Bears møder lettisk hold i europæisk 1/8-finale

Bakken Bears har som det første danske hold nogensinde kvalificeret sig til 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup, og torsdagens lodtrækning gav lettisk modstand. Bakken Bears’ modstander blev BK Ventspils, der kvalificerede sig til playoffs i FIBA Europe Cup efter at være blevet nummer fem i deres otte-holdspulje i Basketball Champions League.

Ventspils vandt sølvmedaljer i den lettiske liga i 2016/17-sæsonen efter nederlag i finalerne imod VEF Riga. I denne sæson har Ventspils vundet samtlige 16 kampe i LBL-ligaen. I Basketball Champions League vandt holdet seks ud af 14 kampe, og missede kvalifikationen til playoffs i den turnering, da holdet tirsdag tabte hjemme mod græske PAOK. Ventspil har dog opnået flere flotte resultater i denne sæson. Letterne er det eneste hold, der har besejret de forsvarende Basketball Champions League-mestre, Iberostar Tenerife, endda i begge indbyrdes opgør. Ventspils har også vundet begge opgør over de franske mestre, Elan Chalon-Saone.

Bakken Bears blev nummer to i det indledende gruppespil i turneringen, mens det danske mesterhold vandt gruppespil nummer to, der blev afsluttet onsdag med et nederlag i Ungarn. Samlet set har Bakken Bears vundet otte ud af 12 kampe. Ud af de 52 hold, der har deltaget i FIBA Europe Cup har blot tre hold en bedre rangering baseret på resultaterne i turneringen.

Ti hold fra FIBA Europe Cups andet gruppespil kvalificerede sig til 1/8-finalerne, og de mødes her af seks hold fra Basketball Champions League.

Der var helt fri lodtrækning mellem de 16 hold, mens hjemmebanefordelen blev afgjort efter seedning baseret på resultaterne i turneringen. Og her dannede Bakken Bears’ resultater i det andet gruppespil altså basis for en rigtig fin seedning, der medfører hjemmebanefordel i returopgøret.

1/8-finalerne spilles den 7. og 14. marts

7. marts (tidspunkt endnu ikke afgjort) BK Ventspils – Bakken Bears i Ventspils, Letland
14. marts (tidspunkt endnu ikke afgjort) Bakken Bears – BK Ventspils i Vejlby-Risskov Hallen

For vinderen af 1/8-finalen mellem BK Ventspils og Bakken Bears venter kvartfinalerne senere i marts. Her bliver modstanderen Le Portel (Frankrig) og Dinamo Sassari (Italien).

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE