ANFØRER STOPPER EFTER SIN 7. DM-TITEL

Bakken Bears’ anfører Andreas Jakobsen stopper basketballkarrieren efter at have vundet sin syvende DM-titel. Jakobsen angiver et travlt hverdagsprogram som begrundelsen.
Andreas Jakobsen, der er den Bearsspiller med flest trepointscoringer (540 stk) i karrieren, stopper efter at kombinationen af familieliv, arbejde og basketball har presset over længere tid.
Hovedpersonen siger: “Jeg stopper fordi, at tiden ikke er til basketball på topplan, når man også har familie og arbejde. Det har været vigtigt for mig, at jeg altid har kunne passe træningerne, udvikle mig og præstere på et højt niveau. Og i denne sæson har jeg kunne mærke, hvor hårdt det er at følge med på det her plan, når man ikke har mulighed for at være 100 % med.”
For klubben bliver det et stort tab. “Andreas har i de seneste mange sæsoner været en rigtig vigtig del af Bakken Bears. Andreas har som anfører været med til at sætte standarder for præstationer til kampe og træning samt for holdninger og kultur. Han vil blive savnet som et samlingspunkt, der kunne afgøre mange basketballkampe – fx. var det en vanvittig scoring fra Andreas, der sikrede kvalifikation til andet gruppespil i Europa”, siger Sportsdirektør Michael Piloz.
Jakobsen forventer dog fortsat at være en del af klubben: “Basketball i Bakken har jo givet mig en kæmpe århusiansk familie – et sted, hvor jeg er hjemme. Jeg glæder mig til at vende hotdog med Buur og Per P, hvis de vil have mig…”

Andreas Jakobsen kom til Bakken Bears i sommeren 2005 efter to år på college i USA. Inden da havde Jakobsen fået sit gennembrud i Holbæk
Basketball Klub.
Jakobsen, der fylder 31 om otte dage, har spiller ni sæsoner for Bakken Bears, og det har givet syv DM-guld og to DM-sølvmedaljer samt fem pokalguld og tre tabte pokalfinaler. Derudover har Jakobsen været anfører i Bakken Bears mest succesrige Europa Cup-eventyr, da holdet i indeværende sæson kvalificerede sig til EuroChallenge Last16 gruppespillet.
Andreas Jakobsen nåede at spille 352 kampe for Bakken Bears (femteflest i klubbens historie) og scorede i alt 3.741 point (fjerdeflest i klubhistorien).

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
NEWS ARCHIVE