Cypriotisk stormløb venter fredag

I tirsdagens otte kvalifikationskampe til Basketball Champions lykkedes det blot i to tilfælde det seedede udehold at vinde, hvilket understreger, at det var en flot præstation, da Bakken Bears tirsdag vandt ude over Keravnos fra Cypern med ni overskydende point (95-86). Det på trods af at stoltheden over sejren var blandet med skuffelse over at en stor føring undervejs blev formøblet.

I den første kamp var Bakken Bears bedst klart bedst ude at starthullerne, og nåede midt i anden periode samt i starten af tredje periode foran med 22 point, men så satte den cypriotiske trepointregn ind. Keravnos ramte 6 af 9 skud bag trepointlinjen i tredje periode, hvilket gjorde, at Bears kom på hælene. Det lykkedes dog de danske mestre at ride stormen af og få et fornuftigt udgangspunkt til returkampen.

Eftersom kvalifikationen spilles bedst af to kampe lægges scoren fra de to kampe sammen. Uden Bears kan eller skal spille på det, så kan fredagens hjemmehold altså tillade sig at tabe med op til otte point i returopgøret og alligevel kvalificere sig til anden runde, hvor litauiske Lietkabelis venter.

En af forskellene mellem de to hold var bredden. Bears havde otte spillere, der scorede mellem 8 og 17 point, mens Keravnos blot havde fem spillere, der satte mere end fire point på tavlen. Det må dog forventes at især Simon Michail og Jake O’Brien kan score mere end de gjorde i den første kamp. Bears var i kamp et bedst i reboundspillet, som holdet vandt 48-43.

For Bakken Bears skal det noteres, at David Efianayi fik ødelagt sin optakt til sæsonstarten, da han fik en muskelskade i den sidste træningskamp. Derfor havde Efianayi ikke trænet i den sidste uge op til tirsdagens kamp. Det er naturligvis håbet, at den amerikanske guard fredag kan få flere end de ti minutter det blev til tirsdag på Cypern.

Det er knald eller fald på fredag i Vejlby-Risskov Hallen. Bears skal forsøge at knække den cypriotiske storm. Det sker ved godt reboundspil, solid forsvar og højt tempo.

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE