Mod gammel kending på Cypern

Bakken Bears skal forbi de cypriotiske mestre og herefter et litauisk top4-hold, hvis de danske mestre skal kvalificere sig til Basketball Champions League. Det blev resultatet af torsdagens lodtrækning i Geneve.

I første kvalifikationsrunde er Bakken Bears seedet og skal her starte på udebane mod Keravnos fra Cypern. Det cypriotiske hold, der har hjemmebane i Strovolou, vandt mesterskabet med en 3-1 sejr over grundspilsvinderne fra AEK Larnaca. Keravnos nåede i 2017/18 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup, mens holdet i 2018/19 tabte til ukrainske Cherkasy Mavpy i kvalifikationen til samme turnering. Et ukrainsk hold som Bears senere mødte.

En af profilerne hos Keravnos er amerikanske Kenny Barker, der har en fortid hos Bears. Efter Barker var med til at gøre Bears til mestre i 2013/14 kom han til Schweiz, hvor han gjorde Geneve til mestre inden det foreløbigt er blevet til fire sæsoner hos Keravnos, kun afgjort af et kort ophold i Belgien.

Første opgør spilles i Strovolou den 17. september, mens returopgøret spilles i Danmark den 20. september. Vinderen har fornøjelsen af en hjemmekamp den 26. september, når litauiske Lietkabelis kommer forbi. Litauerne lægger gulv til returopgøret tre dage senere.

Lietkabelis blev nummer fire i den meget stærke litauiske liga, hvor holdet tabte til Euroleague-mandskabet fra Zalgiris. Lietkabelis deltog i 2018/19-udgaven af Basketball Champions League. Her blev holdet nummer fem i deres pulje og derfor lige præcis ikke videre til playoffs. De to sæsoner inden da var Lietkabelis med i EuroCup – en turnering, der er på niveau med Basketball Champions League.

Billetsalget til Bakken Bears’ hjemmekampe i den kommende sæson starter i august.

Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
NEWS ARCHIVE