Finalerne starter torsdag

At Bakken Bears og Horsens IC er Danmarks to bedste basketballklubber kan der ikke herske tvivl om. De to hold mødes i DM-finalerne for femte sæson i træk, og det var også de to hold – i den nævnte rækkefølge – der sluttede klart bedst i Basketligaens grundspil.

I Basketligaens slutspil er der ikke noget, der har tydet på at Bears og HIC ikke er de bedste hold. I kvartfinalerne vandt holdene 3-0 over hhv Værløse og Wolfpack, mens det i semifinalerne blev til sejre over hhv. Randers Cimbria og Team Fog Næstved. Bakken Bears tabte en af semifinalekampene og blev presset i flere, men fik alligevel slået sig igennem til finalerne med samlet 3-1, mens Horsens IC var presset i den første semifinalekampe, men spillet blev bedre og bedre i 3-0 sejren over sydsjællænderne.

Udefra set er Bakken Bears favoritter i finaleserien. Dels vandt bjørnene hele fire sejre mere end HIC i grundspillet, og dels vandt Bears tre ud af de fire indbyrdes opgør i samme. Den indbyrdes kamp, der har haft mest betydning – nemlig pokalkvartfinalen – vandt Horsens IC imidlertid, og HIC har generelt lignet et hold med en voldsomt stigende formkurve.

Tilgangen af senegalesiske Cheikh Sane har haft rigtig stor betydning for HIC. Det er ikke så meget hans 5,9 point pr. kamp, der gør en forskel, men mere hans eminente forsvarsspil og hans status som HIC-holdets bedste rebounder (6,7 rebounds pr. kamp). I de tre semifinalekampe er det endda blevet til 9,3 rebounds pr. kamp!

HICs topscorer er Brandon Tabb (16,5 point pr. kamp), mens Charles Callison snitter 15,0 point pr. kamp. Også erfarne Vedran Borovcanin, Darryl Tucker og Stefan Savic snitter et tocifret antal point.

Sammen med Sane og landsholdsspiller Frederik Rungby er de fem rygraden på HIC-holdet. De suppleres af Oscar Jørgensen, Aladdin Barakeh og Lasse Elbæk, når head coach Arnel Dedic uddeler spilleminutter.

HIC skal efter sejren over Svendborg Rabbits i pokalfinalen forsøge at vinde ”the double”. Det kræver fire finalesejre over Bakken Bears.

Bears skal omvendt forsøge at krone en rigtig fin europæisk sæson med et mesterskab og dermed sikre sig et hattrick af DM-titler efter at holdet vandt i 2016/17 og 2017/18.

For Bakken Bears har sæsonen indtil starten på DM-finalerne budt på 52 kampe, heraf 20 europæiske. Men skulle de mange kampe have sat fysiske spor, vil disse være slettet igen efter en 12 dages pause inden starten på semifinalerne og 10 dage uden kampe inden torsdagens første finalekamp.

Hvor efteråret bød på rigtig mange store sejre og et altovervejende antal kampe, hvor Bears scorede mindst 100 point, har kampene i 2019 været anderledes tætte. Bears scorede mindst 100 point 19 gange før jul, mens det omvendt kun er sket ni gange efter nytår – og blot en gang i de seneste 14 kampe! Det har dog været tæt på flere gange og i alle de seneste seks opgør er det blevet til mindst 90 point.

Bakken Bears måtte i to af de fire semifinaler undvære topscorer Ryan Evans, der var med i den fjerde kamp, hvor det dog kun blev til ti minutters spilletid. Profilens skade skulle dog være så meget på afstand, at han kan spille for fuld damp i DM-finalerne.

DM-finalerne spilles bedst af syv kampe – alle finaleopgørene kan ses direkte på TV2 Sport og på streamingtjeneste Fanseat.

 

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE