Stor overraskelse i Næstved

At Bakken Bears vinder i Næstved kan næppe betegnes som en stor overraskelse. Men at Bakken Bears – blot 48 timer og en meget lang hjemrejse efter en udekamp i Israel og derfor uden hele syv af de normale profiler – kan vinde over ligaens nummer tre med to U18-spillere i hovedrollerne – må være den største overraskelse i denne sæsons Basketliga.

Bakken Bears spillede onsdag aften 1/8-finale i Israel, og Bearsbussen var først i Aarhus fredag kl. 04.30. Det foranledigede Bears-staben til at stille op uden Tobin Carberry, Adama Darboe, Darko Jukic, Tylor Ongwae, Ryan Martin, Ryan Evans og Michel Diouf, der alle blev sparet til næste uges kvartfinale i FIBA Europe Cup. Det gav plads til uprøvede kræfter som Jacob Vistisen og de to U19-spillere Magnus Møllgaard og Liam Churchill. I den anden ende af erfaringsskalaen var 39-årige Chris Christoffersen med på holdkortet. Bears måtte endda se Sylvester Berg udgå med en skade undervejs i kampen.

Bears var foran det meste af første periode, men hjemmeholdet fik udlignet til 19-19 kort inden slutsignalet lød. I anden periode fulgtes holdene fortsat ad, og periodens højdepunkt kom i allersidste sekund, da Hayden Dalton – eneste udlænding på Bearsholdet – scorede en trepointscoring og blev fejlet samtidig med slutsignalet. Efter scoring på straffekastet førte Bears 45-41 ved pausen.

Efter halvlegspausen kom Næstved ud med det forventede tryk, og sjællænderne fik hurtigt bragt sig foran 60-49. De unge Bearsspillere bevarede roen og godt ledet af Liam Churchill og David Kristensen fik Bears reduceret til 63-61 inden en ukoncentreret afslutning på tredje periode gav hjemmeholdet en føring på 71-61 inden de sidste ti minutter.

Næstved – scoringsmæssigt ført an af Jordan Mathews – udbyggede føringen, der med fem minutter igen var på 83-67. Bedst som det så ud som om hjemmeholdet skulle vinde en ubesværet sejr scorede Churchill fem point, hvorefter Dalton dunkede og efterfølgende assisterede til anfører Morten Sahlertz’ trepointscoring – og pludselig var forspringet blot på 83-77. Hjemmeholdets Anton Shoutvin scorede i de efterfølgende angreb, men Bears havde fået tro på comebacket og Hayden Dalton kunne med en trepointscoring reducere til 88-87. En af ligaens bedste scorere, Næstveds Jordan Mathews, tog ansvaret på sine skuldre, men da hans skud ikke gik i kurven kunne David Kristensen bringe Bears foran og herefter satte Liam Churchill helt roligt to straffekast. Med fem sekunder igen satte Hayden Dalton sine sidste to point til slutresultatet 93-88!

Dalton blev topscorer med 35 point, som han supplerede med 7 rebounds, 6 assists, 2 steals og 2 blocks! Liam Churchill scorede i sin tredje Bearskamp hele 18 point (+3 rebounds, 4 assists og 4 steals), mens David Kristensen scorede 13 point (og 4 rebounds, 4 assists). For Næstved scorede Jordan Mathews 29 point.

Med sejren i grundspillets sidste kamp understregede Bears sin førsteplads i grundspillet. Det blev til 22 sejre og blot to nederlag. Nu gælder det Værløse i op til fem kvartfinaler. Inden da skal Bears dog have skudt gang i kvartfinalerne i FIBA Europe Cup.