Mod gammel kending på Cypern

Bakken Bears skal forbi de cypriotiske mestre og herefter et litauisk top4-hold, hvis de danske mestre skal kvalificere sig til Basketball Champions League. Det blev resultatet af torsdagens lodtrækning i Geneve.

I første kvalifikationsrunde er Bakken Bears seedet og skal her starte på udebane mod Keravnos fra Cypern. Det cypriotiske hold, der har hjemmebane i Strovolou, vandt mesterskabet med en 3-1 sejr over grundspilsvinderne fra AEK Larnaca. Keravnos nåede i 2017/18 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup, mens holdet i 2018/19 tabte til ukrainske Cherkasy Mavpy i kvalifikationen til samme turnering. Et ukrainsk hold som Bears senere mødte.

En af profilerne hos Keravnos er amerikanske Kenny Barker, der har en fortid hos Bears. Efter Barker var med til at gøre Bears til mestre i 2013/14 kom han til Schweiz, hvor han gjorde Geneve til mestre inden det foreløbigt er blevet til fire sæsoner hos Keravnos, kun afgjort af et kort ophold i Belgien.

Første opgør spilles i Strovolou den 17. september, mens returopgøret spilles i Danmark den 20. september. Vinderen har fornøjelsen af en hjemmekamp den 26. september, når litauiske Lietkabelis kommer forbi. Litauerne lægger gulv til returopgøret tre dage senere.

Lietkabelis blev nummer fire i den meget stærke litauiske liga, hvor holdet tabte til Euroleague-mandskabet fra Zalgiris. Lietkabelis deltog i 2018/19-udgaven af Basketball Champions League. Her blev holdet nummer fem i deres pulje og derfor lige præcis ikke videre til playoffs. De to sæsoner inden da var Lietkabelis med i EuroCup – en turnering, der er på niveau med Basketball Champions League.

Billetsalget til Bakken Bears’ hjemmekampe i den kommende sæson starter i august.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE