Hæderligt nederlag i Horsens

Bakken Bears uden en stribe profiler tabte 75-86 i fredagens Basketligakamp mod Horsens IC efter en kamp, hvor 39-årige Chris Christoffersen blev noteret for en double-double og de to 18-årige Liam Churchill og Magnus Møllgaard leverede flotte præstationer.

Bears-trænerteamet havde valgt ikke at spille seks spillere fra den normale rotation, men alligevel kom Bears glimrende fra start. Bjørnene kom foran 18-10, men efter en timeout til hjemmeholdet satte Vedran Borovcanin gang i publikum med to treere. Stillingen var 20-20 efter første periode. Anden periode startede ensidigt med HIC som toneangivende. Hjemmeholdet kom foran 35-24 inden Bears kom i gang. Et par fine trepointscoringer af Morten Sahlertz fik skåret HIC-føringen til kun at være på seks point, men HIC fik scoret til 49-40 samtidig med slutsignalet.

Tredje periode startede endnu mere ensidigt end anden havde været. HIC kom foran 68-46, men med de to U19-spillere Møllgaard og Churchill på banen fik Bears sat gang i et comeback. IC var foran 72-56 inden sidste periode, og i sidste quarter startede Bears med et 6-0 run. En trepointscoring af Tobin Carberry satte gang i det der skulle have været det sidste lille comeback. Desværre missede Carberry et trepointskud ved stillingen 71-77 og så viste Borovcanin og Callison, at hjemmepublikum skulle have sejren. Bears fik reduceret til 75-86, men kom ikke tættere på.

Hayden Dalton blev mest scorende med 15 point, mens Chris Christoffersen supplerede med 13 point og 10 rebounds – han er givetvist den ældste spiller, der har haft en double-double i Basketligaen.

Næste opgave for Bakken Bears er onsdagens returkamp i FIBA Europe Cup 1/8-finalerne mod Ironi Ness Ziona i Israel.