Foromtale: EC-returkamp onsdag

Der venter Bakken Bears en helt speciel opgave onsdag, når holdet spiller i Ness Ziona. Byen, der har omkring 50.000 indbyggere og ligger 20 km syd for Tel Aviv, har nemlig et basketballhold, der deltager i deres første europæiske turnering. Og her er Ironi Ness Ziona, som klubben hedder, nået frem til 1/8-finalerne, hvor modstanderen er det danske mesterhold, der vandt det første opgør med 17 overskydende point (91-74).

Ironi Ness Ziona kæmper om at nå med i slutspillet i den israelske liga, Winner League. I ligaen, der er sponsoreret af den lokale spiludbyder, har fire hold skilt sig ud i toppen, her iblandt Euroleagueholdet Maccabi Tel-Aviv og Champions League-favoritterne fra Hapoel Jerusalem. Under dem kæmper seks hold om de fire resterende pladser i slutspillet. Ironi Ness Ziona var lørdag meget tæt på at nappe en overraskende sejr over et af ligaens tophold, Hapoel Holon, der også deltager i FIBA Europe Cups slutspil. Holon vandt 96-95 efter overtime.

Ironi Ness Zionas europæiske eventyr startede med kvalifikationskampe mod svenske Södertälje og rumænske Cluj Napoca inden deltagelsen i gruppespillet var sikret. I det indledende gruppespil blev det til en andenplads (fire sejre i seks kampe) efter russiske Avtodor Saratov, mens det blev til gruppesejr i det andet gruppespil (fire sejre i seks kampe).

Bakken Bears’ israelske modstander har et rigtig fint hold med virkelig gode trepointskytter. Topprofilen er Daequan Cook, der har spillet NBA-finaler og vundet NBAs trepointkonkurrence, skyder 57% fra trepointdistancen i sine kampe i FIBA Europe Cup, og i lørdagens nederlag scorede han 28 point og skød 6/9 fra trepointsafstand! Cook er den næstmest scorende spiller i FIBA Europe Cup (19,1 point pr. kamp).

Chris Dowe var ikke med i kampen mod Bears, men han er tilbage fra skade og satte 13 point i lørdagens nederlag, hvor den tredje amerikaner Gary Browne scorede 30 point!

I den første kamp i 1/8-finalerne kom Bakken Bears elendigt fra start, og Ironi Ness Ziona bragte sig foran 11-0 inden Bears fik fat. Israelerne førte med to point ved halvlegspausen, men Bears spillede en blændende anden halvleg, som blev vundet 52-31.

Siden den kamp har Bakken Bears spillet topopgør i Basketligaen, da Horsens IC vandt 85-75 i en kamp, hvor Bears var uden seks af profilerne, der dog alle forventes klar til onsdagens kamp i Israel.

Bakken Bears har bestemt ikke gode minder fra holdets hidtil eneste kamp på israelsk grund. Da Bears i januar 2017 spillede i Nahariya blev det til et nederlag på hele 62-101! Det første opgør i Aarhus endte 71-90).

Tidligere har to danske hold spillet i Israel. Et sammenbragt jysk hold, BC Aarhus, spillede i 1995 på udebane imod Maccabi Rishon, der vandt 98-73 (efter 70-65 til Rishon i første kamp), mens den traditionelt største israelske klub, Maccabi Tel Aviv, slog Viby med hele 133-62 i 1983! Sejren i Israel var dermed lidt større end det første opgør i Aarhus, hvor Maccabi vandt 145-85!

Opgaven for Ness Ziona er klar. Kampen skal vindes med mindst 18 overskydende point for at hjemmeholdet er videre til kvartfinalerne i FIBA Europe Cup. Vinder israelerne med præcis 17 point spilles der overtidsperioder indtil der samlet set er fundet en vinder. Vinder Bears, ender kampen uafgjort eller vinder Ness Ziona med færre end 17 point, går det danske hold videre til turneringens kvartfinaler for anden sæson i træk.

 

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE