Cypriotisk stormløb venter fredag

I tirsdagens otte kvalifikationskampe til Basketball Champions lykkedes det blot i to tilfælde det seedede udehold at vinde, hvilket understreger, at det var en flot præstation, da Bakken Bears tirsdag vandt ude over Keravnos fra Cypern med ni overskydende point (95-86). Det på trods af at stoltheden over sejren var blandet med skuffelse over at en stor føring undervejs blev formøblet.

I den første kamp var Bakken Bears bedst klart bedst ude at starthullerne, og nåede midt i anden periode samt i starten af tredje periode foran med 22 point, men så satte den cypriotiske trepointregn ind. Keravnos ramte 6 af 9 skud bag trepointlinjen i tredje periode, hvilket gjorde, at Bears kom på hælene. Det lykkedes dog de danske mestre at ride stormen af og få et fornuftigt udgangspunkt til returkampen.

Eftersom kvalifikationen spilles bedst af to kampe lægges scoren fra de to kampe sammen. Uden Bears kan eller skal spille på det, så kan fredagens hjemmehold altså tillade sig at tabe med op til otte point i returopgøret og alligevel kvalificere sig til anden runde, hvor litauiske Lietkabelis venter.

En af forskellene mellem de to hold var bredden. Bears havde otte spillere, der scorede mellem 8 og 17 point, mens Keravnos blot havde fem spillere, der satte mere end fire point på tavlen. Det må dog forventes at især Simon Michail og Jake O’Brien kan score mere end de gjorde i den første kamp. Bears var i kamp et bedst i reboundspillet, som holdet vandt 48-43.

For Bakken Bears skal det noteres, at David Efianayi fik ødelagt sin optakt til sæsonstarten, da han fik en muskelskade i den sidste træningskamp. Derfor havde Efianayi ikke trænet i den sidste uge op til tirsdagens kamp. Det er naturligvis håbet, at den amerikanske guard fredag kan få flere end de ti minutter det blev til tirsdag på Cypern.

Det er knald eller fald på fredag i Vejlby-Risskov Hallen. Bears skal forsøge at knække den cypriotiske storm. Det sker ved godt reboundspil, solid forsvar og højt tempo.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE