BEARS MOD SLOVENSKE MESTRE

Tirsdagens opgave hedder KK Tajfun Sentjur fra Slovenien – et hold der i foråret vandt det første mesterskab i klubbens historie efter et perfekt slutspil. Traditionelt er det ellers Olympia fra hovedstaden Ljubljana og Krka Mesto, der har domineret den hjemlige liga, og især førstnævnte har også gjort sig i Euroleague.

Selvom Slovenien er et af Europas mindre lande, er der en lang basketballtradition. Landsholdet er således fast deltager ved EM-slutrunderne og gør det ofte godt. De fleste landsholdsspillere spiller dog traditionelt i udenlandske klubber, inkl. NBA, eller i hovedstadsklubben.

For Bears gælder det om at fokusere på de dyder, der har givet sejre i de første to kampe i FIBA Europe Cup. Godt forsvar og den ekstra aflevering i angrebet, så skuddene bliver frie er elementer i at holde kampene tætte.

Efter Hibernia fra Irland og CEZ Nymburk fra Tjekkiet, gælder det nu KK Tajfun Sentjur fra Slovenien.
Tajfun har været i den bedste række i den basketballglade nation de seneste 15 år med en fjerdeplads og semifinalenederlag i 2009/10 som bedste resultat – indtil sidste sæson. Her sluttede Tajfun på femtepladsen, men overraskede alle i slutspillet. I semifinalen blev storholdet og grundspilsvinderen Krka slået og i finalen blev den anden overraskelse Helios slået med Tajfuns første mesterskab nogensinde som resultat.

Traditionelt har det ellers været Union Olimpija fra Ljubljana og Krka fra Novo Mesto, der har domineret basketball i Slovenien. Hovedstadklubben har deltaget i EuroLeague et tociffret antal gange, og har gjort det glimrende. Det duopol har Tajfun Sentjur nu brudt.

De tre storhold deltager ikke i den indledende fase i den hjemlige liga. De deltager alle tre i Adriatic League med de stærkeste hold fra Balkan, mens Ljubljana også deltager i EuroCup og de to øvrige hold i FIBA Europe Cup.

Opbygningen af Tajfuns hold ligner Bakken Bears. Et godt og homogent hold, flere rigtig store spillere, mange erfarne, hjemlige spillere – kun to amerikanere bryder de balkanflagene på holdlisten – der er et par serbiere og en bosnier på holdet.

Homogeniteten udstilles når man kigger på topscorerlisten, hvor Sandi Cebular, der er eneste mand, der snitter et tociffret antal point. Bedste rebounder er Emir Zimic, hvis spil ligner Chris Christoffersens.

Amerikanerne hedder Ceola Clark og Jacob Parker – især førstnævnte har styr betydning for slovenernes hold.
Tip off kl. 18.15 i Vejlby-Risskov Hallen.

 

29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
NEWS ARCHIVE