SEJR, 4-0, 16. DM-titel

Med den fjerde sejr på stribe i DM-finaleserien mod Horsens IC, vandt Bakken Bears klubbens 16. danske mesterskaber og det andet i træk. Bakken Bears vandt finalekamp fire med 83-76 efter at have været bagud med ni point i slutningen af tredje periode.

DM-finaleserien blev indledt med at udeholdets Kevin Larsen blev kåret som årets spiller i Basketligaen, men spillemæssigt var HIC-spillerens hold i starten et skridt bag hjemmeholdet. Bears kom foran 9-3 og 13-6 inden HIC – anført af en virkelig velspillende Lawrence Alexander kom på 13-13. Det lykkedes aldrig HIC at komme foran i første periode, og Bears havde næsten slået et hul inden Frederik Rungby scorede samtidig med slutsignalet. Føring til Bears på 26-21 efter ti minutters spil. Tony Bishop havde spillet imponerende for Bakken Bears (ni point i første periode).

I anden periode fik HIC udlignet ved 30-30 og kvaliteten af forsvarsspillet var virkelig nedadgående. Perioden var tæt og HIC fik igen udlignet til 41-41 i første halvlegs sidste minut, men Bears sluttede af med et dunk signeret Jaye Crockett. 43-41 efter 20 minutter.

I tredje periode indledte DeVaughn Akoon-Purcell med en scoring, inden HIC gik på et 16-2 run. Kevin Larsen og Lawrence Alexander var virkelig imponerende, og HIC-holdet fik frustreret Bears til at smide bolden væk. HIC nåede holdets største føring ved 57-47 og 59-49. Bears fik pyntet en smule på resultatet inden udgangen af tredje periode, men ved 59-66 og blot ti minutter igen lignede det ikke guldfest. Især fordi hjemmeholdets spil så forkrampet ud.

Doug Wiggins åbnede sidste periode med en trepointscoring, og da Darko Jukic og senere Michel Diouf scorede og Bears dermed fik udlignet til 66-66, fik stemningen i den fyldte Vejlby-Risskov Hallen virkelig et løft. Tony Bishop fik bragt hjemmeholdet foran – og Bears-runnet på 11-0.

Alexander scorede to straffekast for HIC inden Jukic og Akoon-Purcell scorede fem point. Igen skulle HIC på straffelinjen, hvor Kevin Larsen scorede et point før holdet kunne score. Jaye Crockett scorede en treer til 76-69. Horsens IC skulle knap syv minutter ind i perioden inden holdet blev noteret for et field goal og da var det for sent. Darko Jukic scorede et lay up, Michel Diouf to straffekast og den selvsamme senegaleser noterede sig for et par gode aktioner i forsvaret. Selvom Lawrence Alexander med sit 34. point reducerede til 82-76 var Bears for stærke i slutfasen.

Mest scorende i den fjerde finalekamp var Lawrence Alexander, der blev noteret for 34 point, mens Kevin Larsen scorede 11 point som han supplerede med 9 rebounds. For Bakken Bears scorede finalernes bedste spiller, Jaye Crockett, 20 point og han tog ydermere 5 rebounds. Darko Jukic og Michel Diouf scorede hver 14 point – og de supplerede med hhv 7 og 14 rebounds!

BEARS-SEJR OG 3-0 FØRING

Bakken Bears fik den tredje sejr i DM-finaleserien imod Horsens IC, men det holdt hårdere end i de første to kampe. Horsens IC var langt mere aggressive end i de første kampe, og Bears havde svært ved at justere. Med sejren i dagens kamp kan Bakken Bears tage klubbens 16. danske mesterskab på mandag i Aarhus.

Bears startede kampen bedst og bragte sig foran 7-0 og senere 17-8, men herefter var HIC i teten. Hjemmeholdet dominerede reboundspillet, og Bears blev frustrerede over et aggressivt HIC-hold. HIC scorede de sidste fire point i første periode og de første fire i anden. HIC fulgte med til 26-27 inden Bears satte syv point i træk. Horsens IC scorede periodens sidste fire point, og Bearsføringen ved pausen var på 36-32.

HIC vandt reboundkampen 22-13 i første halvleg, men hjemmeholdet havde ikke ramt et trepointskud. Mest scorende i første halvleg var HICs Kevin Larsen (12 point), mens den normale pointsluger, Lawrence Alexander, blot havde scoret to point. For Bears havde DeVaughn Akoon-Purcell scoret 11 point.

Tredje periode var lige. Bears bragte sig foran 45-36, men HIC kom godt igen og fine scoringer af Reggie Agbeko sikrede reducering til 49-52. Tony Bishop sluttede perioden med et flot drive og en trepointscoring og dermed føring på 57-49 inden sidste periode.

Fjerde quarter startede med mest godt forsvar fra begge hold og knapt så opfindsomt angrebsspil. Lawrence Alexander scorede sit holds første trepointscoring i kampens 32. minut, og kort efter fulgte Derrick Wilson op med endnu en. Adama Darboe udbyggede føringen til 60-55 inden Kevin Larsen reducerede og DeVaughn Akoon-Purcell scorede et trepointspil. Herefter blev det hjemmeholdets Oscar Jørgensens tur til at ramme to treere, dog med en af Adama Darboe imellem. HIC havde ved 63-66 chancen for at udligne for første gang siden 22-22, men missede trepointforsøget, hvorefter Darko Jukic ramte en treer. Wilson ramte endnu en treer – hjemmeholdets femte på seks minutter – inden Darboe sluttede trepointfesten med at score Bears’ fjerde i perioden. DeVaughn Akoon-Purcell scorede et trepointspil, og med Bearsføring på 75-66 var kampen reelt forbi.

For tredje gang i tre kampe var Bears-bænken mere scorende end HICs tilsvarende (29-14). HIC var ellers dominerende på andre parametre. Hjemmeholdet scorede 36 point i feltet, mens Bears blot blev noteret for 18, og Horsens vandt også reboundkampen (41-34).

Begge hold skød 24 gange fra trepointdistancen – HIC ramte 5 og Bears 13!

For HIC blev Kevin Larsen topscorer med 18 point, mens Derrick Wilson scorede 12 og Lawrence Alexander 11. For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell 21 point, mens Adama Darboe scorede 14 (4/5 på treeren).

BLÆNDENDE FØRSTE PERIODE GIVER SIKKER SEJR

En rigtig god første periode grundlagde en sikker sejr til Bakken Bears og dermed en 2-0 føring i DM-finaleserien, der fortsætter på torsdag i Forum Horsens. Jaye Crockett scorede imponerende 23 point på 10 skud.

Bears startede som lyn og torden, og selvom Christian Benzon startede med at score HICs første fem point, men problemet for udeholdet var at Bears-skuddene regnede i kurven. Bjørnene bragte sig foran 15-5 og senere 25-9 og 33-12! 400-kamps-jubilar Morten Sahlertz fik sine første minutter i finaleserien og satte to treere i periode, hvor Bears i alt satte syv stk. Bears førte 36-16 efter de første ti minutter – efter en opvisning i forsvarsspil fra årets forsvarsspiller Michel Diouf og virkelig godt angrebsspil fra hele Bears-gruppen. Syv spillere scorede for hjemmeholdet, mens kun tre HIC-spillere fik scoret.

I anden periode viste Lawrence Alexander sine evner og sammen med Shannon Hale fik han HIC-holdet på et 13-2 run. Bears – stadig anført fra Jaye Crockett – fik øget afstanden til 45-31 og senere 54-34 efter 20 minutters spilletid. Crockett havde scoret 17 point ved halvlegspausen, mens Kevin Larsen havde stået for 13 point for udeholdet.

Anden halvleg blev groft sagt en stor gang udveksling af scoringer. Bears nåede foran 68-41 efter to treere af en velspillende Doug Wiggins, og det blev også til 79-51 da Adama Darboe satte en treer, mens Lawrence Alexander sluttede perioden med et firepointspil.

Stillingen var 81-57 inden sidste periode. Bænkspillerne blev sat ind i kampens afslutning, og der var gode præstationer fra Bakir Serdarevic, der scorede 5 point og Aladdin Barakeh, der scorede seks af sine ni point i kampens afslutning. For Bears gjorde Sylvester Berg det godt med ni point i sidste periode.

Lawrence Alexander scorede 22 point (på bare 12 skud) for HIC, mens Kevin Larsen scorede 16. Aladdin Barekeh var tredjemest scorende med ni point.

For Bears scorede Crockett 23 point, mens Tony Bishop scorede 13 point, som han supplerede med syv rebounds. DeVaughn Akoon-Purcell og Michel Diouf scorede hver 11 point.

Bears vandt reboundstatistikken 36-29, mens det var særdeles sigende, at Bears blev noteret for 28 assists og HIC havde 13!

Torsdag lægger Forum Horsens gulv til den tredje DM-finale, mens finale fire spilles mandag i Aarhus.

BEARS STJÆLER HJEMMEBANEFORDELEN

Efter en flot forsvarsindsats vandt Bakken Bears den første DM-finale og ’stjal’ dermed hjemmebanefordelen fra Horsens IC. Hjemmeholdet scorede blot 57 point og så gjorde det mindre, at Bearsangrebet ikke var helt så synkroniseret som tidligere på sæsonen. Holdene mødes igen mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Kampen var lige til midt der var spillet otte minutter da Bears sluttede første periode med et 7-3 run. Jaye Crockett var en fornøjelse at se i første periode, og også Chris Christoffersen havde et rigtig fint indhop. Den 218 cm høje center scorede fire point i sin Bears-kamp nummer 523 – et antal, der giver ham klubrekorden hos Bakken Bears.

I anden periode fortsatte Bears med at have kontrol og udeholdet bragte sig foran 32-21 inden Lawrence Alexander var bagmand bag et 5-0 run. Bears fortsatte kontrollen og nåede foran med hele 43-28 inden Shannon Hale med et trepointspil og Oscar Jørgensen med en treer sikrede reducering og momentum inden halvlegspausen.

Efter halvlegspausen startede holdene med at følges ad, men fire point af DeVaughn Akoon-Purcell og to af Crockett gav føring på 54-38. Derefter fulgte et 9-0 HIC-run og det var bjørnenes held, at HIC missede fire straffekast i slutningen af periode. 56-47 inden de sidste ti minutter.

Det ventede HIC-run kom aldrig. Bears åbnede med at score fire point og Bears vandt kampens mindst scoringsrige periode med 15-10. Bears vandt kampen 71-57 og tog dermed sejren over grundspillets vinder.

Jaye Crockett scorede 22 point og han tog også 11 rebounds. Tony Bishop scorede 9 point og tog 7 rebounds, mens Darko Jukic også scorede 9 point. Flest assists havde dagens fødselar, Adama Darboe, der supplerede sine 8 point med 4 assists og 5 rebounds. For HIC scorede Lawrence Alexander 19 point og han tog 7 rebounds. Kevin Larsen scorede 15 point og tog 7 rebounds.

BEARS I FINALEN FOR 16. SÆSON I TRÆK

Bakken Bears sikrede sig mandag aften en plads i DM-finalerne for 16. sæson i træk. Det skete efter en rigtig playoffskamp, hvor bjørnene slog Team FOG Næstved 74-61. DM-finalerne starter allerede torsdag, hvor Horsens IC har hjemmebane i Forum Horsens.

Næstved var fint med i starten af første periode, hvor Kazembe Abif kom til et par lette scoringer, men sjællænderne fik problemer med at score, og det udnyttede Bears til et 19-0 run til føring på 25-9. Darko Jukic var dybt imponerende i første periode, hvor han scorede 14 point.

I anden periode stoppede Bears til gengæld med at gå inside, og efter en treer fra Tony Bishop og en fra DeVaughn Akoon-Purcell, scorede Næstved 12 point i træk. Team FOG fik reduceret til 30-34 efter fine scoringer af Chris Gabriel og Kazembe Abif. Bears fik dog fat igen scoringsmæssigt, men holdet tabte stadig anden periode 10-18. Bears havde dog stadig føringen (38-32) ved pausen.

Tredje periode blev en fantastisk forsvarsopvisning fra begge hold. Bears havde for mange turnovers, mens Næstved blev presset til svære afslutninger. Bears vandt perioden med de lave cifre 14-11 trods en treer i slutfasen af en velspillende Mathias Bak Christensen.

Bears førte 52-43 og trods Darboes indledende scoring satte Næstved tryk på og scorede fem point i træk. Næstved scorede en treer til reducering til 51-56, men så satte Bears forsvarstrykket ind. Hjemmeholdet gik på et kampafgørende 11-0, hvor Michel Diouf scorede de sidste seks point. Bears bragte sig endda foran 73-55 inden Næstved ramte to treere.

Kazembe Abif blev topscorer for Næstved med 13 point (foruden 9 rebounds), mens Devin Daly scorede 11 og Troy Franklin scorede 10 (og 6 assists). For Bears scorede Darko Jukic 21 point foruden 9 rebounds. Michel Diouf noterede sig for en double-double med 13 point og 10 rebounds.

Bakken Bears er med sejren sikker på DM-medaljer for 22. sæson i træk. Det er fjerde sæson i træk, at Bears og Horsens IC mødes i finalerne – HIC vandt de to første og Bears vandt i sidste sæson.

EUROPÆISK EVENTYR SLUT

Bakken Bears’ europæiske eventyr sluttede onsdag aften, da Sidigas Scandone Avellino kvalificerede sig til finalen i FIBA Europe Cup med en sejr på 72-82 i Aarhus. Italienerne vandt 75-72 i den første kamp.

Bears spillede et elendigt andet quarter, og det blev kostbart. Avellino førte således 48-33 ved halvlegspausen. Bakken Bears kom ellers flot tilbage i tredje og starten af fjerde periode, og nåede foran med to point (62-60) midt i fjerde periode, men den italienske landsholdsspiller Ariel Filloy og den ukrainske ex-NBA-spiller, Kyrylo Fesenko, var for gode i slutfasen.

Bakken Bears nåede at spille 20 europæiske kampe i sæsonen og som det blot andet nordiske hold nogensinde, nåede de forsvarende danske mestre semifinalen i en europæisk turnering. I alt har et nordisk hold deltaget i Europa Cup’en 213 gange!

Bears er på næste vind-eller-forsvind-opgave på fredag, når holdet drager til Næstved, hvor Team FOG tager imod i den fjerde DM-semifinalekamp. Sydsjællænderne fører serien 2-1 og kan med en sejr kvalificere sig til DM-finalen.

BEARS TABER TIL VELSPILLENDE NÆSTVED-HOLD

En overdådigt spillende Troy Franklin, der scorede 26 point, var drivkraften bag Team FOG Næstveds udebanesejr på 91-83 over Bakken Bears. Dermed fik Næstved et godt rygstød inden den anden semifinalekamp, der spilles på søndag i Arena Næstved.

Bakken Bears kom ellers bragende godt fra start med en føring på 18-5 midt i første periode, men Troy Franklin holdt udeholdet inde i kampen med 12 point alene i første periode. Efter de første ti minutter førte Bears 31-21 efter en buzzer treer af JJ Mann. I anden periode fik Næstved hurtigt lukket hullet. Zygimantas Riauka satte seks point i perioden, kun overgået af Kazembe Abif, der scorede syv. Bears førte efter anden periode, men nu kun 47-44.

I tredje periode var det så Chris Gabriel, der dominerede. Den store sydafrikaner scorede otte point i perioden, hvor Bears kun scorede 16 point, så udeholdet kom foran 64-63 efter periodeafslutningen. For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell to treere, men bortset fra skuddene udefra fik han ikke gang i sit spil.

I fjerde quarter indledte Akoon-Purcell, efter en tøvende start fra begge hold, med en treer, men derefter var det Næstved, der havde tur i den fra distancen. To treere af Troy Franklin og en af Philip Hertz gav udeholdet en føring på 73-66. Bears fik efter en timeout igen kontakt med seks point i træk, men efter en scoring af Kazembe Abif blev Bears ramt af en diskvalifikation til Darko Jukic, der efter at have lavet en usportslige fejl fik en teknisk fejl. Jukic havde været Bears’ bedste spiller, og efter diskvalifikationen fik Bears ikke kontakt til Næstved igen. Da Bears blev tvunget til at fejle i slutsekunderne var Næstved stensikre fra straffelinjen.

Troy Franklin blev topscorer med sine 26 point på bare 16 skud, som han supplerede med 4 rebounds og 6 assists. Kazembe Abif scorede 17 point og tog 6 rebounds, mens Chris Gabriel scorede 14 point og tog 8 rebounds.

For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell 18 point og han tog også 5 rebounds, mens Darko Jukic supplerede sine 15 point med 5 rebounds. Michel Diouf noterede sig for en double-double med 12 point og 13 assists.

BEARS VINDER POKAL NUMMER 11

Bakken Bears vandt klubbens 11 pokaltitel, da Wolfpack blev besejret 100-67 efter en kamp, hvor Bears startede godt og spillede godt forsvar i de sidste 15 minutter, men hvor der var nogen ustabilitet i præstationen. Edgaras Stanionis fra Wolfpack blev årets pokalfighter.

Michel Diouf scorede 9 point i de første fem minutter og han var katalysator 197for en fin Bearsstart, hvor bjørnene kom foran 19-7. Bears var foran 25-13 efer første periode. Også i starten af anden periode var Bears velspillende, men da holdet kom foran 35-15 ændrede kampen karakter. Edgaras Stanionis og Oliver Strøh fik katalyseret et comeback til 29-41 inden Bears igen strammede op. Bears førte 51-35 ved pausen.

I tredje periode fik Stanionis virkelig gang i scoringen og han blev suppleret af Durell Vinson. Midt i perioden fik Wolfpack reduceret til 54-62, men en Bears-timeout ændrede momentum igen. Resten af kampen vandt Bears 38-13, bl.a efter flot spil af Adama Darboe, der scorede 11 i den sidste halvdel af tredje periode. Dagens 38-års fødselsar, Nicolai Iversen scorede Bears sidste tre point til resultatet 100-67.

Topscorer for Bears blev Michel Diouf med 20 point, mens DeVaughn Akoon-Purcells og Adama Darboe scorede hver 14 point. For Wolfpack scorede Stanionis 26 og Vinson 21.

Alle 12 Bearsspillere scorede mindst tre point – Bears var uden Thomas Lærke og Morten Sahlertz, der begge var skadede.

Næste opgave for Bears er onsdag, hvor holdet spiller i Montenegro mod Mornar Bar.

BAKKEN BEARS VINDER 15. DM-GULD

Bakken Bears vandt klubbens 15. danske mesterskab, da holdet vandt DM-finaleseriens femte kamp 81-73 over Horsens IC og dermed lukkede serien med scoren 4-1. Efter en lige første periode (22-22), trak Bears fra i de efterfølgende to og trods begyndende passivitet kom Horsens IC aldrig tæt på at bringe serien i sjette finalekamp.

Kampen var lige hele første periode og igen i den første del af anden periode. Fra 29-29 gik Bears på et 7-0 run og fik skabt et hul, der holdt halvlegen ud. Føringen efter første halvleg var på 44-37. I tredje periode indledte HIC med næsten at lukke hullet, da først Myles Mack og dernæst Lawrence Alexander ramte en treer, men Bearsholdet blev ikke ramt af nervøsitet og slog straks tilbage med en treer af DeVaughn Akoon-Purcell og fire point af Michel Diouf.

I kampens 28. minut blev hjemmeholdets forspring for første gang tocifret og selvom HIC fik reduceret skabte to scoringer af Akoon-Purcell et hul på 11 point inden sidste periode (63-52). Et par minutter ind i fjerde periode blev Bearsforspringet på hele 16 point (70-54), men herefter virkede det som om Bakken Bears blev bange for at angribe. Passiviteten tog over, og HIC nåede tættere på. Med to minutter igen fik de forsvarende mestre reduceret Bearsforspringet til at være på otte point (77-69), men igen dukkede Michel Diouf op. Hans flagrende forsvarsspil fik generet utroligt mange HIC-angreb og var afgørende i kampen.

Bakken Bears kunne køre en sejr på otte point i hus til stor jubel for en fyldt Vejlby-Risskov Hal. Det er i øvrigt femte kamp i træk med en fyldt hal – i to semifinaler og tre finaler på hjemmebane har publikum givet noget nær den ideelle opbakning.

Mest scorende for Bears var ligatopscorer og finale-MVP DeVaughn Akoon-Purcell (25 point, 8 rebounds, 4 assists), mens John Williamson (15 point, 6 rebounds) og Michel Diouf (14 point, 11 rebounds) fulgte efter. Mike Gesell nåede 9 point og 4 assists trods en ankelskade allerede i første halvleg.

For HIC scorede Lawrence Alexander 19 point, mens Myles Mack tegnede sig for 13 point, 9 assists og 4 rebounds. Iffe Lundberg havde også en komplet statline med 12 point, 6 rebounds og 7 assists.

BEARSSEJR I TÆT KAMP

En kamp med usædvanlige udsving endte i sejr til Bakken Bears og dermed føring på 3-1 i DM-finaleserien, der fortsætter med kamp fem på mandag i Vejlby-Risskov Hallen. Bears vandt periode et med 10 point og periode tre med 19 point og alligevel blev det en uhyre spændende kamp, der blev afgjort i de sidste 30 sekunder.

Bears startede klart bedst og med solidt forsvar og bragte sig foran 9-2. DeVaughn Akoon-Purcell scorede 8. point efter godt fem minutter til føring 16-6 inden Myles Mack, der overraskende var startet på bænken gik i gang med at score. Han var enforcer og bragte sit hold på 15-19 inden Bears sluttede perioden med at score 6 point.

Efter Bearssejr på 10 point i de første ti minutter, var det et helt andet HIC-hold, der kom ud til anden periode. Allerede fire minutter ind i anden periode havde HIC reduceret til 30-32 efter bl.a. ti point af Myles Mack. Kort efter scorede Dan Trist to gange til HIC-føring på 34-30. Morten Sahlertz svarede efter en time out igen med fem hurtige point, men perioden sluttede med syv ubesvarede point til HIC. HIC vandt perioden 30-14 og var derfor foran 45-39 ved halvlegspausen.

Det skifte der skete mellem første og anden periode blev gentaget mellem anden og tredje. Bakken Bears gik ved stillingen 51-47 på et 11-0 run og sluttede endvidere perioden med otte point i træk. Periodesejr 31-12 og nu føring til Bears på 70-57.

Der kom selvfølgelig et sving igen, da fjerde periode startede. Horsens IC åd sig langsomt men sikkert ind på Bears og da Vedran Borovcanin ramte en treer til 79-80 var der dømt spænding. Bears fik dog steppet op i forsvaret og fik angrebsmæssigt spillet sig på straffelinjen, hvor DeVaughn Akoon-Purcell og John Williamson hver scorede to gange. HIC fik af flere omgange reduceret Bears-føringen til blot at være på tre point, men Bearssikkerheden fra straffelinjen (9/10 de sidste tre minutter).

Bears vandt 93-85 i den første tætte DM-finalekamp og fører finaleserien 3-1. Kamp fem spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell (25 point, 6 rebounds), Michel Diouf (22 point, 13 rebounds) og John Williamson (21 point, 5 rebounds). For HIC scorede Myles Mack 22 point (5 rebounds, 7 assists), mens Lawrence Alexander og Dan Trist hver scorede 17.

AKOON-PURCELL ÅRETS SPILLER OG TOPSCORER I SEJR

Bakken Bears tog sejren i den tredje DM-finalekamp, og har dermed en 2-1-føring inden DM-finale 4 på onsdag i Forum Horsens. Bears vandt 91-81 i en fyldt Vejlby-Risskov Hal, anført af DeVaughn Akoon-Purcell, der inden kampen blev kåret som årets spiller, som scorede 26 point.

Det var Thomas Lærke, der satte bjørnene i gang ved at score kampens første fem point. Bears nåede foran 7-0 og senere 11-4. En velspillende Michel Diouf scorede seks hurtige point til føring 22-10. Horsens IC sluttede første halvleg bedst og fik reduceret Bearsføringen til blot at være på syv point (27-20).

Horsens IC startede anden periode med at score syv point og dermed få udlignet. Men basketball er et game of runs og efter en timeout fik Bears igen gang i scoringerne. Akoon-Purcell gav med syv point igen Bears lidt luft og bjørnene kom på en treer af Thomas Lærke foran med otte point (39-31). Senere i perioden nåede hjemmeholdet foran med hele 11 point (52-41) men HIC fik reduceret til 53-43, som var stillingen ved pausen.

DeVaughn Akoon-Purcell scorede blot to point i første periode, men fulgte op med 15 i anden. Fra tredje periodes start lignede han en spiller, der ville (og kunne) vinde DM helt alene. Han scorede Bakken Bears’ første ni point og bragte dermed sit hold foran 62-45. HIC sluttede dog perioden klart bedst af og anført af bl.a Lawrence Alexander fik de forsvarende mestre scoret periodens sidste seks point til stillingen 70-58.

I fjerde periode var det igen Michel Diouf, suppleret af John Williamson, der holdt HIC stangen. Selvom Iffe Lundberg sluttede fantastisk og scorede point i sidste periode kom HIC aldrig tættere på end otte point, og Bears vandt 91-81.

Topscorer for Bears var ligatopscorer Devaughn Akoon-Purcell  mest scorende og bedste rebounder (26 point, 9 rebounds, 5 assists) og Thomas Lærke (19 point, 5 rebounds). Michel Diouf scorede 12 point og Bears vandt i øvrigt med 31 point i de 29 minutter han spillede. John Williamson scorede 12 point og tog 9 rebounds. Mike Gesell havde en double-double med 10 point og 11 assists.

For HIC scorede en virkelig velspillende Dan Trist 18 point, mens Iffe Lundberg scorede 17 point og Lawrence Alexander satte 14 point på tavlen.

Finale fire spilles på onsdag i Forum Horsens, mens den femte finalekamp spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

TAKTISK ÆNDRING GAV BEARSSEJR

Bakken Bears vandt DM-finale 2 og fik dermed udlignet til 1-1 i serien, der spilles bedst af syv. Den tredje finalekamp spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Efter Horsens IC havde vundet den første finale med 16 point vandt Bears finale to med 18 point. De to kampe var på alle måder vidt forskellige – i HIC-sejren i mandags var udeholdet stort foran og kampen var afgjort allerede i tredje periode, og selvom Bears vandt større i torsdagens anden finalekamp var det en kamp, der først blev afgjort i de sidste minutter.

Bortset fra de første minutter var Horsens IC ellers klart bedst i første periode. Hjemmeholdet var foran 11-7 og senere 17-14 og 24-15 inden Adama Darboe fik reduceret til 17-24, der stillingen efter første periode.

Bears sadlede om i pausen mellem første og anden periode og et godt zoneforsvar fik virkelig bremset HIC. Glimrende indhop fra Chris Christoffersen og Morten Sahlertz og rigtig godt reboundspil gav et 16-4 run til føring 33-28. Akoon-Purcell og Lærke ramte hver en treer og var det ikke for Vedran Borovcanins treer i de døende sekunder af anden periode havde Bears holdt de forsvarende mestre på seks point i perioden. Bakken Bears vandt anden periode 24-9 og førte 41-33 ved halvlegspausen.

Tredje periode blev langt mere pointrig. Der blev scoret hele 55 point og især sidste scoring i perioden var uhyre vigtig, da John Williamson ramte en treer. HIC truede hele tiden med et comeback, men bl.a. ni point af DeVaughn Akoon-Purcell gav Bears føring på 71-58 inden sidste periode.

I fjerde periode spillede Bears fornuftigt forsvarsmæssigt, men fik slet ikke spillet bolden rundt i angrebet. Det tog næsten fire minutter inden Bears fik skudt sig ind på kurven og da havde HIC reduceret til 64-71. En stor treer af Thomas Lærke fik skabt lidt luft, men HIC gav ikke op. Frederik Rungby satte en treer til reducering til 69-76 inden Michel Diouf ramte en vigtig lang topointscoring. Det blev starten på et 9-0 run til Bears og selv Iffe Lundberg scorede et par gange var HIC ikke i nærheden af at komme igen. Thomas Lærke satte tre trepointscoringer i sidste periode.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell (23 point, 8 rebounds), John Williamson (22 point, 7 rebounds), Thomas Lærke (17 point, 6 rebounds, 4 assists) og Adama Darboe (12 point). For HIC scorede Will Artino 16 point (og 6 rebounds) og Dan Trist (14 point).