Amerikansk profil til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med den amerikanske profil Ryan Evans, der i de seneste tre sæsoner har spillet i fransk basketball. Ryan Evans er en 28-årig, 202 cm høj forward, der spillede college-basketball på et af de mest traditionsrige basketball-universiteter i USA.

“Danmark skulle være et af de lykkeligste steder på jorden, så jeg ser frem til at bo I landet. Jeg glæder mig også til igen at blive en del af en vindende kultur. Jeg er lige blevet 28, og har en masse erfaring i min basketball og derfor ved jeg, at jeg er mest tilfreds, når jeg er en del af en vinderkultur, så jeg glæder mig til at bidrage til Bakken Bears i denne sæson,” siger Ryan Evans, der kommer til Aarhus i løbet af den næste uges tid.

Ryan Evans spillede college-basketball på University of Wisconsin, der i alle de fire år Evans spillede der kvalificerede sig til NCAA-slutspillet, og endda to gange nåede blandt USA’s 16 bedste collegehold. I sine to seneste collegesæsoner var Evans blandt de fem bedste reboundere i den stærke Big 10-conference, hvor han endvidere scorede mere end 10 point pr. kamp. Evans missede ikke en eneste kamp i de fire år han var en del af basketballholdet i Wisconsin og satte således hvad der dengang var skolerekord med 138 kampe i sin karriere.

Efter Ryan Evans afsluttede sit collegeophold i 2013, har han spillede NBA Summer League to gange – i 2013 for Detroit Pistons og i 2014 for Minnesota Timberwolves, han er blevet draftet til NBAs udviklingsliga, hvor han har spillet i Sioux Falls. Derudover er det blevet til ophold i Israel, Ungarn inden de seneste tre sæsoner er tilbragt i Frankrig. I 2015-16 spillede Evans for Saint-Quentin i den næstbedste række inden det i 2016-17 blev til en sæson for Hyeres-Toulon, der var nyoprykkere i den bedste række (i øvrigt sammen med ex-Bear Maurice Acker) og i 2017-18 spillede han for Cholet, også i Frankrigs bedste række. Ryan Evans scorede 8,1 point og tog 4,5 rebounds på sine 23 minutters spilletid for Cholet.

Ryan Evans er med, når Bakken Bears spillede første kamp. Det sker den 20. september, når turen går til Leicester, hvor Riders venter i første kvalifikationskamp til Basketball Champions League.

Jubilæumsstemte Værløse tildeler Bakken det første nederlag
01 okt 2022

Jubilæumsstemte Værløse tildeler Bakken det første nederlag

Bakken Bears led lørdag sæsonens første nederlag mod et tændt Værløsehold, ansporet af et...
Jubilæumskamp til Værløse en helt speciel opgave for Bakken Bears’ træner
30 sep 2022

Jubilæumskamp til Værløse en helt speciel opgave for Bakken Bears’ træner

Lørdag rejser Bakken Bears til Værløse, hvor der ikke bare er kamp i Basketligaen,...
Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
NEWS ARCHIVE