4 kampe på 5 dage? Noget vildere er prøvet…

Bakken Bears er i gang med et program, der byder på fire dage på fem kampe. Efter onsdagens opgør i Horsens, gælder det fredag aften endnu en udebaneopgave, når Bears spiller på Nørrebro imod Stevnsgade. Herefter står den på to hjemmekampe. Lørdag møder holdet Randers Cimbria, mens Hørsholm søndag gæster Vejlby-Risskov Hallen.

Det aldrig sket tidligere med kampe tre dage i træk eller fire kampe på fem dage for den sags skyld. Det er dog sket tidligere med kampe to dage i træk. I marts 1990 spiller Bakken Bears, dengang Skovbakken, under noget spøjse omstændigheder to dage i træk – endda i DM-slutspillet.

Efter at have tabt den første semifinalekamp mod Stevnsgade (74-75) – på hjemmebane og efter den nuværende head coach, Steffen Wich, havde misset et par straffekast i slutfasen, skulle Skovbakken på udebane – i KB-Hallen – spille den anden semifinale i bedst af tre serien. Det lykkedes Skovbakken at hive sejren hjem (74-73) og herefter havde DBBF dikteret, at den tredje og altafgørende semifinale også skulle spilles i KB-Hallen – der var tv-kameraerne jo alligevel stillet op – uagtet at Skovbakken teoretisk set havde hjemmebanefordel fordi holdet var sluttet foran Stevnsgade i grundspillet.

Den tredje semifinale endte uafgjort og i omkampen lykkedes det Skovbakken at trodse alle odds og vinde 97-95 efter to afsluttende straffekastscoringer af Claus Martinsen, og dermed sikre klubbens første kvalifikation til DM-finalerne siden slutspillet blev indført i 1975. Skovbakkens første medaljesæt siden bronzemedaljerne i 1980 blev samtidig sikret.

Det hører med til historien, at BMS vandt DM-finaleserien over Skovbakken, bl.a. som følge af at Skovbakkens store stjerne – også årets spiller i dansk basketball – Mladen Mitic blev skadet. Mitic havde snittet godt 23 point i de tre semifinaler (hvor han i øvrigt var 20/20 på straffekast). Det var dog nok også en følge af at BMS havde et virkelig stærkt hold, og holdet vandt fem DM-titler i træk.

I den sidste del af 1960erne var det helt normalt at spille to dage i træk, når man nu alligevel havde taget turen over Storebælt. Seneste eksempel på dette var dog i februar 1970, hvor Skovbakken tog til København for at spille imod Stevnsgade lørdag og Virum søndag. Det blev nederlag på hhv. 29 og 31 point og dermed formentlig en lang tur hjem… Et par gange senere spillede Skovbakken igen kampe to dage i træk, dog ikke som et fast mønster. Det skete senest i januar 1980, hvor det blev til nederlag lørdag mod Gl. Hellerup og søndag mod Falcon.

Endnu tidligere var det ikke unormalt at spille to kampe samme dag, når man nu alligevel var nået til København. Sidste gang det skete var i december 1967, hvor Joachim Larsen Skolen lagde hjemmebane til to kampe. Gladsaxe var hjemmeholdet kl. 10.00, mens Falcon var modstanderen kl. 15.00. Det blev i øvrigt til nederlag på hhv. 22 og 10 point.

Programmet i ”fire-kampe-på-fem-dage-serien” er:

14/2 18.30 Horsens IC – Bakken Bears 85-98
16/2 19.00 Stevnsgade – Bakken Bears
17/2 14.00 Bakken Bears – Randers Cimbria
18/2 14.00 Bakken Bears – Hørsholm 79ers

 

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
NEWS ARCHIVE