Darko Jukic lovpriser kollektivet efter ny magtdemonstration i Europa

Bakken Bears besejrede onsdag aften de ukrainske mestre fra Cherkaski Mavpy med imponerende 121 – 89 i Vejlby-Risskov Hallen. Bjørnene var bedre end gæsterne på samtlige af spillets facetter gennem hele kampen. Ukrainerne blev ganske enkelt løbet over ende over i kampens 40 minutter. Sejren var de danske mestres femte sejr ud af fem mulige i den europæiske FIBA Europe Cup. Holdet sætter sig dermed på førstepladsen i gruppe E inden den sidste kamp på udebane i Kosovo mod Z Mobile Prishtina. Kampen kommer til at afgøre, hvem af de to respektive mandskaber, der definitivt sætter sig på førstepladsen i gruppen og dermed får en lettere gruppe i næste runde.

Spekulationer om forskellige scenarier og potentielle modstandere i næste runde har dog ikke været noget, man har brugt krudt på i Bakken Bears-lejren, fortæller Darko Jukic:

“Det handlede ikke så meget om, at vi skulle have førstepladsen. Det handlede mere om, at vi skulle spille en god kamp. Planen var at være fuldt fokuserede på kampen mod Cherkaski Mavpy. Det har hele tiden været planen at tage én kamp ad gangen. I dag handlede også om at forbedre nogle ting, som vi ikke har gjort så godt i de andre kampe, og det synes jeg, at vi lykkedes rigtig fornuftigt med. Vi var det bedste hold i stort set hele kampen. Spillet åbnede sig virkeligt op for os, og alle gjorde hinanden bedre. Når vi spiller sammen som et hold, så er vi rigtig gode, og det viste vi igen i dag. Holdet arbejder enormt hårdt og disciplineret i begge ender, og vi spiller meget uselvisk. Vi leder altid efter den frie mand, så vi kan sende den bedste afslutning afsted. Og når vi rammer vores skud, som vi gør i dag, så er vi næsten ustoppelige. Jeg ser gode muligheder for flere gode kampe fra vores side, når man tænker på, hvad vi har leveret indtil videre i turneringen.”

Bakken Bears’ magtdemonstration mod de ukrainske mestre kastede stående ovationer af sig fra de fremmødte tilskuere i en proppet Vejlby-Risskov Hallen. Stemingen var elektrisk kampen igennem, og det var bestemt noget, Darko Jukic og resten af mandskabet mærkede inde på banen.

“Vi kunne mærke den gode stemning fra tilskuerne i hallen, og det gav os et løft til at levere en god kamp for deres skyld. Det er altid fedt, når Vejlby-Risskov Hallen er fyldt op. Det betyder meget for hele holdet og vores indsats, at tilskuerne støtter os. Det giver nogle flere procent i tanken, og det er vigtigt i de europæiske kampe.”

28-årige Darko Jukic spillede selv en fremragende kamp med 26 point på tavlen, og han var dermed kampens mest scorende spiller. Danskeren var naturligvis glad for at have leveret en flot kamp, men han tilskriver blandt andet holdets kvaliteter som værende medvirkende til det flotte spil.

“Jeg er glad for at have spillet en god kamp i dag. Jeg tog nogle skud, som jeg ikke har taget i de andre kampe. Jeg spillede mere aggressivt i dag, og det er noget, vi har arbejdet på op til kampen. I dag var det mig, der var varm, men næste gang er det måske en anden. Modstanderne kan ikke dække op for alle. Det er styrken ved holdet i denne sæson. Alle på holdet har det i sig at spille en brandkamp, fordi vi har kvalitet over hele linjen”.

Bakken Bears spiller den sidste kamp i første gruppespil den 21. november klokken 19:00 på udebane i Kosovo mod Z Mobile Prishtina.

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE