ti minutter.

Andet quarter var Bakken Bears’ bedste. Holdets større fysik gjorde en forskel, og medførte at de store bjørne førte 54-36 ved pausen.

Intensiteten dalede efter pausen, og Academy nåede tættere på. I starten af fjerde periode fik Academy reduceret Bakken Bears-føringen til blot at være på ni point, men et 13-3 run efter gode forsvarsaktioner gav føring på 91-70 til det hold, der teknisk set var udeholdet, og det betød at kampen var afgjort.

Mest scorende for Bakken Bears var QJ Peterson (31 point, 7 rebounds, 7 assists), mens Michel Diouf (17 point, 9 rebounds) også leverede en god kamp. Anton Harbo spillede en god kamp og scorede 15 point på otte skud. For Academy var Keane Thomann mest scorende med 18 point, mens Magnus Steen Jespersen noterede sig for en double-double med 10 point og 13 rebounds.

Den tredje kamp spilles på tirsdag. Med en sejr spiller Bakken Bears sig i DM-semifinalen mod vinderen af Svendborg-Næstved, som førstnævnte fører 2-0.