Bears møder BC Tartu

Bakken Bears møder BC Tartu fra Estland i kvalifikationen til Basketball Champions League. Vi har kigget på hvad det er for en størrelse som Bakken Bears skal op imod.

BC Tartu Ulikool spiller til daglig i den estiske Korvpalli Meistriliiga også kendt som KML ligaen. Klubben blev grundlagt i 1937 som en del af University of Tartu Academic Sports Club og har i sin levetid vundet intet mindre end 26 estiske mesterskaber, 16 estiske pokalmesterskaber og et sovietisk mesterskab i 1949. Klubbens første mesterskab kom i hus i 1938 hvorefter det blev forsvaret de følgende to sæsoner, men 2. verdenskrig og den sovjetiske okkupation satte en stopper for denne streak. Tartu kom stærkt tilbage og vandt 5 estiske mesterskaber på stribe fra 1948 til 1952.

BC Tartu har været meget dominerende i den hjemlige liga. Det er siden 1999 blevet til medaljer alle år – syv gulv, ni sølv og en bronze. I pokalturneringen er det blevet til ni gange guld og fem sølvmedaljer.

Internationalt har BC Tartu deltaget i Baltic Basketball League siden 2005 og har to tredjepladser her som deres bedste resultat. Derudover har BC Tartu siden 2000 deltaget i forskellige europæiske turneringer, heriblandt Europe Cup, Euro Cup og Euro Challenge med en fjerdeplads i Euro Cup 2008 som deres bedste resultat. I 2015/16 deltog holdet i FIBA Europe Cup og nåede – ligesom Bakken Bears i øvrigt – det andet gruppespil, hvor holdet røg ud.

Head coach Gert Kullamäe har stået for det sportslige lederskab siden 2012/13 sæsonen og har i denne tid vundet et mesterskab og to pokaltitler med holdet og blev desuden estisk coach of the year 2014/15. Rosteren tæller nogle solide spillere, heriblandt KML Liga Best defender 2014/15 og 2015/16 Janar Talts. Nyerhvervelserne Venky Jois fra Australien, amerikanske Mandell Thomas og Dominykas Milka fra Litauen forstærker i år både holdets backcourt og frontcourt. Janari Jõesaar, Gert Dorbek og Tanel Sokk udgør holdet solide estiske fundament og starter sammen med Janar Talts i mange af BC Tartus kampe.

BC Tartu Ulikool har siden 1982 spillet deres hjemmekampe i University of Tartu Sports Hall som kan rumme 1650 tilskuere og den østestiske by Tartu har et indbyggertal på lidt over 100.000 mennesker. Dermed er Tartu den næststørste by i Estland.

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE