Steffen Wich om europæisk 1/8-finale: Vi har tro på tingene

Vejlby-Risskov Hallen lægger onsdag aften klokken 18:30 gulv til den største kamp i indeværende for de danske mestre fra Bakken Bears, når det israelske klassemandskab fra Ironi Ness Ziona kigger forbi til den første 1/8-finale i FIBA Europe Cup. Forstadsklubben uden for storbyen Tel Aviv har haft en fremragende sæson på den europæiske scene i dette års udgave af FIBA Europe Cup, hvor israelerne vandt både det indledende og det efterfølgende gruppespil. Gæsterne har derfor den evigt diskuterede fordel at skulle spille første kamp på udebane, inden det hele skal afgøres på israelernes hjemmebane i den sidste og afgørende kamp. Ironi Ness Ziona spiller i den bedste israelske række, og holdet leverede så sent som i weekenden en fremragende indsats mod storholdet Maccabi Tel Aviv, hvor man førte i store dele af kampen, men måtte lade sejren smutte mellem fingrene til allersidst. Maccabi Tel Aviv betragtes som værende et top-ti-hold i europæisk regi, og det er derfor ingen skam at tabe knebent til en af de europæiske stormagter. Der venter derfor en kæmpe opgave for Bakken Bears onsdag aften, og man fuldt bevidst om gæsternes styrker og formåen:

“Ironi Ness Zionas spillestil minder meget om vores tidligere modstandere fra ZZ Leiden og Avtodor Saratov. De er lidt atypiske, eftersom deres store folk ikke skyder treere. Til gengæld skyder deres små folk sindssygt gode treere, og det afbalancerer det lidt. De spiller med en smal rotation, og maskineriet er altid velsmurt, da de spiller i den israelske liga, som er enormt stærk. De møder derfor stor modstand på ugentlig basis og er dermed vant til at skulle performe på højt niveau hele tiden. Det er alt i alt et rigtig stærkt hold, vi skal møde onsdag. Det er desværre heller ikke et mandskab, vi matcher særlig godt. Deres store folk spiller med en høj spillemæssig intelligens, og de flytter bolden godt. Dette gør det utroligt svært at se, hvem der skyder næste gang. De smider heller ikke bolden væk ret ofte, så det er et svært hold for os.” – udtaler head coach Steffen Wich.

De israelske modstandere besidder op til flere profiler på holdet, men særligt en enkelt amerikaner gør sig bemærket. 31-årige Daequan Cook har et imponerende CV med en fortid i Miami Heat, Oklahoma City Thunder, Houston Rockets og Chicago Bulls. I 2011/12-sæsonen var amerikaneren holdkammerat med prominente navne som Kevin Durant, James Harden og Russell Westbrook i Oklahoma City Thunder, hvor man spillede sig helt frem til finaleserien, som man desværre tabte til Miami Heat. Daequan Cook kan desuden bryste sig at titlen som vinder af den prestigefyldte trepointskonkurrence til All-Star-weekenden i 2009. Cook har ganske vist NBA-karrieren bag sig, men han har bestemt ikke ligget på ikke på den lade side af den grund. Amerikaneren er Zionas topscorer i FIBA Europe Cup med 19,2 point i snit, og han skyder uhørte 56,7 procent bag trepointslinjen. Hos Bakken Bears erkender man Cooks kvaliteter, og man vil da også gøre sit bedste for at holde amerikaneren i kort snor, fortæller Steffen Wich:

“Vi har ikke som sådan nogle ekstraordinære planer for Daequan Cook. Vi har set, hvad han kan, og det har alle andre hold også. Han er en ufattelig dygtig skytte, og han er desværre også rigtig dygtig til at skabe plads for sig selv. Det bliver en vanskelig, vanskelig opgave at dæmme op for ham i en hel kamp. Vi prøver nogle forskellige ting på ham, og så må vi se, om vi kan stikke en kæp i hjulet på ham.”

De danske mestre og sidste års semifinalister i turneringen fra Bakken Bears har tidligere i sæsonen haft stor succes med at spille sit eget spil i håbet om at mose sin direkte modstander. Det er nogle af de samme dyder, holdet skal finde frem til onsdagens kamp, når man skal sikre sig det bedst mulige udgangspunkt til returkampen i Israel ugen efter, fortæller Steffen Wich:

“Vi har mest fokus på at forsøge at spille vores eget spil og ikke blive forblændet af, at vi skal forsøge at tilpasse en helt masse ting. Vi har selvfølgelig scoutet og gjort vores hjemmearbejde i forhold til dem. Vi skal forsøge at stoppe deres gode spil, for når de først bliver varme, så er de nærmest i stand til at trylle fem treere frem på fire angreb. Vi skal dog have mest fokus på at tage de gode ting med fra vores egen spillestil og på den måde gøre det svært for dem.”

“Det er vigtigt at have med i ligningen, at vi selv har et fremragende hold med dygtige spillere, så vi er klar til at give den en skalle, og vi går ind til kampen med tro på tingene.”

Der er tip-off til kampen klokken 18:30 onsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen. Hvis du ikke allerede har sikret dig billet til storkampen, kan det gøres her.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE