Bakken Bears indleder det nye år med kaninjagt

Torsdag den 3. januar klokken 19:00 åbner Bakken Bears det nye år med mere festfyrværkeri i form af et spændende opgør mod Basketligaens nummer tre. De traditionsrige rivaler fra Svendborg Rabbits lægger egen hule til, når de to mandskaber mødes indbyrdes for anden gang i indeværende sæson. Fynboerne indledte denne sæson på fremragende vis ved at være ubesejret efter de første skes indledende kampe i Basketligaen. Den imponerende stime af sejre fik en drastisk ende, da de regerende danske mestre fra Bakken Bears kiggede forbi Kaninhulen i Svendborg den 9. november.

De danske mestre fra Bakken Bears kom selv til kampen som ubesejret med seks sejre ud af seks mulige, og der var derfor lagt op til en sand gyser i kampen om at sætte sig alene på førstepladsen i Basketligaen. Kampen åbnede meget jævnbyrdigt, hvor det var marginaler, der skilte de to hårdt kæmpende mandskaber ad. Bakken Bears trak sig førende ud af første periode med et forspring på otte point til stillingen 18 – 26 i Kaninhulen. Dette skulle dog desværre for hjemmeholdet og dets tilskuere være sidste gang, at de var nogenlunde med i kampen. Et velspillende Bakken Bears-hold spillede på alle tangenter og udkonkurrerede ganske enkelt fynboerne, der faldt helt sammen i anden periode og tabte med 17 point. En af de helt store årsager skulle findes i de to holds rebound-spil, hvor Bakken Bears fik fat i 26 af slagsen mod Svendborgs beskedne 9 rebounds. Svendborg spillede bedre i tredje periode, men holdet kunne fortsat ikke holde trit med aarhusianerne, der vandt perioden med 10 point. Kaninerne vandt fjerde og sidste periode, men det var ikke nok til at hente det store forspring, og fynboernes første nederlag i sæsonen på 70-100 var en realitet.

Svendborg Rabbits formåede dog at ryste nederlaget hurtigt af sig, og fynboerne vandt de to efterfølgende kampe over henholdsvis Randers Cimbria og Team FOG Næstved. Holdets næste to kampe var mod stærke Horsens IC, der virkelig havde fået gang i spillet på dette tidspunkt i sæsonen. De gule fra Østjylland viste sig også at være for stor en mundfuld for Svendborg, der måtte notere to nederlag i kalenderen. Fynboernes tre eneste nederlag i sæsonen er kommet mod de to direkte konkurrenter fra Horsens IC og Bakken Bears, og de må derfor se sig henvist til en foreløbig tredjeplads i Basketligaen.

Det førende hold fra Bakken Bears rejser til Svendborg med to sejre i bagagen, hvor man senest slog Team FOG Næstved den 30. december i en lavt scorende kamp på 67 – 79. ”Bjørnene” leverende en fremragende defensiv indsats, men holdet manglede det vante og karakteristiske flow i angrebsspillet. Stillingen var helt lige mellem de to hold helt inde i starten af tredje periode, men aarhusianerne skruede op for tempoet og vandt tredje og fjerde periode. Ikke den bedste kamp fra Bakken Bears i denne sæson, men holdet viste alligevel klassen og formåede at vinde alligevel.

Svendborg Rabbits vil uden tvivl forsøge at revanchere det tidligere nederlag til Bakken Bears og dermed tage sæsonens første sejr mod en af de direkte konkurrenter i stillingen. De danske mestre rejser dog sultne til Kaninhulen, og værterne skal spille op til sit absolut bedste, hvis de skal forhindre ”Bjørnene” i at hive en sejr og to point med hjem til Aarhus. Bakken Bears spiller et nyt opgør i Basketligaen allerede dagen efter mod EBAA, men holdet vil være opsatte på at revanchere den offensive indsats mod Næstved.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE