Europæisk kvartfinale mod gammel kending

Bakken Bears er for andet år i træk nået til kvartfinalerne i FIBA Europe Cup og her er holdet oppe imod turneringens topseedede hold, s.Oliver Würzburg, der i skrivende stund ligger nummer 8 i den bedste tyske række. Tyskerne gik som det eneste hold ubesejret igennem det andet gruppespil i FIBA Europe Cup og i 1/8-finalerne tog holdet sig – med to sejre – af russiske Avtodor Saratov; et hold, der tidligere i turneringen to gange har besejret Bakken Bears!

Bears vandt begge opgør i 1/8-finalerne over Ironi Ness Ziona, men der venter en helt anden type opgave, når Würzburg onsdag gæster Aarhus. Tyskerne har et bredt hold med ikke mindre end syv udenlandske spillere. Lederen på holdet er en gammel bekendt af dansk basketball: Skyler Bowlin, der spillede tre sæsoner i Horsens IC, hvor han i 2014/15 blev dansk mester og kåret som årets spiller.

Bakken Bears har tidligere stiftet bekendtskab med en anden af Würzburgspillerne. Mike Morrison har mødt Bakken Bears, da han i 2013/14 spillede for Kataja og igen nogle år senere, da han gæstede Aarhus som Frankfurtspiller.

Topscorer for s.Oliver Würzburg er guarden Jordan Hulls, mens Xavier Cooks er holdets toprebounder. Cameron Wells er måske holdets største profil. Wells spillede i sidste sæson i italienske Varese og han er spilleren på holdet med flest assists i holdets kampe i den bedste tyske række – en titel Bowlin har i de europæiske kampe.

s.Oliver Würzburg er virkelig godt kørende i øjeblikket. De seneste ni FIBA Europe Cup-kampe er alle endt med sejre, mens det er blevet til otte sejre i de seneste 10 kampen i den bedste tyske række. Senest blev Fraport Skyliners fra Frankfurt slået sikkert på udebane (91-77). Siden nytår har Würzburg vundet 14 af holdets 17 kampe.

Bearstruppen er i god gænge. I fredags blev det til sejr i Næstved. Sejren blev ikke mindre imponerende af at Bears lod hele syv af holdets normale rotationsspillere sidde i Aarhus, men bjørnene – inklusive to U19-spillere – viste hvor bred truppen er. Næstvedkampen lukkede grundspillet ned – nu er fokus på slutspillet.

For Bakken Bears venter der fem kvartfinalekampe på 11 dage med start på de internationale kvartfinaler (bedst af to) onsdag og de danske (bedste af fem) fredag. Onsdag gælder det altså Würzburg hjemme, mens det i de danske kvartfinalekampe fra fredag gælder Værløse.

Bears og Würzburg afgør de kommende to onsdage hvem der skal spille semifinale i FIBA Europe Cup. Würzburg har hjemmebanefordel i returopgøret fordi holdet havde flest sejre i det andet gruppespil.

Der er tip off kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen – kampen kan også følges på Fanseat.com

 

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE