Kenyansk spiller til Bakken Bears

Bakken Bears har hentet den første nye spiller til den kommende sæson. Det drejer sig om en 199 cm høj forward, der er opvokset i Kenya, men har basketballerfaring fra både USA, New Zealand og flere steder i Europa. Tylor Ongwae, der bliver 27 år midt i juli, kan spille begge forwardpositionerne.

’Jeg er rigtig glad for at have lavet aftale med Bakken Bears – en stor basketballklub med fantastiske spillere og trænere. Det giver mig chancen for at spille i den danske liga og europæisk i Basketball Champions League. Jeg glæder mig og er klar til udfordringen, og ser frem til en fantastisk sæson’, siger Tylor Ongwae.

Efter at have spillet junior college på Bossier-Parish Community College (2011-2013), spillede Ongwae collegebasketball hos University of Louisiana Monroe (2013-2015). I begge sine sæsoner hos LA-Monroe var Ongwae den mest scorende spiller med hhv 16,2 og 13,9 point pr. kamp. Disse tal blev suppleret med omkring seks rebounds pr. kamp.

Efter collegekarrieren var overstået, tog Ongwae til Sverige for at spille for Solna, der efter indgåelse af aftalen trak sig fra den bedste række. Ongwae tog udfordringen og var den bedste spiller i Basketettan, som Solna vandt. Ongwae sluttede sæsonen på en noget højere hylde hos Scandone Avellino i den bedste italienske række, hvor han fik et par kampe som erstatning for en skadet spiller.

I 2015/16-sæsonen spillede Ongwae for Södertälje i den bedste række, men sportsligt var det ikke et ideelt match, uagtet at Ongwaes statistikker i bl.a FIBA Europe Cup var fine. Herefter gik turen til New Zealand, hvor han spillede for Taranaki MA.

I den forgangne sæson spillede Tylor Ongwae for SAM Massagno i den bedste schweiziske liga, som han førte til slutspillet. Ongwae snittede 15,3 point pr. kamp og var dermed sit holds topscorer.

Tylor Ongwae forventes til Danmark i den første del af august.

Jubilæumsstemte Værløse tildeler Bakken det første nederlag
01 okt 2022

Jubilæumsstemte Værløse tildeler Bakken det første nederlag

Bakken Bears led lørdag sæsonens første nederlag mod et tændt Værløsehold, ansporet af et...
Jubilæumskamp til Værløse en helt speciel opgave for Bakken Bears’ træner
30 sep 2022

Jubilæumskamp til Værløse en helt speciel opgave for Bakken Bears’ træner

Lørdag rejser Bakken Bears til Værløse, hvor der ikke bare er kamp i Basketligaen,...
Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
NEWS ARCHIVE