Bakken Bears med overbevisende sejr over Randers Cimbria

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sæsonens anden sejr på stribe i Basketligaen over kronjyderne fra Randers Cimbria. Kampens første periode forløb meget lige, hvor begge mandskaber skiftedes til at have føringen. Kampen blev indledt med højt tempo, hvor begge hold spillede effektivt angrebsspil og forsvarsspil. Første periode sluttede med en føring på blot et enkelt point til hjemmeholdet fra Bakken Bears til stillingen 23-22.

De danske mestre fik dog rettet op på nogle ting i anden periode og det resterende af kampen. Holdets udtryk efter første periode glæder også associated head coach Mathias Bach, der tillægger ændringen af kampens forløb nogle helt særlige årsager.

”Først og fremmest, så blev vi bare ved med at køre på. Derudover blev vi bedre til at få fat i forsvars-rebounden, så vi kunne komme ud at løbe med dem. De har nogle spillere, der er gode til at angrebs-rebound, så det var afgørende, at vi fik styr på dette. Det var nok den største forskel i forhold til ændringen af kampens forløb. Det blev en lidt anden kamp derfra. De knækkede en lille smule, efter vi fik styr på det.” – fortæller Mathias Bach og fortsætter:

”Vi var gode til at dele bolden, og gutterne var gode til at finde hinanden på banen. Vi flyttede bolden hurtigt hele kampen, og det var fedt at se fra spillerne. Alle spillere kom ind og gjorde en forskel, og det betyder meget, at man kan blive ved med at rotere folk ind, uden at man bliver svagere som hold inde på banen. Så kan man blive ved med at køre på i samme høje tempo og niveau. Men det forventer vi også af spillerne. Det er derfor, de er her.”

Med sejren over Randers Cimbria har Bakken Bears vundet to kampe ud af to mulige i Basketligaen på ganske overbevisende facon, men det betyder ikke, at der ikke er plads til forbedringer ifølge Mathias Bach.

”Det er en fin start på sæsonen, men vi har nogle ting, vi skal blive bedre til, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at gøre det godt i de europæiske turneringer. Man får ikke bonuspoint ude i Europa for at have vundet et par kampe med stor margin på hjemmebane. Vi skal fokusere på at blive endnu bedre, så vi skal præstere på topniveau til de europæiske kampe.”

Kampens mest scorende spiller Adama Darboe spillede en flot kamp for hjemmeholdet, hvor han scorede 16 point. Anføreren er ligeledes enig i truppens store bredde som en afgørende faktor i dagens kamp og til fremtidige kampe.

”Bredden gør en stor forskel i dag. Alle vores spillere kommer ind og bidrager med point og leverer godt spil. Bredden har helt sikkert noget at skulle have sagt i forhold til vores gode start. Det er fedt at have mange strenge at spille på, så der hele tiden kan komme friske spillere ind uden at gøre opstillingen svagere. Vi har gode spillere på alle pladser, og så er det let at lægge pres på modstanderen.”

Bakken Bears næste kamp er mod Værløse BBK søndag den 14. oktober klokken 16:00.

Læs hele referatet her

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE