Amerikansk profil til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med den amerikanske profil Ryan Evans, der i de seneste tre sæsoner har spillet i fransk basketball. Ryan Evans er en 28-årig, 202 cm høj forward, der spillede college-basketball på et af de mest traditionsrige basketball-universiteter i USA.

“Danmark skulle være et af de lykkeligste steder på jorden, så jeg ser frem til at bo I landet. Jeg glæder mig også til igen at blive en del af en vindende kultur. Jeg er lige blevet 28, og har en masse erfaring i min basketball og derfor ved jeg, at jeg er mest tilfreds, når jeg er en del af en vinderkultur, så jeg glæder mig til at bidrage til Bakken Bears i denne sæson,” siger Ryan Evans, der kommer til Aarhus i løbet af den næste uges tid.

Ryan Evans spillede college-basketball på University of Wisconsin, der i alle de fire år Evans spillede der kvalificerede sig til NCAA-slutspillet, og endda to gange nåede blandt USA’s 16 bedste collegehold. I sine to seneste collegesæsoner var Evans blandt de fem bedste reboundere i den stærke Big 10-conference, hvor han endvidere scorede mere end 10 point pr. kamp. Evans missede ikke en eneste kamp i de fire år han var en del af basketballholdet i Wisconsin og satte således hvad der dengang var skolerekord med 138 kampe i sin karriere.

Efter Ryan Evans afsluttede sit collegeophold i 2013, har han spillede NBA Summer League to gange – i 2013 for Detroit Pistons og i 2014 for Minnesota Timberwolves, han er blevet draftet til NBAs udviklingsliga, hvor han har spillet i Sioux Falls. Derudover er det blevet til ophold i Israel, Ungarn inden de seneste tre sæsoner er tilbragt i Frankrig. I 2015-16 spillede Evans for Saint-Quentin i den næstbedste række inden det i 2016-17 blev til en sæson for Hyeres-Toulon, der var nyoprykkere i den bedste række (i øvrigt sammen med ex-Bear Maurice Acker) og i 2017-18 spillede han for Cholet, også i Frankrigs bedste række. Ryan Evans scorede 8,1 point og tog 4,5 rebounds på sine 23 minutters spilletid for Cholet.

Ryan Evans er med, når Bakken Bears spillede første kamp. Det sker den 20. september, når turen går til Leicester, hvor Riders venter i første kvalifikationskamp til Basketball Champions League.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE