Bears møder BC Tartu

Bakken Bears møder BC Tartu fra Estland i kvalifikationen til Basketball Champions League. Vi har kigget på hvad det er for en størrelse som Bakken Bears skal op imod.

BC Tartu Ulikool spiller til daglig i den estiske Korvpalli Meistriliiga også kendt som KML ligaen. Klubben blev grundlagt i 1937 som en del af University of Tartu Academic Sports Club og har i sin levetid vundet intet mindre end 26 estiske mesterskaber, 16 estiske pokalmesterskaber og et sovietisk mesterskab i 1949. Klubbens første mesterskab kom i hus i 1938 hvorefter det blev forsvaret de følgende to sæsoner, men 2. verdenskrig og den sovjetiske okkupation satte en stopper for denne streak. Tartu kom stærkt tilbage og vandt 5 estiske mesterskaber på stribe fra 1948 til 1952.

BC Tartu har været meget dominerende i den hjemlige liga. Det er siden 1999 blevet til medaljer alle år – syv gulv, ni sølv og en bronze. I pokalturneringen er det blevet til ni gange guld og fem sølvmedaljer.

Internationalt har BC Tartu deltaget i Baltic Basketball League siden 2005 og har to tredjepladser her som deres bedste resultat. Derudover har BC Tartu siden 2000 deltaget i forskellige europæiske turneringer, heriblandt Europe Cup, Euro Cup og Euro Challenge med en fjerdeplads i Euro Cup 2008 som deres bedste resultat. I 2015/16 deltog holdet i FIBA Europe Cup og nåede – ligesom Bakken Bears i øvrigt – det andet gruppespil, hvor holdet røg ud.

Head coach Gert Kullamäe har stået for det sportslige lederskab siden 2012/13 sæsonen og har i denne tid vundet et mesterskab og to pokaltitler med holdet og blev desuden estisk coach of the year 2014/15. Rosteren tæller nogle solide spillere, heriblandt KML Liga Best defender 2014/15 og 2015/16 Janar Talts. Nyerhvervelserne Venky Jois fra Australien, amerikanske Mandell Thomas og Dominykas Milka fra Litauen forstærker i år både holdets backcourt og frontcourt. Janari Jõesaar, Gert Dorbek og Tanel Sokk udgør holdet solide estiske fundament og starter sammen med Janar Talts i mange af BC Tartus kampe.

BC Tartu Ulikool har siden 1982 spillet deres hjemmekampe i University of Tartu Sports Hall som kan rumme 1650 tilskuere og den østestiske by Tartu har et indbyggertal på lidt over 100.000 mennesker. Dermed er Tartu den næststørste by i Estland.

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
NEWS ARCHIVE