Cypriotisk stormløb venter fredag

I tirsdagens otte kvalifikationskampe til Basketball Champions lykkedes det blot i to tilfælde det seedede udehold at vinde, hvilket understreger, at det var en flot præstation, da Bakken Bears tirsdag vandt ude over Keravnos fra Cypern med ni overskydende point (95-86). Det på trods af at stoltheden over sejren var blandet med skuffelse over at en stor føring undervejs blev formøblet.

I den første kamp var Bakken Bears bedst klart bedst ude at starthullerne, og nåede midt i anden periode samt i starten af tredje periode foran med 22 point, men så satte den cypriotiske trepointregn ind. Keravnos ramte 6 af 9 skud bag trepointlinjen i tredje periode, hvilket gjorde, at Bears kom på hælene. Det lykkedes dog de danske mestre at ride stormen af og få et fornuftigt udgangspunkt til returkampen.

Eftersom kvalifikationen spilles bedst af to kampe lægges scoren fra de to kampe sammen. Uden Bears kan eller skal spille på det, så kan fredagens hjemmehold altså tillade sig at tabe med op til otte point i returopgøret og alligevel kvalificere sig til anden runde, hvor litauiske Lietkabelis venter.

En af forskellene mellem de to hold var bredden. Bears havde otte spillere, der scorede mellem 8 og 17 point, mens Keravnos blot havde fem spillere, der satte mere end fire point på tavlen. Det må dog forventes at især Simon Michail og Jake O’Brien kan score mere end de gjorde i den første kamp. Bears var i kamp et bedst i reboundspillet, som holdet vandt 48-43.

For Bakken Bears skal det noteres, at David Efianayi fik ødelagt sin optakt til sæsonstarten, da han fik en muskelskade i den sidste træningskamp. Derfor havde Efianayi ikke trænet i den sidste uge op til tirsdagens kamp. Det er naturligvis håbet, at den amerikanske guard fredag kan få flere end de ti minutter det blev til tirsdag på Cypern.

Det er knald eller fald på fredag i Vejlby-Risskov Hallen. Bears skal forsøge at knække den cypriotiske storm. Det sker ved godt reboundspil, solid forsvar og højt tempo.

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE