Mod gammel kending på Cypern

Bakken Bears skal forbi de cypriotiske mestre og herefter et litauisk top4-hold, hvis de danske mestre skal kvalificere sig til Basketball Champions League. Det blev resultatet af torsdagens lodtrækning i Geneve.

I første kvalifikationsrunde er Bakken Bears seedet og skal her starte på udebane mod Keravnos fra Cypern. Det cypriotiske hold, der har hjemmebane i Strovolou, vandt mesterskabet med en 3-1 sejr over grundspilsvinderne fra AEK Larnaca. Keravnos nåede i 2017/18 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup, mens holdet i 2018/19 tabte til ukrainske Cherkasy Mavpy i kvalifikationen til samme turnering. Et ukrainsk hold som Bears senere mødte.

En af profilerne hos Keravnos er amerikanske Kenny Barker, der har en fortid hos Bears. Efter Barker var med til at gøre Bears til mestre i 2013/14 kom han til Schweiz, hvor han gjorde Geneve til mestre inden det foreløbigt er blevet til fire sæsoner hos Keravnos, kun afgjort af et kort ophold i Belgien.

Første opgør spilles i Strovolou den 17. september, mens returopgøret spilles i Danmark den 20. september. Vinderen har fornøjelsen af en hjemmekamp den 26. september, når litauiske Lietkabelis kommer forbi. Litauerne lægger gulv til returopgøret tre dage senere.

Lietkabelis blev nummer fire i den meget stærke litauiske liga, hvor holdet tabte til Euroleague-mandskabet fra Zalgiris. Lietkabelis deltog i 2018/19-udgaven af Basketball Champions League. Her blev holdet nummer fem i deres pulje og derfor lige præcis ikke videre til playoffs. De to sæsoner inden da var Lietkabelis med i EuroCup – en turnering, der er på niveau med Basketball Champions League.

Billetsalget til Bakken Bears’ hjemmekampe i den kommende sæson starter i august.

19 maj 2022

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE