Overbevisende sejr i kvalifikationsfinale

Fredag aften klokken 19.00 mødte Bakken Bears det belgiske hold Belfius Mons-Hainaut. Det var finalen i Champions League-kvalifikationens Gruppe A. For begge hold, var det uden tvivl sæsonens vigtigste kamp. Kampen blev igen spillet for lukkede døre på neutral grund i Nicosia, Cypern. Begge hold kom til kampen med sikre sejre fra den første kvalifikationsrunde to dage tidligere.

Bears’ trænerteam stillede til start med de samme fem spillere, som startede kampen mod Hapoel Tel Aviv i onsdags:

5. Ryan Evans
8. Darko Jukic
11. Michel Diouf
12. Tylor Ongwae
55. Justin Dentmon

1. quarter (19-22)
På mange måder mindede kampens forløb om kampen mod Hapoel. Bears kom godt fra start med to hurtigere layups af Michel Diouf og Ryan Evans, og så stod der 0-4 til bjørnene efter kun 40 sekunders spil. Herefter kom belgierne bedre med, og førte med 5 point med knap tre minutter tilbage af 1. quarter. Bears-spillerne steppede dog op mod slutningen af perioden, og kunne gå ind til 2. quarter med en trepoints-føring ved stillingen 19-22

2. quarter (12-20)
Kampen fortsatte med at være meget jævnbyrdig fra starten af 2. quarter. Men cirka halvvejs inde i perioden begyndte Bears så småt at trække væk fra Mons-Hainaut. Med fem minutter tilbage havde bears et forspring på 4 point, som voksede til 11 point ved udgangen af 2. quarter, da der stod 31-42.

3. quarter (14-26)
Efter 1. halvleg fortsatte Bears-spillerne takterne fra 2. quarter og blæste belgierne bagover. Efter to og et halvt minuts effektiv spilletid var forspringet allerede vokset fra 11 til 19 point. Perioden sluttede ved stillingen 45-68, og Bears kunne dermed gå ind til kampens sidste 10 minutter med en solid føring på 23 point.

4. quarter (26-18)
I kampens sidste quarter havde Bears-spillerne lidt svært ved at holde det høje tempo fra de to foregående perioder. Det betød, at belgierne kom bedre med i kampen og fik barberet Bears’ forspring ned fra 23 point til 14 point med 2 minutter og 41 sekunder tilbage af kampen. Men det var alt for sent for Mons-Hainaut. Der var aldrig tvivl om kampens udfald, som endte med en sejr på 71-86 til bjørnene fra Aarhus.

Der var lagt op til et brag af en kamp, da de danske mestre fra Aarhus onsdag eftermiddag klokken 15.30 dansk tid mødte Hapoel Tel Aviv. Kampen blev spillet for lukkede døre på neutral grund i Nicosia, Cypern. For Bakken Bears var det den første kamp af betydning i næsten et halvt år. Så det var et sultent Bears-hold, der gik på banen med følgende fem mand fra start:

Bears kom bedst fra start i kampen og førte 6-0 efter to minutter af 1. quarter. Herefter kom Hapoel Tel Aviv bedre med i kampen, og resten af 1. periode var en tæt affære, som Deshawn Stephens afsluttede med et alley oop-dunk med assist fra DeVaughn Akoon Purcell til stillingen 22-21.

Fra starten af 2. quarter fortsatte parløbet mellem de to hold. Der var ikke nogen af holdene, der trak afgørende fra før slutningen af perioden. Med to minutter tilbage af 1. halvleg satte Bears-holdet en slutspurt ind, og endte med at gå til pause med en 9-pointsføring ved stillingen 45-36.

I resten af kampen stod der Bears på det meste af spillet. Hapoel kom aldrig rigtigt tilbage og truede ikke bjørnene for alvor. Bears-spillerne kunne derfor gå ind til 4. periode med en føring på 16 point. Hele sidste quarter var en meget kontrolleret indsats, som satte sløjfen på en alt i alt fantastisk holdpræstation for Bears. Kampen endte med cifrene 91-71 på pointtavlen i Eleftheria Indoor Arena i Nicosia.

”Jeg står med en rigtig god følelse efter kampen. Jeg tror på, at vi kan kvalificere os til Champions League. Vi skal bare holde det momentum, vi har lige nu. Det var vores 3. quarter, der gjorde forskellen i dag. Det har været vores dæmon i træningskampene, men i dag så vi den dæmon i øjnene, og det var et vendepunkt for os,” lyder det fra Justin Dentmon, der leverede 14 point i dag.

”Nu skal vi bruge de næste dage på at fokusere på det hold, som vi skal spille imod. Vi skal analysere deres forsvar og angreb, og se på, hvilke spillere de har. Og ellers skal vi bare bånde mere som hold, og lære hinanden endnu bedre at kende,” tilføjer en glad og tilfreds Justin Dentmon.

Vores næste modstander bliver vinderen af kampen mellem Anwil Wloclawek og Belfius Mons-Hainaut, som bliver spillet i aften klokken 19.30 dansk tid. Bears spiller den afgørende på fredag klokken 19.00 dansk tid.

Topscorere
DeVaughn Akoon Purcell (19PTS/4AST/4REB)
Darko Jukic (17PTS/0AST/3REB)
Michel Diouf (14PTS/3AST/17REB)
Justin Dentmon (14PTS/5AST/0REB)

Du kan finde meget mere statistik fra kampen her.

Bakken Bears åbnede dagens pokalfinale på fornem vis med en hurtig trepointscoring af Adama Darboe til stor jubel for alle de fremmødte aarhusianere i Forum Horsens. Holdet var helt klar allerede fra tip-off, og særligt Michel Diouf skød flotte procenter med to lange toere og efterfølgende en presset trepointscoring. Den høje senegaleser havde på dette tidspunkt en scoringsprocent på hundrede procent. Værterne fra Horsens havde ikke noget modsvar på Bakken Bears- og ikke mindst Michel Dioufs offensiv. 12-4 til ”Bjørnene” efter blot tre minutter. Hjemmeholdet fra Horsens IC kom en smule bedre med i de efterfølgende minutter med flere scoringer efter et par opdækningsfejl af Bakken Bears, men værterne havde fortsat problemer med et dæmme op for en eksplosiv aarhusiansk offensiv. Med to minutter tilbage af en intens første periode, hvor dommerne kom på overarbejde efter flere episoder mellem spillerne, var stillingen 23-15 til ”Bjørnene”. Første periode sluttede med stillingen 28-18 i Bakken Bears’ favør efter en flot indsat af Michel Diouf med 12 point, Adama Darboe med 6 point og Ryan Evans med 6 point.

Åbningen på anden periode mindede til mest af alt om en genindspilning af et shootout fra en gammel western, hvor den ene duellant var hurtigst på aftrækkeren og fik gennemhullet modstanderen. Det var nøjagtigt samme forestilling som første periode. Bakken Bears kom klart bedst ud og satte med det samme flere scoringer i træk. Men ikke nok med det. Det var igen Michel Diouf, der viste sig som en fremragende skytte bag trepointslinjen ved igen at sætte to ud af to. Bakken Bears bumlede derudaf, og med fem minutter til pause var stillingen 46-27. Michel Diouf stod for de 18 af dem. Den sidste halvdel af anden periode var en smule rodet, hvor ingen af holdene rigtigt kunne få tur i den, og de flotte scoringer udeblev. Det var ikke desto mindre Bakken Bears, der gik til pause med en føring på 49-34.

Begge hold kom fint ud efter pausen og fulgtes ad på scoringstavlen. Spændingsniveauet var fortsat enormt højt, og kampen kunne stadig svinge begge veje. Halvvejs inde i tredje periode virkede hjemmeholdet fra Horsens IC dog til at få en lille smule momentum, og det kunne desværre for Bakken Bears ses på scoringstavlen. Med fire minutter tilbage havde de gule værter arbejdet sig ind i kampen igen, hvor forspringet pludselig var reduceret til en forskel på blot 9 point til stillingen 62-53. ”Bjørnene” fra det nordlige Aarhus tyggede sig en smule ud af bjørnefælden mod slutningen af tredje periode, men de var fortsat presset af et klart forbedret Horsens-mandskab efter pausen. Ved periodens udløb var Bakken Bears foran med 11 point til stillingen 69-58, og der var derfor en enormt spændende fjerde og sidste periode i vente i kampen om den eftertragtede pokal.

Kampen blev ikke mindre spændende i fjerde og sidste periodes indledende minutter. Horsens IC fortsatte med at trykke på gassen, og de åd sig langsomt ind på Bakken Bears. Med tre minutter spillet lød den aktuelle stilling på 71-66, hvilket helt bestemt var en pokalfinale værdigt. Stemningen på lægterne i hallen kunne heller ikke være meget bedre. Det var to forskellige fangrupper, der begge kunne lugte sejrens sødme om blot syv minutter. De regerende danske mestre fra Bakken Bears virkede dog opsatte på, at sidste års pokalskuffelse til netop Horsens ikke skulle gentage sig, og med en vigtig trepointscoring fra Darko Jukic med to minutter tilbage fik ”Bjørnene” lidt pusterum med et forspring på 9 point. Forspringet blev også for stort for Horsens at indhente, og dermed kunne Bakken Bears kalde sig pokalvindere anno 2020 med resultatet 89-80.

Michel Diouf var uden tvivl kampens spiller med 26 point og blev fortjent kåret som pokalfinalens MVP.

FØRSTE LIGANEDERLAG TIL BAKKEN BEARS

Bakken Bears fik sæsonens første Basketliganederlag, da holdet søndag eftermiddag havde skiftet hjemmebanen ud med Egelundhallen, der normalt huser BMI Basketball. Bakken Bears tabte 96-99 til BMS Herlev Wolfpack, der var skarpe kampen igennem. Bears var ellers foran ved halvlegspausen, men ulvene viste sig bedst i anden halvleg, hvor holdet scorede 56 point.

Wolfpack var foran i det meste af første periode, men Bears fik skåret afstanden til blot at være på to point (20-22) efter de første ti minutter. Med seks point var Michel Diouf skarpest i første periode for Bears, mens gæsternes Viktor Lorenzen med syv point var mest scorende for udeholdet.

Bears fik hurtigt sat sig på tingene i anden periode, og det lignede det mønster, der var ventet inden kampen. Bears vandt perioden 29-21, og Chris Ortiz strålede med tre trepointscoringer – også Jonathan Galloway satte sig igennem fysisk med 7 point. For udeholdet var Javion Blake en stor mundfuld med syv point i perioden.

BMS Herlev Wolfpack skal roses for at være velforberedte, og udeholdet var absolut skarpeste hold på dagen. I tredje periode scorede gæsterne hele 32 point, og de førte således 75-69 inden de sidste ti minutter. Andreas Meilby stemplede ind i tredje periode, hvor han scorede 11 point – mens Blake fulgte sin fine første halvleg op ved at score otte.

I fjerde periode startede Bears med at få tændt for intensiteten. Bjørnene fik lynhurtigt lukket hullet, men nåede ikke foran. Der gik næsten tre minutter før Wolfpack fik scoret, men det kneb altså også for Bears. Wolfpack nåede undervejs foran med syv point (76-83 og 78-85) inden Bakken Bears fik sat en slutspurt ind. Ryan Evans reducerede med en treer til 89-91, og selvom Mathias Seilund og Victor Lorenzen fik udbygget føringen, var Bears ved at få momentum, da David Efianayi stjal bolden og scorede til 94-95. Desværre begik han herefter en usportslig fejl i et forsøg på at få bolden tilbage, og Andreas Meilby kunne udbygge Wolfpack-føringen.

Ved stillingen 96-99 fik Bears kunstigt åndedræt, da Javion Blake med seks sekunder igen missede to straffekast, men Ryan Evans brændte desværre sit trepointskud.

Symptomatisk for kampen var Wolfpack bedst i reboundspillet (44-40), og holdets aggressivitet gav sig også udtryk i flest straffekast. Wolfpack forsøgte sig 22 gange fra linjen, mens Bears skød 10 straffekast.

For Wolfpack havde to spillere double-doubles. Andreas Meilby scorede 23 point og tog 12 rebounds, mens Javion Blake stod for 19 point og 10 assists (og 7 rebounds). Viktor Lorenzen scorede 21 point.

For Bears var Chris Ortiz topscorer med 19 point, mens Michel Diouf scorede 15. Ryan Evans scorede 13 point og var bedste rebounder med 9 stk. David Efianayi noteredes for en double-double med 10 point og 11 assist (og 5 rebounds). Og Thomas Lærke og Adama Darboe scorede 10 point.

Mens Wolfpack holder juleferie med en sejr i bagagen, har Bakken Bears to chancer for revanche inden der skal kalkun på bordet. På onsdag spiller holdet ude mod Spirou i Charleroi i Belgien, mens det fredag gælder kamp i Basketligaen mod EBAA.

BEARS VINDER PÅ CYPERN

Efter en virkelig stærk første halvleg (52-32) fik Bakken Bears sejren på 95-86 over Keravnos Strovolou Basketball. Nu venter en spændende returkamp i Aarhus.

‘Tak for gæstfriheden til Keravnos og Cypern. Vi spillede en meget inspireret første halvleg, men vi manglede lidt i tredje periode. Vi ser frem til en meget spændende kamp i Aarhus. Vi scorede ikke helt nok i dag – med det tempo vi spiller med, skulle vi gerne score mere,’ sagde head coach Steffen Wich efter kampen.

Bears kom blæsende fra start og nåede foran med 10 point allerede midtvejs i første periode. Bears har et bredt hold, og det blev til fulde bevist. Allerede i første periode havde otte spillere scoret, og Bears var foran 28-12!

Også i anden periode havde Bears kontrol og føringen nåede foran med 22 point (43-21) midtvejs i perioden. Føringen ved pausen var på 52-32.

Den føring øgede Ryan Evans til 54-32 inden Keravnos fik gang i 3-pointskuddene. Hjemmeholdet var 6/9 bag treeren i tredje periode, og det var stærkt medvirkende til et flot comeback. Det blev til 20 point på de første fem minutter af perioden og føringen var skåret til blot at være på ni point efter tredje periode (63-72).

I fjerde periode nåede Bearsføringen helt ned på blot at være på fem point, men en fornuftig afslutning sikrede sejren på 95-86 efter et Darko Jukic tip til allersidst.

Jukic blev mest scorende med 17 p, mens Thomas Lærke scorede 16 p. Michel Diouf fik hældt 13 point i kurven.

Der var også stærke præstationer fra andre spillere. I alt otte Bearsspillere scorede mindst 8 point, og dermed beviste bjørnene sig som bredere end deres cypriotiske modstandere, hvor fem mand stod for 76 af de 86 point.

Specielt noteres Adama Darboes 9 assists, Ryan Evans 8 rebounds og Jonathan Galloways debut i professionel basketball, ide than noteredes for 11 point og 7 rebounds på knap 11 minutters spilletid.

Returkampen er fredag kl 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen

Bakken Bears kom skævt fra start i dagens pokalkvartfinale mod Horsens IC på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre kunne ikke komme til afslutninger, mens de gæstende ærkerivaler ingen problemer havde med et finde kurven. Horsens kom i kampens første minutter foran med 5-0. Bakken Bears’ første scoring kom efter to minutter, hvor amerikanske Ryan Evans scorede på en lang toer. Horsens fortsatte dog ufortrødent, og med tre minutter spillet af første periode var stillingen 2-9. Aarhusianerne kom dog bedre med efterfølgende med flere sccoringer i træk og bragte sig tilbage i kampen halvvejs inde i første periode. Stillingen var 9-12 i Horsens favør. Der var inden dagens pokalkvartfinale lagt op til et seværdigt opgør mellem to mandskaber, der for alt i verden vil undgå at tabe til den evige rival. Forventningerne til dagens kamp blev bestemt også indfriet med intens stemning fra lægterne og blandt begge holds spillere på banen. En enormt spændende og fysisk første periode sluttede med Horsens som det bedste af de to hold, men Bakken Bears havde fået bedre fat i spillet. Lovende takter fra begge mandskaber inden anden periode. Første periode sluttede med stillingen 23-27 i Horsens favør.

Anden periode begyndte knapt så effektivt fra de to mandskaber, men det var med samme fysiske intensitet fra alle involverede spillere på banen. De hold var uden tvivl beviste om kampens betydning. Taberen af dagens kamp kunne vinke farvel til videre avancement og muligheden for at vinde pokalturneringen. Kampen var halvvejs inde i anden periode fortsat hele lige mellem de to hårdt kæmpende mandskaber, men det var stadig udeholdet fra Horsens i førersædet med en smal føring på to point til stillingen 41-43. Gæsterne fra Horsens formåede dog at trække fra hver gang, at Bakken Bears nærmede sig i stillingen. Sølvvinderne fra sidste år scorede efterfølgende syv ubesvarede point og bragte føringen op på otte point til stillingen 41-50 med to minutter til pause. Hjemmeholdet fra Bakken Bears kom bedre med mod slutningen af anden periode, men Horsens kunne gå til pause med en føring på syv point til stillingen 46-53.

Tredje periode åbnede med en enorm effektivitet i angrebsspillet fra begge mandskaber, der scorede på alle sine angreb i de indledende minutter efter pausen. Hvis det skulle lykkes for Bakken Bears at indhente Horsens’ føring, så blev de nødt til få nogle defensive stop. Aarhusianerne blev dog hjulpet godt på vej efter en usportslig fejl af Horsens med efterfølgende scoring på straffekast og en tre point på den ekstra boldbesiddelse. Kampen var utrolig tæt, og med fem minutter tilbage af tredje periode nærmede Bakken Bears sig for alvor udeholdet på scoretavlen. Stillingen var 62-63 fem minutter inde i perioden. Men som det skete tidligere i kampen, så trak Horsens igen fra, da Bakken Bears nærmede sig. Gæsterne scorede otte ubesvarede point til stillingen 62-71 med to minutter tilbage af tredje periode. De danske mestre formåede dog endnu engang at kæmpe sig tilbage i kampen. Det var i sandhed et rigtigt pokaldrama, som tilskuerne i Vejlby-Risskov Hallen var vidner til. Stillingen efter tredje periode var en føring til Horsens på blot tre point. Stillingen var 70-73.

Fjerde og sidste periode åbnede med et rent skydetelt. De to hold skiftedes til at sænke lange treere til stor fornøjelse for tilskuerne. Det var dog udeholdet fra Horsens der kom bedst ud af de efterfølgende minutter. Bakken Bears havde problemer med at få afslutningerne i kurven. Stillingen var på dette tidspunkt 83-91, og klokken begyndte at blive en faktor for de aarhusianske værter. Der var ikke råd til ret mange fejl, hvis man skulle tilbage i kampen. Med to minutter tilbage af kampen begyndte det hele at spidse til, og det kunne man mærke på begge mandskaber. De håbefulde tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen sad på kanten af sæderne og så nervøst til, mens Bakken Bears skulle forsøge at lave et comeback til allersidst i kampen. Miraklet, som tilskuere håbede på, blev en realitet. Morten Sahlertz satte en treer i sidste sekund og sikrede overtid. Vanvittigt drama i dagens pokalkamp.

Overtiden begyndte med Bakken Bears som det bedste hold, og de bragte sig foran med fem point. Horsens IC formåede dog at holde hovedet koldt og være skarpest til sidst. Gæsterne kunne dermed sikre sig en sejr efter overtid på 106-111.

Bakken Bears kom flyvende fra start i dagens kamp mod Steaua Bucuresti. De danske mestre førte med 7-0 efter det første halvandet minut af første periode. Der skulle gå hele to minutter, før hjemmeholdet fra Rumænien kom på tavlen. Hjemmeholdet kom efterfølgende en smule bedre med i form af et par trepointsscoringer, men det var forsat Bakken Bears, der var bedst i kampens indledende fase. Et fremragende dunk af Ongwae bragte aarhusianerne op med 20-8 med tre minutter tilbage af første periode. Bakken Bears skiftede hele holdet mod slutningen af første periode, men det virkede bestemt ikke til at gøre spillet mindre attraktivt. Særligt Thomas Lærke og Hayden Dalton kom ind fra bænken og satte nogle hurtige point på tavlen. De danske mestre vandt første periode med 28-13.

Anden periode begyndte med samme fortegn. Bakken Bears var klart det bedste hold på banen, hvor rumænerne havde mere end vanskeligt ved at følge med tempoet. Bakken Bears førte med 18 til stillingen 15-33 efter to minutter af anden periode. De danske mestre kom i de efterfølgende minutter i frem til så meget i angrebsspillet. Effektiviteten gik en smule i stå for danskerne, hvilket bragte Bucuresti en smule bedre med i kampen. Tendensen varede dog ikke ret længe, og aarhusianerne fik igen skruet op for tempoet og udbyggede føringen inden pausen. Første halvleg sluttede med stillingen 53-34 i Bakken Bears’ favør.

Man kunne godt have frygtet, at den store føring fra første halvleg kunne blive en sovepude for danskerne ud til anden halvleg. Bakken Bears åbnede dog med samme tempo og intensitet som tidligere i kampen. Holdet har i denne sæson gjort en dyd ud af at spille i højt tempo gennem samtlige minutter i kampene, og det virkede bestemt også til at være planen mod Steaua Bucuresti. De danske mestre førte med 61-36 efter tre minutter spillet af tredje periode. En halvsløj periode sluttede med en Bakken Bears-føring på 69-52.

Ved indgangen til fjerde og sidste periode sad man reelt med fornemmelsen af, at tingene var afgjort. Det kunne til dels også ses på banen, hvor danskerne kun formåede at sætte fem point på tavlen efter fem minutter spillet af perioden. Det rumænske hjemmehold var fortsat ikke særligt farlige i den anden ende, og føringen kom derfor aldrig i fare. Det lignede dog samtidig holdets første kamp i Europa med en score på under 100 point. Holdet virkede dog til at have et ønske om at nå over de berømte 100 point, og de skruede op for tempoet mod slutningen. Det var dog ikke helt nok, men Bakken Bears vinder alligevel ganske overbevisende med 98-69 over Steaua Bucuresti.

Holdets mest scorende spiller blev Tobin Carberry med 19 point, 7 rebounds og 6 assists.