Kenyansk spiller til Bakken Bears

Bakken Bears har hentet den første nye spiller til den kommende sæson. Det drejer sig om en 199 cm høj forward, der er opvokset i Kenya, men har basketballerfaring fra både USA, New Zealand og flere steder i Europa. Tylor Ongwae, der bliver 27 år midt i juli, kan spille begge forwardpositionerne.

’Jeg er rigtig glad for at have lavet aftale med Bakken Bears – en stor basketballklub med fantastiske spillere og trænere. Det giver mig chancen for at spille i den danske liga og europæisk i Basketball Champions League. Jeg glæder mig og er klar til udfordringen, og ser frem til en fantastisk sæson’, siger Tylor Ongwae.

Efter at have spillet junior college på Bossier-Parish Community College (2011-2013), spillede Ongwae collegebasketball hos University of Louisiana Monroe (2013-2015). I begge sine sæsoner hos LA-Monroe var Ongwae den mest scorende spiller med hhv 16,2 og 13,9 point pr. kamp. Disse tal blev suppleret med omkring seks rebounds pr. kamp.

Efter collegekarrieren var overstået, tog Ongwae til Sverige for at spille for Solna, der efter indgåelse af aftalen trak sig fra den bedste række. Ongwae tog udfordringen og var den bedste spiller i Basketettan, som Solna vandt. Ongwae sluttede sæsonen på en noget højere hylde hos Scandone Avellino i den bedste italienske række, hvor han fik et par kampe som erstatning for en skadet spiller.

I 2015/16-sæsonen spillede Ongwae for Södertälje i den bedste række, men sportsligt var det ikke et ideelt match, uagtet at Ongwaes statistikker i bl.a FIBA Europe Cup var fine. Herefter gik turen til New Zealand, hvor han spillede for Taranaki MA.

I den forgangne sæson spillede Tylor Ongwae for SAM Massagno i den bedste schweiziske liga, som han førte til slutspillet. Ongwae snittede 15,3 point pr. kamp og var dermed sit holds topscorer.

Tylor Ongwae forventes til Danmark i den første del af august.

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE